Dodaj do ulubionych

Studia - rekrutacja.

29.04.09, 10:10
Kiedy się składa papiery na studia??
na stronach uczelni i piszą, ze trzeba dostarczyć parę zdjęć, podanie i takie tam...
Czy to znaczy, że do każdego miasta które mnie interesuje muszę dotrzeć i złożyć te papiery??

Kiedy? Już po rekrutacji, po dostaniu się?
Obserwuj wątek
    • Gość: brutal88 Re: Studia - rekrutacja. IP: 83.2.170.* 29.04.09, 12:52
      Papiery zanosisz po dostaniu się.
    • Gość: bod Re: Studia - rekrutacja. IP: *.toya.net.pl 29.04.09, 14:38
      Na stronie internetowej na pewno możesz znaleźć kalendarz rekrutacji; czyli do
      kiedy się zapisujesz, kiedy będą wyniki i też kiedy trzeba złożyć papiery. A
      papiery składa się w momencie kiedy dostaniesz wiadomość, że się dostałe(a)ś na
      studia.
      • pasztida Re: Studia - rekrutacja. 30.04.09, 11:39
        Problem w tym, że na stronie uczelni pisze tylko, że rekrutacja trwa od 30.06 do 31.07...
        I jak mam to rozumieć? Wtedy mam zanieść wszystkie papiery (kopia albo oryginał świadectwa, zdjęcia, podanie, wyniki matury)?
        Akurat ta uczelnia nie ma IRK.

Z kolei inna uczelnia ma system IRK. W związku z tym mam przez IRK podać wyniki matury, a resztę (zdjęcia, oryginał świadectwa itp) donieść dopiero gdy się dostanę, czyli w lipcu?

Kurde blaszka, albo to ja jestem głupia albo na stronach uczelni faktycznie nie ma wszystkiego... :-/
        • Gość: brutal88 Re: Studia - rekrutacja. IP: 83.2.170.* 30.04.09, 12:46
          Jeśli jakaś uczelnia nie ma rejestracji internetowej, to znaczy, że nie ma tam
          wielu kandydatów więc prawdopodobnie wszyscy się i tak dostaną.

Rejestrujesz się 30.06, podajesz wyniki i za miesiąc masz odpowiedź czy się
          dostałaś. Wtedy zanosisz wszystkie niezbędne papiery (zdjęcia, św. szkolne i
          maturalne itp), których wymaga szkoła. O wszystkim powinnaś być informowana
          bezpośrednio na swoim profilu kandydata.
          • pasztida Re: Studia - rekrutacja. 30.04.09, 13:12
            Dzięki :-)

Jeśli jakaś uczelnia nie ma rejestracji internetowej, to znaczy, że nie ma tam
            > wielu kandydatów więc prawdopodobnie wszyscy się i tak dostaną.

To w tym przypadku kiedy mam tam jechać ze wszystkimi papierami?

Właśnie weszłam na swoje konto na IRK; rozwiało się kilka moich wątpliwości ale
            nadal nie wiem co z opłatą rekrutacyjną. Gdy klikam na przycisk "dokonaj opłaty
            rekrutacyjnej" generuje mi plik przelewu do wydrukowania ale figuruje na nim
            kwota 0zł...
            Czy to znaczy, że jeszcze jej nie ustalili czy co?
            • Gość: brutal88 Re: Studia - rekrutacja. IP: 83.2.170.* 30.04.09, 14:28
              Najpierw musisz podjąć decyzję gdzie chcesz studiować, jeśli zrezygnujesz z tej
              szkoły z IRK to w drugiej powinny być jeszcze miejsca, zobacz jak w tym roku
              wyglądała tam rekrutacja, jakie mają zainteresowanie, ile osób na miejsce itp.

Opłata rekrutacyjna będzie, gdy pojawi się rekrutacja, więc najprawdopodobniej
              30.06. Po zapłacie będziesz mogła przypisać kwotę do konkretnego kierunku który
              Cię interesuje.
              A co do samej kwoty, to na pewno jest znana, na pewno znajdziesz ją na stronie
              lub w ustawach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka