Dodaj do ulubionych

News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme

07.11.10, 21:59
Jak nalezalo sie spodziewac, Gucci przedstawi meskie wersje swojego ostatniego zapachu Guilty. Kompozycja przeznaczona jest dla pewnych siebie uwodzicieli ("samcow alfa", jak glosza materialy) i zostanie wprowadzona w 2011 jako od razu w pelni kompletna linia wod i produktow uzupelniajacych. W kampanii reklamowej ponownie Chris Evans- teraz w roli glownej i Rachel Evan Wood. Nuty- cytryna, lawenda, kwiat pomaranczy, cedr i paczula.
Przedpremierowe info:
www.tinyurl.pl/?0prVTswN
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme 08.11.10, 00:43
      Edit- meska wersje- sztuk jeden, poki co :-) Ale ani nuty, ani przyklad damskiego Guilty nie powoduja, zebym oczekiwal premiery z niecierpliwoscia. Lepiej skupic sie na klasycznych Gucci, bo z nowosci na nowosc coraz nudniej, a starsze kompozycje znikaja- vel Rush, teraz Envy For Men i coraz czesciej przeceniany Gucci PH I.
      • michau2312 Re: News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme 09.11.10, 15:12
        Naprawdę wycofują Envy for Men?!
        Dziś dotarła przesyłka ze ślepo kupionym Rive Gauche ph i nie żałuję zakupu. Wszystkie zapachy stworzone pod dyrekcją TF są bez zarzutu (no prawie...). A tu wycofują Envy. Świat schodzi na psy a psy na pchły...
        • forevermore79 Re: News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme 09.11.10, 19:30
          Tak, wycofuja niestety, przy okazji je tez raz reformulowali, ale na szczescie b. nieznacznie- jedynie plyn zrobil sie bardziej wscieklozielony. Z Anglii wycofano je juz jakis czas temu, zapasy znikna zapewne i wkrotce z innych krajow.
          A i Gucci Pour Homme spotka zapewne niedlugo podobny los- np. w angielskim, czy francuskim e-shopie Gucci promuje sie juz tylko dwojke i Gucci by Gucci klasyczne i Sport, choc zapach jest na szczescie jeszcze wszedzie szeroko dostepny i to czesto w promocjach.
          Nowa estetyka, licencja od czasu premiery PH II nalezy do Procter and Gamble, no i takie mamy powoli rezultaty.
    • forevermore79 Europejska premiera w polowie stycznia 2011- n/t 15.11.10, 19:46
    • forevermore79 Re: News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme 19.12.10, 15:43
      Notka na:
      www.fragrantica.com/news/Gucci-Guilty-Pour-Homme-1872.html
    • forevermore79 Re: News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme 15.03.11, 22:46
      Zapach od niedawna i w Polsce. Ale szkoda nawet o nim pisac. Lacoste, Hugo Boss, Gucci Guilty PH- jeden diabel, czuc i tak, ze to produkt grupy Procter and Gamble, czyli pare klasycznych meskich nut polaczonych z nuta tanich dezodorantow a la odswiezacz do powietrza. Zero tajemnicy, zero seksapilu, juz Axe potrafia byc ciekawsze, a jaka roznica cenowa. Lepiej juz przejsc sie do Super-Pharm i poszperac na polkach z meskimi klasykami za niewielkie pieniadze.
      A P&G zniszczylo marke Gucci- za ich licencji wycofano Envy, wprowadzono, a teraz usunieto Pour Homme II, przedstawiono kiepskie Gucci by Gucci/Sport, o znikajacym powoli Gucci PH nie wspominajac. Nie nalezy sie tez ludzic, ze projektantka marki ma cokolwiek do powiedzenia na temat koncepcji zapachu- wszystko i tak powstaje w wielkich laboratoriach koncernu. Proszek do prania Ariel, szampon Pantene, perfumy Gucci, farby Wella- co za roznica, wszystko kwestia opatrzenia zapachow odpowiednim brandem i wypozycjonowania go za pomoca wystawnych kampanii reklamowych.
      Ostatnio zreszta u fryzjera uslyszalem, ze zapach nowej linii pielegnacyjnej Welli stworzyli Dolce and Gabbana (takie uproszczenie przekazywano w mat. szkoleniowych)- coz, za obydwoma markami stoi w koncu jeden producent, wlasnie P&G.
      • ele_gancki Re: News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme 16.03.11, 00:28
        Oj tam, oj tam... Przynajmniej panie douglasanki i sephoranki będą miały co polecać klientom we mgle :-)

Idzie wiosna, uśmiechajmy sie dużo i szeroko :- )))
    • olaj.j Re: News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme 19.03.11, 09:00
      Bardzo rozbawil mnie opis grupy targetowej, no naprawde: maestria.;-))))

Ja w tym "dziele" nie wyczulam wlasciwie nic poza sfermentowanymi jablkami.

Swoja droga zadziwiajace jest jaka kariere w ciagu ostatnich lat robia nuty zapachowe kwasnawych jablek czy tez podkiszanych ogorkow. Mimo ze ponad tydzien temu stracilam wech, co jest oczywiscie dosyc przykra sprawa;), do tych modnych i popularnych (zwlaszcza wiosna) woni to ja jakos nie tesknie.;)
    • sonny.crockett Re: News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme 19.03.11, 18:59
      Ech, po takiej butelce spodziewać by się mogło nowego L'Anarchiste czy Dirty English a tu taka mizeria.

Muszę zakupić jeszcze jedną buteleczkę Envy i PH, bo to może być droga rzecz za kilka lat. ;)
    • forevermore79 Re: News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme 19.03.11, 21:14
      Do kompletu reklama TV- w identycznym stylu, jak wersji damskiej:
      www.youtube.com/watch?v=Yy3vV73KjEU&feature=player_embedded
      • olaj.j Re: News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme 20.03.11, 09:20
        Ze ten filmik to tandeta w pelnym tego slowa znaczeniu - to jedna sprawa.

Ale faktem, ze piosenka mojego ukochanego Depeche Mode zostala AZ tak sprofanowana - to juz naprawde jestem szczerze oburzona!;-))

Dave jak mogles do tego dopuscic (bo przeciez musieliscie sie na to zgodzic, hmm)?;)
        I zeby chociaz te perfumy byly przynajmniej w miare przyzwoite... Ech, Dave.

;-)
        • ele_gancki Re: News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme 20.03.11, 14:32
          Filmik tandetny. Zapach nijaki. Flakon b. ładny i miły w dotyku. Film odwołuje się do męskich marzeń i pragnień - motór, skóra, szybka jazda, atrakcyjna kobieta, wykorzystanie jej, ucieczka w siną dal - każdy mężczyzna o tym marzy - każdy mężczyzna marzy o Gucci Guilty. Efekt będzie osiągnięty, zyski osiągniętę. Od dawna nie chodzi już o nic więcej.
          • forevermore79 Re: News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme 20.03.11, 16:27
            Tak, smutne, ale prawdziwe- odkad duze koncerny wykupily wiekszosc designerskich licencji, licza sie tylko zyski.
            Ale za to przy Guilty Bleu de Chanel pachnie niemal jak arcydzielo- mimo wtornosci ten Chanel jest wykonany z dobrej jakosci skladnikow, czego nie mozna powiedziec o ostatnim Guccim, poki co moim laureacie rankingowego "rozczarowania 2011".
            • olaj.j Re: News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme 20.03.11, 17:16
              No tak - a odkad Tom Ford odszedl z Gucci (po podzwignieciu tego domu mody, ktory niegdys podupadl do tego stopnia, ze - o ile dobrze pamietam - sprzedawal galanterie w supermarketach) to juz tez nie to samo.

Jestem takze zadziwiona, ze to Frank Miller jest rezyserem tego reklamowego wulgarnego knota, a wlasciwie dwoch knotow. Damskiej wersji nawet nie wyprobowalam, a teraz nie mam nawet takiej mozliwosci, poki co. Natomiast nie mam z pewnoscia czego zalowac, bo widziala Forevera i Jarki opinie i one mnie niegdys do prob nie zachecily... No i wersja "Strange love" z reklamy kobiecych perfum jest jeszcze (o ile to mozliwe) gorsza. No naprawde, nie tyka sie swietosci, jesli az tak brak talentu, pomyslu i prezentuje sie taki uwlaczajacy oryginalowi DM "wykon".;-)
              Zgadzam sie: Bleau, jakkolwiek slabe jak na meskie propozycje Chanel, mialo przynajmniej piekna i bardzo profesjonalna "otoczke". I nie dominowala w nim nuta sfermentowanych jablek.

Zdaje sie, ze "gucci" w amerykanskim slangu oznacza cos bezgustnego, wulgarnego i niestety, po zapoznaniu sie z ta kampania no i samym zapachem, zaczelo mi to nawet calkiem pasowac.;-)
              • olaj.j Bleu oczywiscie;) n/t 20.03.11, 18:30
    • forevermore79 Re: News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme 27.04.11, 12:25
      Jakikolwiek Guilty PH nie jest, mala ciekawostka- w linii do ciala wylansowano wlasnie takze i olejek do masazu- rzadko widywany zwykle uzupelniajacy produkt:
      www.selfridges.com/en/Beauty/Gucci-Guilty-for-Men-massage-oil_210-76001415-0737052352633/
      • tiesta Re: News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme 05.05.11, 17:10
        Wow, a w PL da rade to kupić?
        • forevermore79 Re: News- Gucci: Gucci Guilty Pour Homme 05.05.11, 17:45
          Niestety nie- produkt dostepny jest jedynie na wybranych rynkach i na wylacznosc wybranych sieci, np. w Anglii znajduje sie w ofercie tylko kilku domow towarowych.
    • forevermore79 Gucci Guilty Pour Homme Intense 23.07.11, 18:41
      We wrzesniu zadebiutuja damskie i meskie Guilty w mocniejszych edycjach Intense.
      Meska wersja Guilty PH Intense bedzie dostepna jako EdP 50 i 90 ml, a w jej nutach znajdziemy cytryne, lawende, kolendre, neroli, kwiat pomaranczy, paczule, cedr, ambre i akordy skorzane.
      Premiera to oczywiscie rezultat sukcesu komercyjnego poprzednika (potwierdzonego nagrodami FiFi)- rzecz jasna, milosnicy zapachow maja kompletnie odrebne zdanie, a klasycznej wersji praktycznie nie czulem, szybko sie ulatniala, moze z Intense bedzie inaczej, choc zapachu raczej nie da sie uratowac.
      www.parfumwebshop.nl/gucci-guilty-pour-homme-intense-eau-de-toilette-50ml-5389
      Wyrazniejsze zdjecie:
      hudabeauty.com/2011/07/19/the-guy-factor-guccis-new-seriously-hot-cologne/
      • olaj.j Re: Gucci Guilty Pour Homme Intense 24.07.11, 09:52
        forevermore79 napisał:

> We wrzesniu zadebiutuja damskie i meskie Guilty w mocniejszych edycjach Intense
        >
        (...) klasycznej wersji praktycznie nie czulem, szybko sie ulatniala, moze z In
        > tense bedzie inaczej, choc zapachu raczej nie da sie uratowac.

Och, czyli istnieje powazne zagrozenie, ze Guilty straci swoj najwiekszy atut: slabiutka wyczuwalnosc.;)

A powaznie: coz, takie sa teraz widocznie gusta, nie tylko (?) masowe.

Chociaz ja mam swoja, dosc pokretna, teorie mowiaca o tym, ze owe nagrody - to tylko dzieki unoszacemu sie nad wszystkim duchowi Depeche Mode.;)
        • forevermore79 Re: Gucci Guilty Pour Homme Intense 24.07.11, 10:05
          Super mocny i tak nie bedzie, to wciaz EdT- moze z 2 godz. zrobi sie 4 godzinna trwalosc :-)

Tak, wiem, jak "kochasz" ten cover- Gucci wydal nawet kolekcjonerski winyl ze Strange Love- ale tym uszczesliwiac Ciebie nie bedziemy :-)
          www.514blog.com/2011/06/win-an-exclusive-pressing-of-friendly-firess-strangelove-from-gucci-depeche-mode-cover/
          • olaj.j Re: Gucci Guilty Pour Homme Intense 24.07.11, 12:17
            forevermore79 napisał:

> Super mocny i tak nie bedzie, to wciaz EdT- moze z 2 godz. zrobi sie 4 godzinna
            > trwalosc :-)

Toz to i tak zbyt wiele szczescia.;))

>
            > Tak, wiem, jak "kochasz" ten cover- Gucci wydal nawet kolekcjonerski winyl ze S
            > trange Love- ale tym uszczesliwiac Ciebie nie bedziemy :-)

Zaiste, usisle tylko, ze oba covery podobaja mi sie bardzo i w sumie powinnam sie jednak powaznie zastanowic nad powiekszeniem swoich zbiorow plytowych o to ekskluzywne wydawnictwo.;))

• forevermore79 Re: Gucci Guilty Pour Homme Intense 26.08.11, 12:23
        Jeszcze:
        www.fragrantica.com/news/Gucci-Guilty-Intense-for-women-and-men-2475.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka