Dodaj do ulubionych

Czy to oryginał? Część 9

• maggi9 Kenzo Amour EDP co z tymi flakonami? 04.12.11, 16:42
      Kiedyś były przyporządkowane pojemności-100ml pomarańcz, 50ml biel, 30ml fuksja.
      A ja mam flakon 100ml EDP w kolorze fuksji i jestem zdziwiona.Czy to jest podróbka?Niby numery serii z butelki i kartonu się zgadzają ale ja zapachu aż tak dobrze nie znam.Kupione w normalnej perfumerii więc niby problemu być nie powinno ale wiadomo...
      • forevermore79 Re: Kenzo Amour EDP co z tymi flakonami? 04.12.11, 17:13
        Kiedys owszem (na strefie wolnoclowej bywaly takze fuksjowe 50tki), teraz jednak uproszczono calosc- i setki sa obecnie wlasnie w kolorze fuksji, zmieniono tez szate kartoniku- nie ma sie czym martwic. Pozdrawiam!
        www.kenzousa.com/item/kenzoamour-edp
        • maggi9 Re: Kenzo Amour EDP co z tymi flakonami? 04.12.11, 17:20
          No właśnie szukając informacji trafiłam również na kartoniki.Mój jest biały na dole a u góry jest ptak choć widziałam, że są również takie z kolorowym kwiatem na dole.
          Ale skoro mówisz, że pozmieniali to super.Dziękuje:)
          • forevermore79 Re: Kenzo Amour EDP co z tymi flakonami? 04.12.11, 17:33
            Tak, te kwieciste sa starsze- biale z ptakiem to obowiazujacy design.
            Na linkowanej stronie Kenzo USA po kliknieciu "more images" ukazuje sie wlasnie ten nowy, Twoj wzor opakowania. Pozdrawiam!
            • opium74 Ralph Lauren Polo Sport for women 02.03.12, 13:34
              witam
              Przeważnie nie kupuję perfum przez sieć ale te o których myślę nie są już dostepne w perfumeriach:
              allegro.pl/ralph-lauren-polo-sport-100ml-tester-i2161816581.html
              Myślicie że oryginalne??
              • forevermore79 Re: Ralph Lauren Polo Sport for women 02.03.12, 13:39
                Super-sprzedawca, ktorego asortyment nie wzbudza zastrzezen. Zapach juz malo popularny i takze jako tester, zdjecie OK- mysle, ze spokojnie mozesz kupowac. Pozdrawiam!
                • annawoj sensuous noir -napis na flakoniku... 05.04.12, 20:39
                  Pytanie: czy na fioletowym flakoniku powinien byc napis "sensuous" czy "sensuous noir", jak to jest? na allegro sa dwie wersje, czy jedna z nich to podrobka?

• forevermore79 Re: sensuous noir -napis na flakoniku... 05.04.12, 20:49
                    Wg mnie powinien to byc po prostu napis ""Sensuous", tak jest np. na oficjalnej stronie Lauder i taka wersje zapamietalem tez z butikow.
                    Wygooglalem rozne wersje flakonow, takze z napisami ""Sensuous Noir" (taka odmiana wystepuje niby na angielskim, znanym Fragrancedirect), ale te bym traktowal jednak z duzo wieksza ostroznoscia, tak dla pewnosci.
    • franiamaj Sensuous Noir 100 ml??????????? 06.04.12, 17:11
      jedna z perfumerii internetowych ma taką pojemność w swojej ofercie. o ile się ten wariant Sensuous nie wystepuje w tej pojemności?
      www.jasminium.pl/zapachy_damskie/estee_lauder_sensuous_noir_100_ml_edp_d
      • franiamaj Re: Sensuous Noir 100 ml??????????? 06.04.12, 17:13
        co dziwne, ta perfumeria objęta jest programem ZAUFANE OPINIE......
      • forevermore79 Re: Sensuous Noir 100 ml??????????? 07.04.12, 10:42
        O tej perfumerii slyszalem, ale o setce nigdy- Noir to tylko 30-tki i 50-tki. Czyzby blad w opisie? Ale cena tez adekwatna, ciekawe. Na strefie wolnoclowej rowniez nie widzialem tej pojemnosci. Lepiej nie ryzykowac, mimo dobrych opinii sklepu i reszty ich asortymentu (zestawy miniatur itd.)
    • sproket1 clive 19.04.12, 14:44
      Witam -wygrałem aukcję allegro.pl/super-okazja-clive-christian-men-bez-ceny-min-i2248590502.html jednak pare dni po mojej wygranej u tego sprzedawcy pojawił sie kolejny nietrafiony prezent No1 man allegro.pl/clive-christian-no-1-men-bez-ceny-minimalnej-i2288479995.html

neodebrałem jeszcze przesyłki za pobraniem od kuriera (doszła w środę) ponieważ mam teraz wątpliwości czy to nie jest jakaś "wajcha" z tym "klajwem" co myślicie?
      • forevermore79 Re: clive 19.04.12, 16:04
        Podejrzane- 2 "nietrafione prezenty" i "prawie pelne" flakony pod rzad, poza tym w opisie widnieje "tester" i jeszcze, ze kupiony w Anglii za 375 funtow. Za niewiele wiecej kupuje sie tam obecnie caly produkt.
        www.urbanretreat.co.uk/beautique/product/Clive_Christian/No1_for_Men_Perfume_Spray.aspx
        Chyba, ze uzytkownik ma dojscie dooryginalnych testerow, a reszta to tylko marketingowa otoczka. Tak, czy siak- uwazalbym- ryzyk fizyk. Na podst. zdjecia podprowadzonego z internetu nie sposob za duzo powiedziec.
        • sproket1 Re: clive 19.04.12, 16:37
          Dzięki. odpuszczam ,tymbardziej że dwie osoby, które mnie przelicytowały wycofały się z licytacji pod koniec aukcji.
          • just.kaa Dune Dior w takiej cenie ??????? 26.06.12, 11:26
            Bardzo prosze o zwerfikowanie ponizszej informacji- juz niedlugo konczy sie oferta a ja BARDZO chcialabym ta wode miec.....
            allegro.pl/christian-dior-dune-edp-tester-100-ml-i2429212727.html
            • aggis20 Re: Dune Dior w takiej cenie ??????? 26.06.12, 11:43
              Możesz jeszcze zapytać o numer seryjny, ale wyglada na oryginał
              • just.kaa Re: Dune Dior w takiej cenie ??????? 27.06.12, 17:39
                Dzieki aggis ! Zapytalam o numer seryjny i jak dostane odpowiedz, to chetnie Ci ja podesle.
                Nie wiem- co i jak te cyfry beda oznaczac... Zeby nie byla to np. jakas stara partia perfum i beda one zwietrzale....
                • aggis20 Re: Dune Dior w takiej cenie ??????? 27.06.12, 17:46
                  Pierwsza cyfra w numerze seryjnym do data produkcji :) a stare Dune to chyba teraz rarytas, podobno perfumy, jak większość zapachów Diora, poddane były lekkiej reformulacji i niektóre fanki zapachu poluja własnie na te starszą wersje. Po kolorze płynu i stanie flakonu wnioskuję, że te Dune z aukcji są nowe.
                  • forevermore79 Re: Dune Dior w takiej cenie ??????? 28.06.12, 13:45
                    Tez mi wyglada na oryginalny tester (pomijajac oczywiscie bajki w opisie o wyzszosci testerow nad produktem).
                    • just.kaa Re: Dune Dior w takiej cenie ??????? 29.06.12, 11:22
                      Dziekuje Wam bardzo za pomoc- niestety ktos mnie ubiegl z aukcja !!!
                      Znalazlam nowa oferte, tym razem bez licytacji, wiec jesli mi pomozecie, to sie zdecyduje :)
                      Oczywiscie poprosilam o numer seryjny..
                      allegro.pl/christian-dior-dune-woman-100ml-cena-najtaniej-i2436259117.html
                      Prosze- rzuccie okiem ...
                      • forevermore79 Re: Dune Dior w takiej cenie ??????? 29.06.12, 11:39
                        Nie ryzykuj- wg mnie dostaniesz podrobke. Dlaczego? Bo sprzedawca sprzedaje setki najbardziej popularnych (czyli najbardziej podrabianych) zapachow w cenach oscylujacych w granicach 120-150 zl.
                        Zdjec produktow tez brak ,sa to tylko fotki z internetu. Tamta aukcja byla OK- to tester, inne przedmioty sprzedajacego tez wzbudzaly zaufanie, ale tutaj sytuacja jest odwrotna. Pozdrawiam.
                        • just.kaa Re: Dune Dior w takiej cenie ??????? 29.06.12, 17:36
                          Dziekuje bardzo za porade - zrezygnowalam z zakupu.
                          Jeszcze przed odpowiedzia od Ciebie, kilka godzin temu wyslalam prosbe o numer seryjny.
