22.10.12, 22:48
Po raz pierwszy od bardzo dlugiego czasu mam mozliwosc zakupienia nowych perfum (jjjuuupppii). Chcialabym wyporobowac cos z niszowych zapachow, ale ich nie znam. Mozliwosci ich powachania rowniez nie mam , a zakupy odbeda sie pewnie przez internet (moze na poczatek zakupie odlewki, miniatury, testery).
Prosze mi zasugerowac ciekawe zapachy zwazywszy ze:
- lubie paczuli, vetiver, tonka, cynamon, nienahalna wanilie, bergamote, nuty drzewne, gorzkie, pieprzne, wytrawne z NIEWIELKA domieszka czegos slodkiego albo kwiatowego
- moje ulubione perfumy: fendi Life Essence (FOREVER AND EVER), slon kenzo, dolce vita. Na dlaszych miejscach Addict, Pleasures (na lato), Noa
z gory dziekuje za sugestie i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zonafranka Re: rada 24.10.12, 13:22
      podciagam watek i jeszcze raz prosze ekspertow o rade
    • forevermore79 Re: rada 25.10.12, 10:31
      Witaj, z malym wyjazdowym poslizgiem i choc moze nie uwazam sie za eksperta, to moze sprobujemy pomyslec :) Odradzam zakupy niszy w ciemno- lepiej zamowic probki najpierw faktycznie w perfumerii lub powymieniac sie na Forum samplami.
      Proponuje chocby- za asortymentu Quality: MFK Lumiere Noire, czyli roze z paczula i przyprawami, w tym cynamonem, przyprawowe: Penhaligon's Elixir, Ambre Nue, OS Lumiere Blanche, Idole de Lubin, jako milosniczce Slonia polecam tez Parfums d'Empire Aziyade- rownie monumentalny, piekny Orient. Wetiwerowo- chocby Atelier Cologne Vetiver Fatal.

Poza tym, warto zapoznac sie z Lutensami- Serge Noir, Ambre Sultan, drzewne Feminite du Bois, czy Fille en Aiguilles.
      W Lulua mozesz zamowic probki Comme des Garcons- tu polecam 2, kadzidlano-wetiwerowy 2 Man oraz piekny cynamonowy White.

Jest tez bardziej selektywna, niekoniecznie w pelni niszowa polka- na niej tez bywaja ciekawe kompozycje- np. wszystkie meskie, ale w sumie bardzo unisex: Terre d'Hermes, DSquared Potion, czy tez Tom Ford Grey Vetiver.
      Pozdrawiam serdecznie!
      • zonafranka Re: rada 26.10.12, 12:30
        Dzieki!Na pewno cos zamowie z wyzej wymienionych. Oczywiscie zaczynam od probek.
        Poczytalam sobie opisy niektorych perfum i moj wybor padl na> Let me play de Lion, Lyric for woman Amouge, CdG patchouli (ale zamowie rowniez sugerowane przez Ciebie wetiwer i cynamon), Romantina Juliet has a gun, Back to Black Kilian, Costum Nationale 21.
        Znasz te zapachy? Co o nich sadzisz?
        • forevermore79 Re: rada 26.10.12, 13:13
          Let me Play a Lion jest wyjatkowy, fakt- poczytaj sobie blogowa recenzje Elve, Lyric- tu polecam bardziej korzenna wersje meska :) , jak juz jestesmy przy Amouage- to meskie Jubilation XXV, Epic i damskie Memoir tez sa warte poznania.
          Romantina- nie, dla mnie zbyt malo trwala i niemrawa niestety, Back to Black robi wrazenie, ma w sobie jednak spora dawke slodyczy.
          CN 21- mleczna paczula, lubie- choc w podobnej aurze polecam wlasnie Olfactive Studio Lumiere Blanche.
          Dawaj smialo znac, jak ida poszukiwania i testy :)
          • zonafranka Re: rada 26.10.12, 21:53
            Dam znac. Juz nie moge sie doczekac na pierwsza wyplate, pierwsze zamowienie, pierwsza przesylke...
            Najchetniej to ja bym kupila sobowtora Life essence. w ilosciach hurtowych. Dla wszystkich czlonkow mojej rodziny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka