Dodaj do ulubionych

News- Loewe 7 Siete - kadzidło z zaskoczenia

09.11.11, 21:10
Sprawdziłem, czy nie ma tego tematu już poruszonego, ale widzę nie ma.
www.fragrantica.com/perfume/Loewe/Loewe-7-10253.html

Zapach potężny jak katedra, surowy, kadzidlano-pieprzny. Pieprzną nutą nawiązuje do klasyka z lat 70 Cacharel pour L'Homme.

Czuć Loewe 7 w chłód kamiennej chrzcielnicy, kurz z kościelnych ław, dużo lodowatego dymu z katolickiej kadzielnicy. Trzyma się na blotterze już 25. godzinę.

Według materiałów reklamowych inspirowany postacią hiszpańskiego matadora.
Wedłog mnie - starszy, srogi brat Avignon i Cardinal. Pozostaje zagadką co tak niszowa woń robi na półkach Sephory i dlaczego została zamknięta w dość nieaktrakcyjnym, anachronicznym flakonie.

Wczorajsze zupełnie przypadkowe bardzo miłe odkrycie.
Piszę ku pokrzepieniu serc, że wśród marek selektywnych i powodzi nijakich kompozycji nadal zdarzają się okopcone perły.
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- Loewe 7 Siete - kadzidło z zaskoczenia 09.11.11, 21:26
      Dobrze, ze poruszasz ten temat, bo 7 zasluguje na wieksza uwage.
      Tak, to pozytywne zaskoczenie- zeszloroczna swiatowa premiera, ktora pobieznie tylko linkowalem na Forum, ale od niedawna dopiero goszczaca na polskich polkach przy okazji wprowadzenia meskich zapachow Loewe (7, Solo, Solo Absolute) do sieci Sephora.

Testowalem siodemke (nazwa pochodzi od 7 glownych skladnikow-akordow) nieraz zagranica, teraz wracam do niej i w Polsce i moze wrecz skusze sie kiedys na flakon. Dla mnie to monumentalne piekne kadzidlo, ale wcale nie tak surowe, raczej pachnace dodatkowo i owocami, nie wiedzac czemu wyczuwam tam nawet jablko przyproszone cynamonem :-)
      Polecam- niszowo i b. unisexowo w odbiorze.
      • michau2312 Re: News- Loewe 7 Siete - kadzidło z zaskoczenia 09.11.11, 21:36
        Bo wg. netowych źródeł jabłko tam jest, chociaż ja go nie wyczuwam.
        • forevermore79 Re: News- Loewe 7 Siete - kadzidło z zaskoczenia 09.11.11, 21:40
          Ano jest, ale nie cynamonowe. Dobra rzecz, tak czy siak.
          Akordy: incense, red apple, black pepper, Atlas cedar, vetiver, musk and floral notes
          www.fragrantica.com/news/Loewe-7-by-Loewe-1671.html
    • forevermore79 A wkrotce- nowy lzejszy Loewe 7 Natural 29.03.12, 14:21
      www.nstperfume.com/2012/03/29/loewe-7-loewe-natural-new-fragrance/
      • forevermore79 Re: A wkrotce- nowy lzejszy Loewe 7 Natural 07.05.12, 18:38
        Marka Loewe nie zrezygnowala z swojego torreadora- rowniez i ta sama postac reklamuje nowy 7 Natural:
        www.nstperfume.com/2012/05/07/the-number-7/
      • forevermore79 Loewe 7 Natural juz w Polsce 22.07.12, 15:32
        W Sephorach, setka za 349 zl, czyli tyle samo, co siodemka bez obecnej przeceny.
        O ile to wciaz dobry zapach, Natural zatracil nieco niszowy charakter klasyka- jest juz bardziej meski, nieco komercyjny- ale wciaz czuc klase i minimalizm. Wetiwer, yuzu i duzo mniej kadzidla. Bede potem dalej testowac.
        • olaj.j Re: Loewe 7 Natural juz w Polsce 22.07.12, 19:09
          Ja również mam pozytywne pierwsze wrażenie, chociaż do klasyka się Natural nie umywa, ale trudno mu dorównać.:) Klasę za to wciąż ma, jest nieco bardziej, w moim odczuciu, uniwersalny i uniseksowy, świeższy, letni, nie tak dostojny, władczy i kadzidlany. Loewe jednak trzyma poziom jeśli chodzi o męskie zapachy i to bardzo cieszy; dobra odsłona.:)
          • forevermore79 Re: Loewe 7 Natural juz w Polsce 22.07.12, 19:13
            Ano dobra, z czasem odslania drugie, bardziej rzeskie i pozytywne oblicze, przez czerwona pomarancze, efekt, jakby wyciskanego soku :). I trwa calkiem mocno juz z 6 godzin.
    • mangos Re: News- Loewe 7 Siete - kadzidło z zaskoczenia 03.04.12, 12:30
      Zakochałam się w tym zapachu:)
    • forevermore79 Wiecej o Loewe 7 Natural- w tym wywiad 09.05.12, 12:15
      www.moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=30968
    • forevermore79 Promocja w Sephorze 18.07.12, 12:41
      Jak podala mharisson i nie tylko- obecnie w Sephorze setka 7 kosztuje w promocji 179 zl.
    • ele_gancki Loewe 7 03.11.12, 22:32
      Zapytam o wersję klasyczną Loewe 7. Spotkałem się z opinią, że obecnie jest on dość słabszy, niż był kiedyś? Jak go sobie tak wącham, to mocą nie poraża, ktoś z Was ma podobne spostrzeżenia...?
      • olaj.j Re: Loewe 7 05.11.12, 08:29
        Rzeczywiście, też mam wrażenie, że obecnie Loewe7 stracił moc i już nie jest tak, naprawdę zabójczo, trwały jak po premierze. Dziwne, bo zapach ma zaledwie 2 lata, ale kiedy czytam o tych wszystkich cichych reformulacjach, to nie powinnam właściwie być zaskoczona ewentualnymi zmianami.
        Ech, jeśli już coś zmieniać przy tak dobrym zapachu jak Siedem, to może lepiej twarz kampani, a nie formułę...
        • ele_gancki Re: Loewe 7 08.11.12, 13:36
          Ja niestety nie mam doświadczenia w tej materii. Nie wiem jak pachniało kiedyś. Jednak wiadomo, że wszystko teraz zmienia się na gorsze, nie na lepsze.
          • olaj.j Re: Loewe 7 08.11.12, 14:39
            W sumie uświadomiłam sobie, że też nie wiem jak pachniało 7 po właściwej premierze czyli w 2010 roku, bo poznałam je już w 2011, ale nie zapomnę siły pierwszego rażenia, oraz mocnego zapachu blottera, który przez kilka dni od niechcenia wypełniał pokój, ku zaskoczeniu. Niestety, mam wrażenie, że teraz to ten sam zapach, ale utrzymuje się dużo krócej, po prostu nieco stracił moc.
    • forevermore79 Premiera z zaskoczenia- Loewe 7 Sport i cala linia 11.02.14, 19:42
      Takiego ruchu na rynku jeszcze nie bylo- Loewe za 1 zamachem przedstawi 4 wariacje Sport swoich klastykow- Essencia, 7, Solo i Pour Homme.
      www.nstperfume.com/2014/02/11/loewe-sport-collection-new-fragrance/
      www.thefragranceshop.co.uk/Loewe-Sport-Collection.aspx
      Wydawalo sie, ze w 2014 trend Sport przycichnie- a tu nic, ck free Sport, Encre Noire Sport, teraz Loewe.
      Leniwy sie robi coraz bardziej ten rynek- swiezsze flankery typu Eau, zimowe, letnie, wszelkie wieczorowe Noir, oudowe i tak w kolko.
      • forevermore79 Re: Premiera z zaskoczenia- Loewe 7 Sport i cala 16.02.14, 19:32
        Reklama w stylu retro:
        www.nstperfume.com/2014/02/14/sport/
        Cala seria juz i w Harrodsie:
        www.harrods.com/brand/loewe/mens?sort=0&viewall=yes
      • forevermore79 Re: Premiera z zaskoczenia- Loewe 7 Sport i cala 06.06.14, 11:08
        W Polsce, w Sephorach juz wkrotce 7 Sport i Solo Loewe Sport- te pierwsze jako 50 i 100ml, Solo jako 75ml. Sa juz w katalogu Sephory na lato.
        • forevermore79 Re: Premiera z zaskoczenia- Loewe 7 Sport i cala 30.06.14, 11:25
          Juz sa od pewnego czasu- 7 Sport nadal mocno trzyma poziom i nawiazuje do klasyka, a raczej do 7 Natural, choc najnowsza wersja jest od mniej wg mnie bardziej udana.
          Mamy piekne orzezwiajace ziola, liscie pomidora i cytrusy na slynnej kadzidlanej bazie, trwalosc bardziej, niz zadowalajaca.
          Solo Sport- tu o wiele gorzej, banalne cytrusy i pizmo, szybko gasnace na skorze i bardzo syntetyczne, lepiej skupic sie na sportowej siodemce.
          • olaj.j Re: Premiera z zaskoczenia- Loewe 7 Sport i cala 04.07.14, 19:09
            No, to trzeba sprawdzić przy najbliższej okazji. Hiszpanom w Mistrzostwach Swiata zupełnie nie poszło, dobrze że choć hiszpańskie męskie sportowe flankery sa niezłe, z naciskiem na Siódemkę; zresztą nowe Solo też pewnie lepsze niż Platinum.
            • olaj.j Re: Premiera z zaskoczenia- Loewe 7 Sport i cala 05.07.14, 19:56
              W Sephorach są obecne 3 Sporty, bo jeszcze sportowa wersja Essencii, za którą przepadam, ale ta wersja jest dosc daleka od monumentalnego, prostego klasyka. Najbardziej z całej trójki podoba mi się oczywiście Siódemka, faktycznie - również w niej czuć czerwoną pomarańczę, przez co bliska jest Natural, nie wiem, która wersja mi się bardziej podoba, obie są urodziwe. Uniseksowy dosyć zapach, ale nie pospolity. Solo też jest całkiem niezłe, już bardziej męskie w wydźwięku, Essencia przyjemna, ale najszybciej ucieka. Ogólne wrażenia po lekkich testach tej serii utrzymanej w kolorach białego zlota - b pozytywne.:)

Swoją drogą, na Loewe zawsze można liczyć, ale to dobrze, że ostatnio powstają niebanalne perfumy dla mężczyzn nie spędzających całego wolnego czasu w bamboszach na fotelu, a którzy nie mają zbytnio ochoty pachnieć nieco kojarzącymi się z mało wyrafinowanymi i pospolitymi perfumami typu "sport" (choć to słowo- to zawsze tylko sugestia). Bo należy też tu wspomnieć o po prostu świetnym, przewrotnym,
              rewelacyjnym, eleganckim flankerze Lalique'a czyli Encre Noir Sport. Tak czy inaczej brawa dla Loewe i Lalique za inwencję i talent twórców.:)
              • forevermore79 Re: Premiera z zaskoczenia- Loewe 7 Sport i cala 14.07.14, 13:25
                Dziekuje za opinie i za news o Esencia Sport, wczesniej jej nie widzialem- trza potestowac. Szkoda, ze reszty brak, ale i tak trzeba sie cieszyc, ze Loewe spokojnie mozna kupic w Polsce, bo w wielu europejskich krajach to o dziwo problem. Solidna robota, a linia butikowa to juz w ogole majstersztyk, choc znam jej tylko polowe- pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka