jarka63 04.11.11, 15:31 Można już kupić w Polsce zapachy TokyoMilk, brzmią i wyglądają dość intrygująco, np. Crushed (ziemia, mech, roztarte zioła, jaśmin). Znacie? Jeśli tak, to bardzo proszę o recenzje i wrażenia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
furka_dusz Re: TokyoMilk? 07.11.11, 22:52 Jarko, nie znam Crushed, które Cię zaciekawiło, ale kiedyś również zaintrygowana nazwami :-) pokusiłam się była o testy. Nawet jakiś flakonik jeden czy drugi się przybłąkały do mnie, o ile mnie pamięć nie myli ;-) Rozstawałam się z nimi bez rozpaczy. Serię cechuje według mnie nadzwyczajny brak trwałości - ok. godziny może? - oraz mocy. Zapachy są dość płaskie i niedynamiczne. Nie potrafiłabym powiedzieć, że są ordynarne czy że brak im uroku. Tokyomilk porównywane są często do Demeter - śmiem twierdzić, że brakuje im wyrazistości konceptu nawet tej marki. Najmocniej zapadł mi w pamięć Let Them Eat Cake - byłam wówczas w ostrej fazie okresu cukierkowego ;-) Niemrawy ów słodziak działa, jak konsumpcja puszki mleka skondensowanego (słodzonego): rozkosz pierwszych łyżeczek, potem - łatwe do przewidzenia skutki. Od jaśminowego Kabuki uchowaj Cię, o roztropności! :-) Lekko drapiąca słodycz Dead sexy chyba była najznoślejsza dla mnie. Pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link
jarka63 Re: TokyoMilk? 08.11.11, 10:58 Bardzo ci dziękuję, furko, za tę recenzję. Chyba większość tych zapachów to słodziaki, do których podchodzę ostrożnie, bo często wywołują u mnie migrenę. Crushed mógłby mi podejść, ale w ciemno nie kupię. Może kiedyś w Warszawie uda mi się powąchać. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
forevermore79 Re: TokyoMilk? 09.11.11, 22:00 A ja przy okazji dorzuce news o nowych formatach Tokyo Milk: www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2011/11/tokyo_milk_dark_collection_get.html Odpowiedz Link
jarka63 Re: TokyoMilk? 09.11.11, 22:17 Bardzo kusząco wyglądają, ale trochę się boję, że to przerost formy nad treścią. Odpowiedz Link
aggis20 Re: TokyoMilk? 23.11.11, 08:05 A gdzie w Polsce można kupić zapachy Tokyo Milk i w jakich są cenach? Ja bardzo lubię Dead Sexy, ale mam tylko odlewkę, która jest już na wykończeniu. Chętnie sprawiłabym sobie flakon :) Odpowiedz Link
nevada87 Re: TokyoMilk? 24.11.11, 21:26 W Sopocie na ''monciaku'' jest sklepik ze stylowymi dodatkami dla domu i tam widziałam te zapachy zarówno w formie wód jak i perfum w kremie :-) Odpowiedz Link