                          SMS doreczony ale ... cisza. Co dorzuca kamyczek do ogrodka watpliwosci....
                          695500600.pl/SHOP/product.php?id_product=765
                          Jesli moge prosic o zweryfikowanie ww zakupu..
                          Ten sprzedawca ma dobra opinie u nas w Trojmiescie i jako jeden z nielicznych nie wciska kitu, ze tester jest mocniejszy od sklepowego produktu...
                          • forevermore79 Re: Dune Dior w takiej cenie ??????? 30.06.12, 13:15
                            O, ciekawa strona- nie znalem jej. Wzbudza zaufanie, przejrzalem asortyment i nawet chyba zakupie pare rzeczy (dostawa tylko w Trojmiescie, ale tez jestem z tych okolic- jak jestem tutaj, rzecz jasna :-). Jedyne, co mnie zdziwilo to zestawy Burberry - np. Brit plus dodatki do ciala z innej linii Weekend? Ale to juz kwestia tej danej marki. No i maja np. La Petite Robe Noire, rzadsze kremy do ciala, Smoka, czy limit. Kingdom.
                            Kupuj smialo :-) Pozdrawiam!
                            • robert-695500600 Re: Dune Dior w takiej cenie ??????? 25.07.12, 22:00
                              Witam. Czasami zdarza sie ze dla kogoś "rozwalamy" jakiś zestaw i pozniej dokładamy coś dla zatkania dziury :) Dlatego mamy te miksy z Burberry i inne "wynalazki" . Oczywiście nie wciskamy Klientom ściem z epoki Pewexu i Baltony ze testery są mocniejsze i trwalsze itd. Myślę ze przynajmniej paroma osobami z niniejszego Forum mieliśmy przyjemność się spotkać za co dziękuję. Może nie jesteśmy najtańsi ale nadrabiamy to fachową mam nadzieje i miłą obsługą , zawsze oryginalnym i nieprzeterminowanym towarem oraz bezpłatną dostawą do rąk Klienta :) Dla nas liczy się zadowolenie Klienta bo nie ma lepszej reklamy niż zadowolony polecający innym nas jako sprzedawcę - Klient który nie jest tylko statystyką a staję się dobrym znajomym :) Pozdrawiam . Robert
    • megwhite25 Re: Czy to oryginał? Część 9 02.07.12, 18:21
      Witam, pomóżcie... chyba się naciełam..
      Kupiłam na Allegro perfumy Coco Mademoiselle, które oczywiście miały być oryginałem a sądzę że są podróbką, stwierdzam że jest to podróbka po zapachu- najpierw czuć alohol a potem dopiero zapach który znacząco różni się od oryginału - jest mdły, duszący- brzydko mówiąc śmierdzi i jest nie trwały . Zorientowałam się od razu że coś jest nie tak... to nie jest ten zapach w którym się zakochałam. Zgłosiłam do sprzedawcy zastrzeżenie i dostałam odpowiedz że jest to oryginał. Teraz muszę udowodnić że jest to podróbka, byłam w S ephorze i róznica jest w pudełku- oryginalne ma odcień perłowy a podróbka ewidentnie biały to dało się na pierwszy rzut oka zauważyć.
      Bardzo proszę Was o pomoc , dodałam zdjęcia podróbki, porównajcie proszę ze swoimi oryginałami . sprawa jest już zgłoszona jako spór. Z góry dziękuję za pomoc.

http://img20.imageshack.us/img20/5089/perfumy5.th.jpg
      http://img269.imageshack.us/img269/8862/perfumy7.th.jpg
      http://img163.imageshack.us/img163/192/perfumy6.th.jpg
      http://img543.imageshack.us/img543/6297/perfumy4.th.jpg
      http://img217.imageshack.us/img217/9486/perfumy3.th.jpg
      http://img29.imageshack.us/img29/5102/perfumy2.th.jpg
      http://img18.imageshack.us/img18/1544/perfumy1.th.jpg
      • aggis20 Re: Czy to oryginał? Część 9 02.07.12, 18:56
        Nie widać zdjęć, chyba że tylko w mojej przeglądarce? Jak mówisz że zapach jest zupełnie inny to pewnie podróba, Chanel to jedna z najczęściej podrabianych marek, ale też na pierwszy rzut oka po flakonie łatwo poznać podróbe - najczęściej ma grube dno i za długa rurkę. To była pojemność 100ml? Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka