eowyn 28.07.04, 02:46 Waham sie miedzy In love again YSL,Island kiss Escady a Chris 1947 Diora... Co polecacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziereal Re: Co wybrac?:) 28.07.04, 02:54 ja typuje ILA, ewentualnie 1947, bron boze Escada..Island Kiss, wachalam, slodkie landrynki.. a ich głebia, to jeszcze slodsze landrynki:) W sumie jakos tak dziwny wybor:), bo przeciez YSL-to letni typ, 1947 uniwersalny, Escada zas na dni zimniejsze.. hmm:) Odpowiedz Link
eowyn Re: Co wybrac?:) 28.07.04, 03:01 abo ja zmienna jakas jestem:) zastanawialam sie jeszcze nad na DKNY,ale to juz mialam jakis czas temu i nad Truth,ale kuzynka ostatnio kupila i nie chce pachniec jak ona,a wciaz jeszcze mam sentyment do Les Belles Niny Ricci,ale dawno nigdzie nie widzialam:( Odpowiedz Link
luloo1 Re: Co wybrac?:) 28.07.04, 07:15 eowyn napisała: mam sentyment do Les Belles Niny Ricci,ale dawno nigdzie nie widzialam:( bo ten zapach już dawno wycofany, choć można trafić na jakieś niedobitki. Odradzam Escadę, jeśli chcesz już pachnieć "czymś", to naprawdę masówa.Zmieniają już tylko nazwy i od czasu do czasu butelki, ale widzę, że i w nazwach niewiele się dzieje.Wciąż przewija się "beach", może chcą wyciągnąć trochę grosza od omyłkowych klientów, którzy pamiętają tylko jeden wyraz z nazwy, gdy przychodzą po następną butelkę? Chris 1947 bardzo mi się podoba.Z tego co kojarze, to także sezonówka, wypuszczona z okazji rocznicy otwarcia pierwszego butiku Diora.Jest dość banalny, ale bardzo ładny. Delikatny, kwiatowy, powiewny, kobiecy. Truth nie masz co żałować, bo to bardzo nietrwały zapach. ILA jest śliczny, ale pachnie nim już też sporo kobiet. Jesli podoba ci się EScada i ILA zachęcam do powąchania letniej i klasycznej wersji "Baby doll" YSL. Oba powinny ci się spodobać. Letni wychodzi tylko w 50 ml. Odpowiedz Link
ziereal Re: Co wybrac?:) 28.07.04, 10:14 tak, baby doll to dobry typ, bo ma w sobie duzo z ILY, tylko bez tej swidrujacy nos swiezosci, letniej wersji niestety nie znam. Truth tez odradzam, bo w jego swiezosci ja wyczuwam duzo syntetyku, ktory mnie odstrecza. Sprobuj jeszcze Balenciagi Cristobala,a nuz Ci sie spodoba, chociaz jest w zupelnie innym typie niz powyzsze:) pzd Odpowiedz Link
eowyn Re: Co wybrac?:) 28.07.04, 15:27 Hmm,Baby Doll tez mi sie podoba,a co do Escady to chyba macie racje...ktoregos lata mialam Tropical Punch(tak sie chyba to nazywalo?) i w sumie pachnialo podobnie jak Island Kiss... A letnia wersja Baby Doll jest w Polsce?W sumie to bylam ostatnio tylko w Douglasie,a tam tego nie widzialam. Mam jeszcze pytanie co do Chris 1947-czy flakonik wyglada tak samo jak tester? Tzn ma taka brzydka nalepke z krysztalkami?Bo troche mi sie to tandetne wydaje:( Aha,a czy DKNY ma jakas letnia wersje i czy jest do dostania w PL?Widzialam cos takiego na allegro,co to jest? www.allegro.pl/show_item.php?item=28666589 Dziekuje za dotychczasowe rady i pozdrawiam:) Odpowiedz Link
ziereal Re: Co wybrac?:) 28.07.04, 18:02 Candy-przesadza:) NA pewno nie 35%:), bo czesc , ktora BABy doll kupila, potem je odsprzedała:>:).. Dkny letniego nie widzialam w polskich perfumeriach, ale moze dlatego , ze Slask to zapachowa prowincja?:> Co do butelki Diora, nie wiem:). Bo nie pamietam jak wyglada;) A Dkny...wydaje mi sie bardzo sytetyczny, ladnie pachnie na mojej kolezance, ale ladnie-nie znaczy nic wiecej, poza wlasnie-ladnie. MAm wrazenie, ze zapach jest bezpłciowy, tak jak jakiegos płynu do płukania tkanin. Dlatego odradzam:) pzd Odpowiedz Link
luloo1 Re: Co wybrac?:) 29.07.04, 07:17 Dżety to element designu Chrisa 1947. Nie widziałam testera, bo na tester Diora ciężko trafić, ale na pewno te błyskotki są. Odpowiedz Link
elve Re: Co wybrac?:) 29.07.04, 12:01 widziałam tester chrisa na allegro - i diamenciki jak najbardziej ma - tak musi być! :))) Odpowiedz Link
coralin Re: Co wybrac?:) 29.07.04, 00:24 Jeśli tylko z tych trzech mam Ci coś zasugerować to jednak Chris 1947. ILA za bardzo "chłodzi". To dobry zakup w maju a nie w sierpniu. Chrisa ponosisz i w pazdzierniku. Odpowiedz Link
eowyn Re: Co wybrac?:) 29.07.04, 13:29 heh,no ja wiem,ze te dzety to czesc designu chrisa,ale ja bym chciala zeby to byly prawdziwe dzety,a nie nalepka jak na testerze!!!:) Czy ktoras z Was ma ten flakonik i moze mi powiedziec jak to wyglada w rzeczywistosci?:) Odpowiedz Link