emkal 20.03.04, 13:45 Zastanawiam sie nad roznica w trwałosci miedzy edp a edt tego zapachu.Jakie sa Wasze spostrzezenie lub doswiadczenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solley Re: Allure 20.03.04, 16:25 Ja mam wersję EDP i muszę powiedzieć,że są bardzo trwałe. Wystarczy odrobina,2 psiknięcia aby pachnieć cały dzień. Ale jak dla mnie to nie jest to zapach na lato.Zdecydowanie jesień,zima, ewentualnie chłodniejsze dni wiosny. Odpowiedz Link
elve Re: Allure 20.03.04, 18:13 ja miałam edt i była całodniowa, czyli cholernie trwała, trwałości edp sobie nie wyobrażam ;) Odpowiedz Link
charade Re: Allure 21.03.04, 12:47 Ja podobnie jak Elve - miałam EDT i była pierońsko trwała i też sobie nie wyobrażam trwałości EDP. Tak w ogóle, to Allure jest pięknym zapachem, chyba jedynym, który ewentualnie mogłabym kiedyś ponownie kupić. Już chyba nie jest aż tak wszechobecny, od tego na szczęście mamy Coco Mademoiselle i Chance ;P Odpowiedz Link
luloo1 Re: Allure 22.03.04, 08:03 Ja podobnie jak elvik i charade dysponuję wersją edt i jest bardzo bardzo trwała.U mnie łamie się pastelowo i nawet po praniu czuć ją na kołnierzyku koszuli.Nie wiem, jaka jest trwałość edp, ale myślę, że generalnie bardziej pobrzmiewają w niej słodsze nuty, z racji skoncentrowania. Zgadzam się, że zapach ten nie nadaje się na ciepła wiosnę/lato. Jest jednym z dwóch, które mogłabym powtórzyć:))) Odpowiedz Link
coralin Re: Allure 22.03.04, 18:43 Allure w wersji EDP w ogóle rózni sie dość od EDT. Polge kilka lat po wylansowaniu zrobił "lifting" wodzie perfumowanej wzmacniając 3 spośród 6 nut (owocową, orientalną, kwiatową) i chyba ta woda jest w sprzedaży. Tzn zawsze EDP jest mocniejsza,ale po tej zmianie nie przejmowano się tym że jednak różnica może być spora przy takich modyfikacjach. I to nie tylko w trwałości ale i zapachu. Ja miałam kilka lat temu Allure w wersji edt i była bardzo trwała. Moze kiedyś wrócę. Odpowiedz Link
mika281 Re: Allure 25.03.04, 07:50 edp pachnie o wiele ładniej niz edt , i jest bardzo trwała Odpowiedz Link