Dodaj do ulubionych

News-Giorgio Armani: Eau de Nuit i relansowane EPH

17.12.12, 21:40
Wiecej o premierze, ktora pierwotnie zapowiadalem tutaj:
forum.gazeta.pl/forum/w,15707,140044495,140445502,Zaslyszane_zapowiedzi.html

Teraz wyszperalem wiecej informacji- w lutym Armani relansuje swoje klasyczne Eau Pour Homme, sam zapach ma byc oficjalnie bez zmian, zyska jednak lekko unowoczesniony flakon (srebrny dol zamiast czerni). Kto wie, czy jednak nie bedziemy swiadkami delikatnej reformulacji, czy tez "uwspolczesnienia".

Zabieg ten ma jednak glownie sluzyc przedstawieniu mlodszej wersji Eau Pour Homme- czyli Eau de Nuit. Ma byc to bardziej zmyslowa, cieplejsza, nieco orientalna kompozycja o nutach bergamoty, rozowego pieprzu, tytoniu, kardamonu, galki muszkatulowej, irysu, ambry oraz bobu tonka.
Flakon oczywiscie w czerni, ksztalt ponownie nawiazuje do klasyka. Koncentracja to EdT, zapachowi bedzie towarzyszyc linia kapielowa.
Twarza 2 kompozycji bedzie wiolonczelista Charlie Siem uchwycony w obiektywie fotografa Francesco Carrozziniego.

Tutaj mozemy zobaczyc flakony tychze nowosci- na dole postu dla porownania "stary" Eau Pour Homme:
groomroom.dk/sneak-peek-nyheder-fra-parfumekongen-giorgio-armani/
Tu zas rzut na twarz kampanii:
costume.no/article/159404-helene-og-gutta
Ta krotka recenzja Eau de Nuit twierdzi, iz ma on w sobie sporo slodyczy irysu i heliotropu i porownuje premiere do slodszego YSL La Nuit de L'Homme.
bon.se/#/go=article;link=%2F2012%2F12%2Farmanis-anomalier%2F
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News-Giorgio Armani: Eau de Nuit i relansowan 23.12.12, 15:06
      Informacje na:
      www.fragrantica.com/news/Armani-Eau-Pour-Homme-and-Eau-de-Nuit-3907.html
    • forevermore79 Notka z NST 10.01.13, 17:56
      www.nstperfume.com/2013/01/10/giorgio-armani-eau-de-nuit-new-fragrance/
    • forevermore79 Re: News-Giorgio Armani: Eau de Nuit i relansowan 11.02.13, 23:10
      Nowo-stary duet Armaniego juz od jakiegos czasu takze i w Polsce. Nie porownywalem jeszcze EpH z jego wczesniejsza, ale i tak nieraz juz reformulowana wersja, skupilem sie za to poki co na testach Eau de Nuit.
      Dzial marketingowy L'Oreala odrobil swoja lekcje- powstal zapach nieco gourmand, garsciami czerpiacy z blizniaczych premier koncernu. Mamy zatem tytoniowo-owocowas lodycz rodem ze Spicebomb i YSL La Nuit Le Parfum, jednak najwieksze zapozyczenie wzieto od Diora- czyli slynna irysowo-pudrowa nuta Diora Homme, tu z jeszcze wieksza iloscia zamszu i wanilia znana z wersji Intense.
      Poczatkowe akordy moga zachwycic, calosc nosi sie zgrabnie i oby wiecej takich nieco nawet odtworczych premier, gdyby nie jedno "ale"- Eau de Nuit na mnie blyskawicznie wygasa, robi sie plaskie i po paru godzinach kompletnie znika. Parafrazujac- miala byc obietnica dlugiej, pelnej wrazen nocy, jest zaledwie niespelniajaca oczekiwan randka :)
    • forevermore79 Re: News-Giorgio Armani: Eau de Nuit i relansowan 13.02.13, 12:51
      O ile Charlie Siam reklamuje Eau de Nuit, to relansowane Eau Pour Homme firmuje swoja twarza sam Giorgio Armani.
      www.trbusiness.com/index.php?option=com_content&view=article&id=12680:giorgio-armani-fronts-pour-homme-campaign-for-first-time-&catid=8:international&Itemid=13
    • olaj.j Re: News-Giorgio Armani: Eau de Nuit i relansowan 26.02.13, 13:19
      Eau de Nuit to naprawdę zgrabny, bardzo ładnie skrojony zapach, moim zdaniem zdecydowanie dzienny, transparentny, z każdym kolejnym testem podoba mi się coraz bardziej, dobra zapowiedź wiosny.:) Ja w nim, na całe szczęście, nie wyczuwam żadnego podobieństwa z moim wysłodzonym, głośnym pogromcą Spicebomb, tu jest zupełnie inny, subtelny, nieco tytoniowo-waniliowy rodzaj słodyczy. Za to nawiązania do Dior Homme są wyczuwalne, ale także choćby do Hirisa czy też do Sensi White Notes. Jest też w Eau de Nuit, w moim odbiorze, jakaś nuta wodna, czy też nawet melonowo-arbuzowa, za czym normalnie nie nie przepadam, ale ta tutaj jest niebywale udana, a nawet urzekająca, istnieje jakieś dalekie powinowactwo z męską Acqua di Gio. Rzeczywiście perfumy są bardzo przyskórne i niezbyt trwałe, ale nawet to może stanowić o ich przygaszonym, nostalgicznym uroku.

A tu jeszcze filmy z udziałem Pana Siema:)
      reklama
      www.youtube.com/watch?v=R0ELw_lWEaw
      i behind the scenes:
      www.youtube.com/watch?v=RSz053i6Agc
      oraz fotografa Francesco Carrozzini
      www.youtube.com/watch?v=cvGCAPy6UlA
      Natomiast Eau Pour Homme jest jednak moim zdaniem nieco, choć minimalnie, zmieniona, świeższa, więcej w niej cytryny i bergamoty, wciąż jednak pięknie czuć paczulę. Nie zrobiono na szczęście zapachowi krzywdy, a dodam, że jestem wielbicielką nieco staromodnego szyku klasyka i mam dla niego wiele uznania.
      • forevermore79 Re: News-Giorgio Armani: Eau de Nuit i relansowan 26.02.13, 13:51
        Dziekuje za linki i recenzje, Olu! Na mnie czasem z Eau de Nuit wychodzi lekko wisniowa slodycz, mocno w stylu nocnego YSL Le Parfum. Tyton moze kojarzyc sie tez z A*Men Pure Havane (ktore nawiasem mowiac coraz czesciej pojawia sie z powrotem zagranica- i cale szczescie). Gdyby tylko nie ten brak trwalosci- przetestuj jeszcze nowego Givenchy- ale tutaj trzeba dac mu szanse na skorze i to najlepiej po paru godzinach :)
        Co do Eau Pour Homme- sa spore roznice, jest bardziej nowoczesnie, mniej fougere, ale duch klasyka zostal zachowany. Dawne EPH i tak bylo juz nieraz reformulowane, dobrze jednak, ze teraz zdecydowano sie zachowac ten zapach w ofercie, a nie do cna wycofywac. A stare wersje migaly mi niedawno chocby w TK Maxx.
        • olaj.j Re: News-Giorgio Armani: Eau de Nuit i relansowan 26.02.13, 15:38
          To tylko takie osobiste wrażenia, recenzją bym ich nie nazwała.;) Tak, ten tytoń kojarzy się też nieco z Pure Havane. Poszukam tej wiśni, choć trochę się obawiam, że teraz to już się mogę zasugerować;). Chociaż coś może jest na rzeczy bo Eau De Nuit skojarzyło mi się przez moment z wiśniową Chloe Love Intense - w bazie (choć prawdę mówiąc baza podoba mi się najmniej i może dlatego nie przeszkadza mi jej niewielka trwałość, najładniejszy jest zanim jeszcze baza się przebije - i do tego uniwersalny).
          Może faktycznie Armani EPH był już tak wiele razy reformulowany, że trudno mi się odnieść do wersji pierwotnej, bo co tu ukrywać, tej z 1984 roku nie znam, najprawdopodobniej nie znam również wersji pochodzących z lat 90-tych. Ale, mimo że świeższy, bardziej cytrusowy, bardziej może podobny do Loewe PH, mniej "mydlany" - wciąż nie ma wątpliwości, że to ten sam szykowny klasyk, mnie się ta "unowocześniona" wersja w każdym razie podoba.:)

Gentlemen Only również mnie bardzo zaciekawiło, na pewno w przyszłości potestuję. Przy okazji, jestem też ciekawa Solo Platinum Loewe, choć nie wiem czy nie bardziej ze względu na przydomek "platinum" kojarzący mi się z jednymi z największych męskich perfum ever, bo Solo Absoluto jednak moim zdaniem nieco odstaje od bardzo wysokiego poziomu męskich perfum tej marki.
          • forevermore79 Re: News-Giorgio Armani: Eau de Nuit i relansowan 26.02.13, 15:43
            Lepszy taki klasyk, niz kolejny syntetyk a la Guilty Black :)
            Tak, nowego Solo tez jestem ciekaw- na razie widzialem w Sephorze reklamy, ale flakon stal ciagle pierwszej wersji.
            • olaj.j Re: News-Giorgio Armani: Eau de Nuit i relansowan 26.02.13, 17:04
              Tak, lecz zwroc uwagę, że Guilty Black sam już jest szacownym, nagradzanym klasykiem.:))
              • olaj.j Re: News-Giorgio Armani: Eau de Nuit i relansowan 26.02.13, 17:20
                Oj, przepraszam, miałam na myśli oczywiście prawdziwego klasyka, bez "black".;)) Och, żeby moje słowa nie okazały się prorocze, choć to prawdopodobne, bo jakąś prestiżową nagrodę za najlepszą sprzedaż może jednak GB otrzymać.
                • forevermore79 Re: News-Giorgio Armani: Eau de Nuit i relansowan 26.02.13, 18:57
                  Jak Black bedzie nagrodzony, podobnie jak 2 poprzednie wersje to bedzie na Ciebie ;-)
                  A nowe Solo Platinum juz jest na moim nadgarstku, kurcze- niedobrze rozwija sie ta seria.
                  • olaj.j Re: News-Giorgio Armani: Eau de Nuit i relansowan 26.02.13, 19:46
                    Nie na mnie, tylko na Panów z Depeche Mode, wszystkie nagrody dla Guilty to sprawka ich muzyki w reklamie.;))
                    O. To mnie zasmuciłeś, miałam jednak nadzieje na niezły flanker Solo, choć już poprzedni nie był najlepszy jak na tę markę. Ale i tak pewnie co najmniej wyprobuję na blotterze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka