Dodaj do ulubionych

News- Diane Von Furstenberg: Diane

18.09.11, 18:02
O zapachu juz pisalem w mini-newsach, teraz jednak jest on dostepny juz na wylacznosc wiekszych Sephor i warto, aby kompozycja zyskala wlasny watek- kompletnie bowiem na niego zasluguje.
Projektantka miala juz wczesniejsze zapachy, jednak dopiero wykonane z wiekszym rozmachem Diane ma odzwierciedlac ducha marki. W nutach frangipani, fiolek, mirra, paczula i pizmo, a nosem premiery jest A. Guichard. Zapach dostepny jako EdP, EdT i produkty do ciala.
www.nstperfume.com/2011/05/25/diane-by-diane-von-furstenberg-new-perfume/
www.fragrantica.com/perfume/Diane-von-Furstenberg/Diane-12470.html

Po pierwszym tescie- to dosyc potezna kompozycja, kwiatowo-orientalna, ale z wyczuwalna rozano-oudowa nuta a la zapachy Agent Provocateur i lekkim modern-chypre charakterem. Kolejny zapach, ktory wybija sie ponad nudne, kwiatowe premiery.
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- Diane Von Furstenberg: Diane 22.09.11, 20:38
      A tu strona producenta:
      www.id-beauty.net/parfums/licence-dvf/4
    • elve Re: News- Diane Von Furstenberg: Diane 04.10.11, 14:38
      dla mnie klasyczny szypr, w obu odsłonach zresztą (edp i edt). jakoś inne rzeczy na pierwszy rzut nosa mi się wydały ciekawsze, ale nie odpuszczę testów :)
      • forevermore79 Re: News- Diane Von Furstenberg: Diane 04.10.11, 14:52
        Tak, duzo szyprowej klasyki- ale takie premiery selektywne w obecnych czasach pozytywnie zadziwiaja, co innego dekade temu.
        No ale teraz w koncu nastaly czasy, gdy np. Miss Dior Cherie przemianowuje sie na Miss Dior, podczas, gdy szyprowy oryginal zepchnieto w ofercie jako Miss Dior EdT Originale.
    • pendzacy_krolik Re: News- Diane Von Furstenberg: Diane 05.10.11, 21:54
      a jednak przekrecilam nazwisko:) sory za powielenie watku, nie zauwazylam.
      nie zgodze si,ze pudrowy,bo bym nie kupila.natomiast, ze szyprowy - zgadza sie.
      na pewno jest wyjatkowy,ale mam wrazenie,ze cos mi przypomina, tylko co?
      ps.to jest dopiero DRUGI zapach DvF. poprzedni nazywal sie Tatiane.
      • olaj.j Re: News- Diane Von Furstenberg: Diane 05.10.11, 22:15
        Tatiana była pierwsza potem jeszcze Volcan d'Amour i D.
      • forevermore79 Re: News- Diane Von Furstenberg: Diane 05.10.11, 23:14
        Tak, DvF probowala juz sil w zapachach, ale we wspolpracy z innymi firmami- szybko je wycofano, teraz marka ma nowego producenta i wyglada, ze osiagnie sukces.
        A mi Diane, zwlaszcza jako EdP przypomina nieco Eau de Soir Sisley'a, nawiazuje, jak juz tez wspominalem, do klasycznego Agent Provocateur. Udana premiera, dobrze, ze stoi na sephorowych polkach.
        • mendosita Re: News- Diane Von Furstenberg: Diane 07.10.11, 10:47
          A dla mnie ten zapach jest jakiś taki bez ładu i składu- najpierw słodki, potem (przez krótką chwilę) pikantny, potem przypomina mocno rozwodnione Belle d'Opium, a kończy się zapachem mydlin (właśnie mydlin, nie mydła). Rozczarowanie.
          • pendzacy_krolik Re: News- Diane Von Furstenberg: Diane 07.10.11, 10:56
            dla jednych rozczarowanie, dla innych radosc. czy to zle,ze pachnie sie mydlem? wlasnie o taki efekt chodzi w wodach,zeby dawaly uczucie czystosci i swiezosci.wwoczas sama czujesz sie taka , rowniez wewnatrz.

mendosita napisała:

> A dla mnie ten zapach jest jakiś taki bez ładu i składu- najpierw słodki, potem
            > (przez krótką chwilę) pikantny, potem przypomina mocno rozwodnione Belle d'Opi
            > um, a kończy się zapachem mydlin (właśnie mydlin, nie mydła). Rozczarowanie.
    • forevermore79 Rec. Octaviana 06.10.11, 09:20
      1000fragrances.blogspot.com/2011/10/diane-diane-von-furstenberg-new.html
      • pendzacy_krolik Re: Rec. Octaviana 07.10.11, 11:38
        no wlasnie, czyli jestem z moda na czasie. na wybiegach kroluja lata 70 i 80, wiec badzmy rowniez konsekwentni w zapach. mam wrazenie,ze jest to jednak woda dla koneserek i nietuzinkowych kobiet.:)
        ps. mnie kojarzy sie z "rumeur" lanvin:)
        forevermore79 napisał:

> 1000fragrances.blogspot.com/2011/10/diane-diane-von-furstenberg-new.html
    • furka_dusz Re: News- Diane Von Furstenberg: Diane 08.10.11, 11:55
      Pierwszy raz chyba udało mi się powstrzymać i nie czytać Octaviana przed testami :-) Mordęga, mordęga to była. No, ale w efekcie bez pokusy wyszukiwania 'jego nut' w kompozycji, donoszę uprzejmie, iż mój nos znalazł z się z Octavianowym w ciemno ;-), co, nie ukrywam, sprawiło mi dużo radości.
      Jeszcze więcej przyjemności dało mi odkrywanie Diane.
      Kocham jej sukienki: szczególnie słynne kopertówki, idealnie dopasowane, 'proste' architektonicznie, które mają magiczną moc wydobywania kobiecości bez posługiwania się wulgarnością. I dla mnie ten zapach jest dokładnym oddaniem istoty jej krawiectwa: niehałaśliwą, urodziwą womanitybomb, bez cienia pretensjonalności, gotową-do-noszenia ;-) Absolutnie pierwsze dla mnie jest podobieństwo do Soir de Lune, jednego z moich ukochanych szyprów. SdL Eau Premiere, rzekłabym :-) - z kropli SdL zrobiono tu woal, a napowietrzony przepiękny miks, który unosił się za mną długie godziny i był mi wielką otuchą w łódzkim deszczu. Jaśmin i fiołek w szampańskim stylu starego (jeszcze) dobrego J'Adore EdP/L'Or - jak najbardziej dla mnie obecne. Wyżej padły słowa o niejakiej 'mydłowatości' powyżego - według mnie ciepła nuta pudrowa będzie tutaj wyjątkowo odpowiadała nie tylko miłośniczkom Chloe. Duże odkrycie, duża potrzeba natychmiastowych dłuższych relacji :-)
      • forevermore79 Re: News- Diane Von Furstenberg: Diane 13.10.11, 21:05
        Diane to dobra szyprowa robota, dla mnie jedna z lepszych selektywnych premier sezonu, jak i w sumie calego roku- wole oczywiscie wersje EdP.
        Plus dla naszej Sephory za tak wczesne sprowadzenie tego zapachu, polski debiut nastapil sporo przed oficjalna premiera w USA, czy w Anglii, gdzie ta kompozycja zadebiutowala dopiero w tym tygodniu w Harrods, zas angielskie Elle juz przyznalo jej nagrode w kategorii najlepszych szyprow :-)
    • forevermore79 Re: News- Diane Von Furstenberg: Diane 03.01.12, 21:47
      Nie wiem, na ile z dostepnoscia, ale swiateczny set Diane (30tka i balsam) teraz na sporej wyprzedazy- tylko 109 zl:
      www.sephora.pl/pl/cid24121/wyprzedaze-do-70.html
    • forevermore79 A na lato- wersja Sunny Diane 30.01.12, 10:04
      Pojscie nieco na skroty- ale jak wiadomo, letnie edycje limit. to szybkie i latwe pieniadze. Zobaczymy, jak bedzie pachniec Diane z morska bryza :-)
      www.basenotes.net/content/1011-Diane-von-Furstenberg-rolls-out-Diane-with-Sunny-Diane-to-follow.
      • benita5 Re: A na lato- wersja Sunny Diane 30.01.12, 13:50
        Jezeli bedzie, choc w czesci, tak udana jak klasyk, to wroze duzy zysk i rzeczywiscie" latwe pieniadze" jak napisales:o)
      • forevermore79 Re: A na lato- wersja Sunny Diane 08.02.12, 22:46
        Jeszcze:
        www.fragrantica.com/news/Diane-von-Furstenberg-Sunny-Diane-2897.html
        • fa25 Re: A na lato- wersja Sunny Diane 23.02.12, 12:19
          Jedna już jest moja a druga czuję, że będzie..
          • forevermore79 Re: A na lato- wersja Sunny Diane 23.02.12, 12:47
            Hej, Fa- dawno tu Ciebie nie czytalem, milo :-) Sunny Diane wkrotce, a masz EdP, czy EdT? Pozdrawiam!
            • fa25 Re: A na lato- wersja Sunny Diane 23.02.12, 14:06
              Mam EdP i jest boskie ! Okazało się, że stara miłość nie rdzewieje i nie mogę jednak życ bez FoP..
              • fa25 Re: A na lato- wersja Sunny Diane 02.03.12, 11:40
                A czy wiadomo kiedy u nas ma sie pojawić wersja Sunny Diane ?
                Już się nie mogę doczekać.
                • forevermore79 Re: A na lato- wersja Sunny Diane 02.03.12, 11:54
                  Mysle, ze to kwestia 1-2 miesiecy. W Anglii pojawi sie w maju, ale klasyk u nas debiutowal wczesniej, wiec i moze w przypadku Sunny tak bedzie.
                  • fa25 Diane edp versus edp 11.03.12, 20:06
                    Dzięki Magnoskowi stałam się szczęsliwą posiadaczką również wersji edt ( do tej pory miałam edp ). Przyznam szczerze, że nie widzę dużej różnicy w zapachu; w zasadzie wg mnie wersja edp jest intensywniejsza i bardziej z pazurem a edt bardziej rozmyta i delikatna ale to wszystko. Nuty zapachowe wydają mi się byc identyczne.
                    • forevermore79 Re: Diane edt versus edp 12.03.12, 13:07
                      Dobre wrazenie- bo EdT i EdP roznia sie tylko koncentracja. DvF ma tu klasyczne, dawne podejscie- EdT na dzien, EdP na bardziej formalne/wieczorowe okazje. Tak jak dawniej Diory, czy Guerlain- obecnie jednak to zwykle przeszlosc.
                    • mangos Re: Diane edp versus edp 12.03.12, 14:49
                      Cieszę się,że Ci się podobają i cała przyjemność po mojej stronie:-)
                  • forevermore79 Re: A na lato- wersja Sunny Diane 30.04.12, 20:11
                    W Polsce tez w maju, jak zwykle tylko w Sephorach i to w dobrej dosyc cenie 100ml- 199 zl.
                    www.sephora.pl/pl/cid26061/pachna?ce-prezenty.html
    • forevermore79 Kolejna wersja: Love Diane 21.08.12, 23:24
      www.fragrantica.com/news/Diane-von-Furstenberg-Love-Diane-3500.html
      • fa25 Re: Kolejna wersja: Love Diane 23.09.12, 14:28
        Mam 3 wcześniejsze wersje ale sądząc po składzie ta czwarta nie trafi pod mój dach...
    • kalia_t Re: News- Diane Von Furstenberg: Diane 28.09.12, 00:29
      Tego się nie spodziewałam, ale Diane całkowicie "umarła" na mojej skórze. Odrobinę wyczuwalne nuty szyprowę, troszkę przywiędłych kwiatków i ekspresowe tempo ulatniania się zapachu. Szkoda.
      • mangos Re: News- Diane Von Furstenberg: Diane 30.12.12, 08:58
        Na mojej skórze było podobnie...
    • forevermore79 DVF zrywa zapachowa licencje 05.04.13, 10:13
      Maly update- jak podaje dzisiejsze WWD, Diane Von Furstenberg wlasnie oficjalnie zerwala umowe licencyjna z Id Beauty, czyli producentem perfum Diane. Nie wiem do konca, jaki bedzie koniec tej sprawy, ale wyglada na to, ze wszystkie perfumy moga zostac wycofane, przynajmniej do czasu znalezienia nowego producenta.
      Kreatorka sadzila sie juz z koncernem od grudnia 2012- poszlo o sprzedawanie produktow bezposrednio do sieci dyskontowych, co burzylo luksusowy wizerunek marki. To byla juz druga proba wejscia DvF w swiat zapachow, znow jednak do konca nie udana- tym razem nie przez kompozycje, ale czysty biznes.
      www.businessinsider.com/diane-von-furstenberg-sues-distributors-2012-12
      www.wwd.com/beauty-industry-news/financial/diane-von-furstenberg-terminates-beauty-licensing-agreement-6882125?module=hp-beauty
      • forevermore79 I juz powolne wycofanie 10.05.13, 15:41
        Ang. dystrybutorzy juz mocno przeceniaja Diane- tu np. 30tka jest juz o 60% mniej:
        www.escentual.com/diane-von-furstenberg/dvonfdianne009/
        • fa25 Re: I juz powolne wycofanie 08.06.13, 16:54
          Dla mnie to kiepska wiadomośc bo wszystkie 3 Diany - edt, edp i Sunny Diane bardzo mi leżały a ta ostatnia świetnie sprawdzała się w lecie do biura..
          Kolejny z dobrych zapachów, który pada z powodów pozamerytorycznych...
          • forevermore79 Re: I juz powolne wycofanie 09.06.13, 11:16
            No niestety, tym razem poszlo o pieniadze i nieuczciwe zagrania koncernu Id Beauty, ktory od razu sprzedal partie serii Diane do dyskontow, co obnizylo prestiz marki DVF. Ze strony Id juz znikl fakt posiadania tej linii w portfolio, a teraz trzeba czekac, az nastapia jeszcze wieksze przeceny i zrobic ewent. zapasy. Bo za pare lat bedzie juz tak, jak z wiekszoscia wycofanych kompozycji- o ile firma nie zdobedzie nowego producenta.
    • forevermore79 Duze wyprzedazowe obnizki Diane 04.07.13, 15:55
      Sephora pozbywa sie tej marki- wody przeceniono az o 70 proc- 100ml kosztuje teraz w granicach 100 zl.
      www.sephora.pl/pl/pid8331/sale+do+-70%25.html
      • fa25 Re: Duze wyprzedazowe obnizki Diane 05.07.13, 15:12
        To trzeba koniecznie skorzystać z oferty. A nie wiesz przypadkiem czy Sunny Diane też jest objętą promocją ?
        • forevermore79 Re: Duze wyprzedazowe obnizki Diane 08.07.13, 09:43
          Raczej nie, Sunny Diane bylo bowiem letnia limitowanka i juz dawno nie widzialem jej na polkach, w wiekszosci juz wykupiona. W Sephorze widzialem EdT i faktycznie ponizej stu zl za setke.
    • coralin Re: News- Diane Von Furstenberg: Diane 18.05.15, 14:10
      Odkryłam dopiero w ubiegłym roku, poszukując kwiatu frangipani. On w Diane gra główną rolę.
      • forevermore79 Re: News- Diane Von Furstenberg: Diane 19.05.15, 19:37
        No to trzeba przeszukiwac outlety, dyskonty internetowe i zrobic zapas. To juz niemal regula w mainstreamie- cos nietypowego i innego zostaje w ciagu paru lat wycofane, eh :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka