paulinapig 09.02.09, 20:07 hej zaczynam strasznie sie denerwowac przed matura. slyszalam ze sa jakies specjalne kursy odstresowujace. znacie moze jakies? bede wdzieczna za jakies namiary pozdrawiam paulina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: witek Re: stres przed matura IP: *.tosa.pl 09.02.09, 20:17 Nie ma się czym denerwowac .Strach ma wielkie oczy .Owszem nauczyciele przynajmiej w mojej szkole przez 3 klase Lo non stop straszyli maturą że trzeba się uczyć ,że jest to egzamin państwowy . A tak naprawde Matura jest bardzo przyjemna .Zależy jeszcze z czego chcesz pisać .jeżeli chodszi ci o pisemne to looz ja na 4 przemiotach siedizałem w 1 albo w 2 rzedzie przy komisji . Ustne na języku pl mówiłem wiecej niz 15 minut a itak pozdawałem wszystko dostałem sie na wymarzony kierunek życze pozdro . podchodzisz na luzie głowa do góry i adz pewna swojej wiedzy pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
paulinapig Re: stres przed matura 09.02.09, 20:43 hej, ja jakis czas temu bylam na fajnym warsztacie, własnie ze stresu.Uczylismy sie jak radzic sobie w stresujących sytuacjach. I choc szlam nastawiona sceptycznie to ten warsztat mnóstwo mi dal:))Polecam takie warsztaty. pozdrawiam, gosia Odpowiedz Link Zgłoś
bransoletkaa Re: stres przed matura 09.02.09, 21:13 Kursy? Sama wrzuć na luz. Dobra muzyka, film, a może aromatyczna kąpiel. Dużo większe stresy jeszcze przed Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: stres przed matura IP: *.elartnet.pl 09.02.09, 22:01 faktycznie teraz jest duzo roznych warsztatow psychologicznych, ktore moga ulatwic czlowiekowi zycie. no bo przeciez nie kazdy zna cudowne metody wlasne. warto czasami posluchac cudzej rady, zwlaszcza jesli to rada specjalisty. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: stres przed matura IP: *.interq.pl 12.02.09, 01:11 pomocy!!!!!!! ludzie jestem strasznie zestresowana tym ,ze nie zdążę przed maturą opanować materiału :(:(( zdaje z matmy i gegry i pomimo ze w szkole mam z fakultetow 4 to cały czas wydaje mi sie ze nic nie umie , a zdołował mnie probna matura z polskiego z oke ktorej nie zdałam , z powodu braku wymaganego progu punktowego, choc z poprzedniego miałam 60 % ; od tamtej pory nie moge sie pozbierac w sobie i strasznie strasznie sie boje. Pomozcie !! powiedzcie chociaz ze jeszcze zdaze ze wszystkim przed majem .. :(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: stres przed matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 13:03 Iwonko, ty faktycznie nic nie umiesz, a szczególnie polskiego. Posiadanie matury nie jest w Polsce obowiązkiem, więc spokojnie możesz jej nie mieć i ludzkość naprawdę nic nie straci. W barach mlecznych jest tyle pracy, zjeść można i jeszcze zarobić. Pomyśl o tym spokojnie i bez emocji. Pozdrawiam serdecznie. Ps. Nie pisze się /cytat/ - nic nie umie... tylko - nic nie umię... ale nie przejmuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: stres przed matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 13:09 Iwonko w odpowiedzi mojej zastawiłem pułapkę, ciekawe czy zatrybisz ... he he Odpowiedz Link Zgłoś