Dodaj do ulubionych

Salvadore Dali

24.06.12, 14:08
Podoba mi się twórczość Dalego, więc dostałam w żartobliwym prezencie "Lagunę".
I zgryz. Jest jej 100 ml, otworzę i nie spodoba się...Wolałabym w takim wypadku oddać komuś opakowanie nieotwarte. Testerom w perfumeriach nie do końca wierzę, zwłaszcza tym (mało chodliwych zapachów), które grzeją się latami na półkach.

Waszym nosom wierzę. Czy może ktoś, kto zna ten zapach go opisać?
Od około roku mam fazę na zapachy ciężkie, słodkie, "lepkie", faza ta nie mija i mimo upałów Wish Chopard'a mnie zadowala :).

Obserwuj wątek
    • dissident78 Re: Salvadore Dali 25.06.12, 15:44
      Czesc Samename

Tak sie sklada ze Laguna, owszem, slodka jest ale nie tak intensywna i kremowajak wspomniany przez ciebie Angelowaty Wish. Laguna to nie jest zapach typu gourmand, czyli "jadalny".
      Ja sprzedalam swoja lagune na ebayu, glownie dlatego, ze dla mnie jest zbyt syntetyczna. Jesli spojrzysz na to, z czego jest zrobiona to slinka ciekinie; ananas, kokos, sliwka, wanilia, irys. Niestety, mieszanka skladnikow okazala sie wybuchowa i na mojej skorze eksplodowala muchozolem:/

Zapach jest dosc skomplikowany - otwarcie jest metaliczne, slone i rzeskie, pozniej rozwija sie baza owocowa w cos, co u mnie pachnie jak WC Picker.
      Wiem, ze jest wiele zwolennikow tego zapachu, wiec byc moze ktos wypowie sie w superlatywach.
      Jak dla mnie - odswiezacz do toalet w Mielenskim kiblu.

Pozdr
    • georgia241 Re: Salvadore Dali 25.06.12, 23:46
      Mnie nie podpasowały. Są zbyt słodkie i mocne. Może jednak powąchaj tester w Superpharm? Tam jest chodliwie a testery Laguny widzę często.
    • maggi9 Re: Salvadore Dali 28.06.12, 13:21
      Możesz spokojnie testować w perfumerii.Znam Lagunę ale opisać jej nie potrafię.Trochę słodka, trochę jak morska bryza ale fakt, syntetyczna.Ja lubię, mam sentyment.Ale poznawanie zapachu na podstawie opisu z forum to pomyłka.
      Za to z chęcią testuję w perfumerii-zapach nie jest zmieniony, mimo, że jak mówisz niechodliwy.Perfumy to nie mleko-nie psują się tak szybko.
      Tylko nie pomyl się i nie próbuj wersji Maravilla bo trochę się różnią.
      • forevermore79 Re: Salvadore Dali 28.06.12, 13:35
        Tak, mozna spokojnie testowac- Dalego na wylacznosc w Polsce ma obecnie Sephora. Laguna, zarowno damska, jak i meska, jest z zalozenia mocna i wielce syntetyczna- ale na tym polega jej specyficzny, morsko-egzotyczno-plastikowy urok :-). Klasyk moze meczyc, wiec lepiej dozowac z umiarem. A wersje meska uzywalem lata temu, zawsze robila spore pozytywne wrazenie na otoczeniu.
      • samename Re: Salvadore Dali 29.06.12, 23:43
        maggi9 napisała:
        >Perfumy to nie mleko-nie psują się tak szybko

Tak, oczywiście, ale wówczas, gdy są przechowywane w odpowiednich warunkach.
        Nieraz natknęłam się na zupełnie odmienne, niż oryginalne zapachy z testerów trzymanych
        na rzęsiście oświetlanych półkach w podwyższonej od grzejących lamp temperaturze.
        Jeżeli rozpoczęta butelka perfum jest poddana takim torturom, to zapach się zmienia, prędzej niż później :)

Dziękuję za pomoc. Oczywiście, że nie da się poznać zapachu na podstawie opisu z forum.
        Niemniej wierzę tutejszym "nosom wiodącym" i gdyby napisali "uwaga, śmierdziuch", wiedziałabym, że wyrobu nie należy dotykać.
        • maggi9 Re: Salvadore Dali 30.06.12, 07:37
          O ile wiem te rzęsiście oświetlone półki ma Sephora.
          Testowałam u nich rożne zapachy-żaden nie był popsuty:)
          Ale jest też przecież Douglas, który oświetlenia nie ma.
          • aggis20 Re: Salvadore Dali 30.06.12, 12:06
            Ale Douglas nie ma zapachów S. Dali ;) rzeczywiście te półki w Sephorze to zło, ale ja też nigdy nie natknęłam się tam na tester, który by przez to ucierpiał. Testery pewnie szybko im schodzą, więc podgrzewanie nie ma czasu im zaszkodzić.
            • forevermore79 Re: Salvadore Dali 30.06.12, 13:20
              Ano nie ma Dalego w D. -ino w Sephorach i tez w Superpharm migaja po b. dobrych cenach (o sieci nie mowiac).
              Mysle, ze nie nalezy sie bac tych rozgrzanych polek- choc ja i tak kupujac w S. prosze zwykle o produkt z szuflady, tak na wszelki wypadek :) Przegrzanych testerow jeszcze nie spotkalem.
    • forevermore79 A przy okazji- nowa strona Salvador Dali Parfums 30.06.12, 13:34
      Nowa grafika, zawartosc, wiecej zdjec i opisow.
      www.parfums-salvadordali.com/en/
      Polecam tez dzial z dawnymi specjalnymi edycjami- lacznie z Krolem Slonce:
      www.parfums-salvadordali.com/en/11-editions-cristal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka