Dodaj do ulubionych

News- Valentino: Valentina

19.06.11, 22:43
Valentina to pierwszy zapach Valentino po przejeciu zapachowej licencji przez koncern Puig odpowiedzialny za sukcesy perfum Niny Ricci, Herrery, Paco Rabanne, czy Prady.
Kwiatowa kompozycja (nosy- Alberto Morillas i Olivier Cresp) ma otwierac nowy etap w dziejach marki, a jej twarza zostala Freja Beha Erichsen.

O samym zapachu wkrotce- tutaj na razie zdjecia z premiery prasowej- art. jeszcze nie podaje nazwy, ale udalo mi sie wyszperac pierwsze, powyzsze informacje:
www.moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=27619
www.bellezapura.com/2011/06/15/valentina-con-v-el-nuevo-perfume-femenino-de-valentino-firmado-por-puig/#more-28321
Zdjecie flakonu w polowie strony na forum:
s1.zetaboards.com/L_Anon/topic/3659430/885/
Obserwuj wątek
    • el.roy Re: News- Valentino: Valentina 22.06.11, 21:13
      www.nstperfume.com/2011/06/22/valentino-valentina-new-fragrance/
      • forevermore79 Re: News- Valentino: Valentina 22.06.11, 22:38
        Dziekuje :-) Tu jeszcze wiecej- za zrodlem:
        parfum-femme.prime-beaute.com/marque/valentino-valentina/2011
    • olaj.j Re: News- Valentino: Valentina 22.09.11, 19:56
      Ten kiczowaty nieco flakonik z rozyczkami spowodowal, ze niewiele myslac hojnie sobie Valentine zaserwowalam i predko, nie ma co kryc, pozalowalam takiej impulsywnosci.;)
    • forevermore79 Valentina- reklama TV 28.09.11, 09:02
      www.nstperfume.com/2011/09/27/its-wonderful/
    • megg2222 Re: News- Valentino: Valentina 08.11.11, 09:13
      ja ją już ma:) na allegro można zakupić, zakochałam się w tym zapachu. Valentino ma najpiękniejsze perfumy.
    • jarka63 Re: News- Valentino: Valentina 08.11.11, 10:59
      Flakonik przecudny :)
    • furka_dusz Valentino: Valentina 13.11.11, 23:20
      Przeczytałam teraz tę zapowiedź koncernu, wedle której Valentina ma otwierać jakoby nowy etap w dziejach marki i - niech mnie kule biją :-) - po testach nie umiem się zorientować, na czym to novum ma polegać. Kompozycja dla mnie niczym charakterystycznym się nie wyróżnia - żebym tak super specjalnie na tę premierę oczekiwała, to nie powiem, ale może myślałam za dużo o obiecanej tu obecności trufli? :-) Z drugiej strony muszę powiedzieć, że nie znajduję w Valentinie niczego odstręczającego, czy dyskredytującego. Pastelowa kwiatowa aplikacja na zgrabnych flakonach oddaje cały pomysł na ten zapach: jaśmin (odwołanie do J'adore nieuniknione, ale ten tutaj bardziej statyczny i mleczny) i pomarańczowe płatki podane na przypudrowanej wanilii (rys nieco oldskulowej Ambre Vanille E. Coudray?). Truskawki nie czułam mocno, raczej jako niuans, na szczęście nie przypominający nowego gryzącego w nos chemicznego kuriozum w zreformułowanych produktach Diora. Smużka anyżu faktycznie może przywoływać porówania z Lolitą.
      Zapach odbieram jako niezwykle delikatny, ale o dobrej trwałości.
      I choć sama już nie umiałabym Valentiny nosić, to przyznam, że skusiłam się, by wypróbować oferowane jednocześnie kosmetyki pielęgnacyjne z tej serii i tutaj mogłabym spokojnie zgrzeszyć. Olejek do ciała Valentina pachnie znacznie bardziej charakterystycznie piżmem, a i jaśmin w nim zyskuje na mocy. Opakowania olejków i balsamu są według mnie urocze.
      • olaj.j Re: Valentino: Valentina 14.11.11, 09:46
        Cóż, przy najbliższej okazji dam Valentinie jeszcze jedną szansę w poszukiwaniu jaśminu, kwiatu pomarańczy i truskawek, mając nadzieję, że mgliste, niezachęcające wspomnienie niezidentyfikowanych kwiatków na mokrej, pobitewnej rycerskiej zbroi - być może - odejdzie w niebyt.;-)
    • forevermore79 Valentina wkrotce w wersji Intense 09.06.12, 11:21
      Na razie to pierwsza zapowiedz- Valentina niedlugo jako EdP Intense, w paru pojemnosciach.
      • forevermore79 No i oficjalnie- Valentina Assoluto 30.06.12, 13:17
        Tak finalnie nazwano nowe EdP Intense Valentiny.
        Tutaj nuty i reklama:
        www.fragrantica.com/news/Valentino-Valentina-Assoluto-3316.html
    • forevermore79 Trzecia odslona- Valentina Acqua Floreale 05.12.12, 13:35
      Pod koniec stycznia premiera trzeciej wersji Valentiny- po klasyki i intensywnej, czas na lzejsza, kwiatowa i zwiewna wariacje.
      Zapach Acqua Floreale stworzony przez O. Crespa laczy w sobie nuty kwiatow, bergamoty, kwiatu pomaranczy, neroli, jasminu, tuberozy, ambry i paczuli.
      www.femina.ch/mon-style/beaute/%C2%ABvalentina%C2%BB-en-eau-de-toilette-florale-et-sensuelle
      • forevermore79 Re: Trzecia odslona- Valentina Acqua Floreale 16.12.12, 15:09
        Jeszcze:
        www.fragrantica.com/news/Valentino-Valentina-Acqua-Floreale-3855.html
    • meryna Re: News- Valentino: Valentina 20.01.13, 09:26
      Jak tylko zobaczyłam flakonik na reklamie w gazecie to się zakochałam i natychmiast chciałam biec do drogerii i kiedy w końcu tam trafiłam dla mnie to był wielki zawód, bo no nie po to płacę kilka stów, żeby pachnieć tak jak maleńkie mydełka kąpielowe sprzedawane w woreczkach w latach 90. pamięta to ktoś jeszcze? mydełka były urocze, ale jednak perfumy i to jeszcze od Valentino powinny mieć zapach niezwykły. Drugim takim zaskoczeniem były dla mnie perfumy niestety już nie pamiętam czyje, ale może ktoś skojarzy - buteleczka to takie coś w rodzaju kuli śnieżnej, tylko z brokatem zamiast śniegu i w środku jest minilaleczka ubrana w seksowną czarną suknię. Za flakonik dałabym się pokroić, ale za zapach...
      • olaj.j Re: News- Valentino: Valentina 20.01.13, 14:32
        Fragile J.P. Gautier. Faktycznie, to kontrowersyjne perfumy, jednych zachwycają, innych wręcz przeciwnie. Flakonik istotnie bardzo urokliwy.:)
        • forevermore79 Re: News- Valentino: Valentina 24.01.13, 15:42
          Oj tak, Fragile- pamietam te kule EdP, wersja EdT juz nie byla tak efektowna. I jeszcze cala game uzupelniajacych produktow- a to balsamy, a to olejki itd.
          Niestety, prawa rynku i zapach juz wycofano- jednak szkoda, bo faktycznie byly "jakies".
          • olaj.j Re: News- Valentino: Valentina 24.01.13, 17:19
            Uhm, wersja edp miała znacznie ładniejszy flakonik.
            www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Fragile-434.html
            Aż żal by go było wyrzucać, nawet bez tego "śniegu" unoszącego się w cieczy.
    • forevermore79 I... agarowy flanker Valentina Oud Assoluto 13.08.13, 16:11
      Oudow nigdy dla mnie dosc (tych dobrych, oczywiscie- choc wiekszosc to i tak obecnie syntetyki), ale to juz sie powoli robi lekko zabawne. Kolejny zapach, ktory mimo zwiewnej, romantycznej aury uzyskal oudowa wariacje- wczesniej byly to chocby Eaudemoiselle, czy Madly Kenzo. I tak wciaz czekam na oudowego Angela i co moze teraz- J'Adore, Chance? :)
      Choc ile by tych agarow powstalo, i tak wiekszosc selektywnych klientow nie ma pojecia, o czym mowa, a wariacje te trafiaja do koneserow i glownie krajow arabskich.
      Wiecej na:
      www.nstperfume.com/2013/08/13/valentino-valentina-oud-assoluto-new-fragrance/
      • forevermore79 Re: I... agarowy flanker Valentina Oud Assoluto 18.09.13, 10:48
        Oudowa Valentina juz sie pojawila w USA jako limit. edycja, a europejski debiut tez coraz blizej, niestety dostepnosc bedzie ograniczona.
        www.neimanmarcus.com/p/Valentino-Limited-Edition-Assoluto-Oud-2-7-fl-oz-Fragrances/prod162940188_cat39470742__/
        Tu jeszcze dossier prasowe:
        parfumplusmag.fourplusmedia.com/?p=1247
    • forevermore79 Kolejny orientalny flanker-Valentina Rosa Assoluto 09.09.14, 12:03
      Juz w Harrodsie:
      www.harrods.com/product/valentina-rosa-assoluto-edp-80ml/valentino/000000000004544138?cat1
    • forevermore79 Flanker- Valentina Pink 11.02.15, 18:24
      www.nstperfume.com/2015/02/11/valentino-valentina-pink-new-perfume/
      • dedukcja_watsonie Re: Flanker- Valentina Pink 17.02.15, 09:17
        oo wraca moj sentyment do walentyny- prosze sie pochwalic jak ktos powacha. Flakon wyglada niezle :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka