Dodaj do ulubionych

News- Givenchy: Gentlemen Only

21.12.12, 12:53
Informowalem juz wczesniej o tej premierze, teraz mamy wiecej informacji na temat nowego flankera klasycznego Gentlemana z 1975 roku.
Zapach dla wspolczesnego gentlemana ad. 2013 pachnie zielona mandarynka, rozowym pieprzem, galka muszkatulowa, liscmi brzozy, cedrem, paczula, wetiwerem z lekko animalno-kadzidlanymi nutami.
Twarza Gentlemen Only (a nie zauwazymy- Gentleman) zostal aktor Simon Baker, premiera wiosna.
Pierwsze info:
eaudemode-ua.blogspot.com/2012/12/new-men-perfum-givenchy-gentelmens-only.html#!/2012/12/new-men-perfum-givenchy-gentelmens-only.html
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- Givenchy: Gentlemen Only 26.12.12, 10:20
      Jeszcze:
      www.fragrantica.com/news/Givenchy-Gentlemen-Only-3912.html
    • forevermore79 Notka z NST 25.01.13, 11:06
      www.nstperfume.com/2013/01/18/givenchy-gentlemen-only-new-fragrance/
      • forevermore79 Re: Notka z NST 05.02.13, 10:58
        W Anglii znajdzie sie w sprzedazy dopiero od maja.
        diarydirectory.blogspot.com/2013/01/givenchy-unveils-gentlemen-only-mens.html
    • forevermore79 Re: News- Givenchy: Gentlemen Only 24.02.13, 14:48
      Zapach trafil juz do polskich Sephor, pachne nim dzis i moge powiedziec, ze to nawet udana premiera. Wiecej juz po dluzszych testach :)
    • forevermore79 Gentlemen Only- kampania TV 25.02.13, 20:02
      www.nstperfume.com/2013/02/25/take-mine/
    • olaj.j Re: News- Givenchy: Gentlemen Only 02.03.13, 21:15
      Rzeczywiście niezła odsłona, ładne akordy cytrusowe i drzewne, ładny vetiver. Elegancki, bezpretensjonalny, zdecydowanie męski, dosyć charakterny zapach. Podobnie jak w przypadku Armani Eau de Nuit w sumie wszystko mi się podoba. Ale do bazy - bo do słodkawej, mdławej (nieco w stylu Very Irresistible- żeby już pozostać przy Givenchy), pachnącej trochę mokrą psią sierścią, bazy nie jestem do końca przekonana, a nie znika ona tutaj tak szybko jak w przypadku EdN Armaniego (z tym że mnie ta nietrwałość w EdN akurat nie przeszkadza, bo zdecydowanie męskich perfum i tak nie używam - z wyjątkiem testów:), natomiast dla kogoś, kto chciałby je kupić nietrwałość może być nie lada problemem). Ale może ja po prostu nie lubię tego rodzaju baz.
      Tak czy inaczej na pewno jedna z lepszych tegorocznych premier. Swoją drogą ciekawe, czy i w tym roku męskie premiery będą ciekawsze od kobiecych.
    • forevermore79 Forumowy news- Gentlemen Only Intense 02.02.14, 11:26
      News od przedstawiciela, ktory sklonil mnie do pogrzebania nieco w sieci i voila. To moze byc dobry flanker, poprzedniemu nieco brakowalo glebi i trwalosci.
      Wersja Intense ma byc bardziej korzenna, w skladzie zielona mandarynka, pieprz, liscie brzozy, paczula, ambra, cedr, skora, bob tonka i kadzidlo
      www.perfumeriacosmetica.com/?p=360686
      Twarza zapachu nadal Simon Baker (calosc zyska nowa kampanie), a flakon Intense otrzymal ciemniejsza, przydymiona barwe.
      elhedonista.es/2014/01/simon-baker-mas-gentlemen-que-nunca/
      • forevermore79 Re: Forumowy news- Gentlemen Only Intense 02.02.14, 20:18
        I wlasnie sie pojawil news tutaj, czasem ciekawi mnie w sumie, czy inne serwisy tez podczytuja nasze Forum:)
        www.fragrantica.com/news/Givenchy-Gentlemen-Only-Intense-5108.html
      • forevermore79 Gentlemen Only Intense juz w Polsce 25.02.14, 20:08
        Wypatrzylem w Sephorze, szybko przybyl. No coz, brakuje mu subtelnej swiezosci oryginalu, za to mamy wmiksowane cieple bazowe nuty na modle meskiego L'Instanta, czy The One Gentleman- czuc bowiem mocno kakao, wanilie, bob tonka i ambre.
        Nieco syntetycznie to w efekcie brzmi, choc w miare wybijajaco sie z trendu ostatnich premier (dla kontrastu wachalem meskiego Ck One Red, brrr).
        Widac jednak, ze nad dzialem zapachowym LVMH czuwa F. Demachy- juz Fahrenheita przeslodzono w wersji Le Parfum, tu jest podobnie. Tragicznie nie jest, ale nie takiego efektu oczekiwalem. Flakon b. dobry, trwalosc perfum spora, potestuje jeszcze na spokojniej z probki.
        • olaj.j Re: Gentlemen Only Intense juz w Polsce 18.03.14, 11:14
          A ja muszę przyznać, że zrobił na mnie niespodziewanie b. dobre wrażenie i nawet uważam, że jest lepszy od klasyka, udany bardzo męski flanker.:)
    • forevermore79 I forumowy news- Gentlemen Only Casual Chic 28.01.15, 14:22
      Info od przedstawiciela- wkrotce nowy, swiezszy i mniej formalny wariant.
      Poki co znalazlem zdjecie na ebay:
      www.ebay.co.uk/itm/like/271750771011?clk_rvr_id=770988505057&item=271750771011&lgeo=1&vectorid=229508&rmvSB=true
      • forevermore79 Re: I forumowy news- Gentlemen Only Casual Chic 01.02.15, 12:31
        I juz oficjalnie:
        www.fragrantica.com/news/Givenchy-Gentlemen-Only-Casual-Chic-6337.html
        • forevermore79 Re: I forumowy news- Gentlemen Only Casual Chic 10.02.15, 22:58
          Reklama TV i wiecej:
          www.nstperfume.com/2015/02/10/lovesick/
          www.nstperfume.com/2015/02/10/givenchy-gentlemen-only-casual-chic-new-fragrance/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka