Dodaj do ulubionych

strawberrynet

22.08.04, 12:24
chciałam zamówić perfumy. dokładnie gucci eau de parfum II. ale mam pewne
opory. jakim cudem one na strawberrynet kosztują 300zł. a lublinie w
perfumerii 390 zł??? poza tym sklep znajduje się w hong kongu a tam
podrabiają wszystko... czy one na pewno będą oryginalne?
Obserwuj wątek
    • bianka-mooney Re: strawberrynet 22.08.04, 12:25
      wiem,że było już trochę wątków na ten temat, ale nikt nie pisał, że one są na
      100% oryginalne.
      pozdrawiam,
      moony
      • taje Re strawberrynet 22.08.04, 12:59
        Sa na 100 oryginalne. Renomowany sklep internetowy nie moze sobie pozwolic na sprzedawanie podrobek. A roznica w cenie wynika stad m.in. ze w Polsce za perfumy przeplacamy.
        • lune taje :) 22.08.04, 16:31
          wypatrzylam na truskawce porazajaco tani meski gucci rush - wlasnie z
          dopiskiem "unbox" ; czy to tester ???

lune
          • taje Re: taje :) 24.08.04, 10:43
            Lune, szczerze mowiąc nie wiem czy to tester, na pewno nie ma pudełka ale poza
            tym trudno powiedzieć. Ale jeśli wahasz się czy jest oryginalny to na podstawie
            mojego dotychczasowego doświadczenia (a wiele razy kupowałam na truskawce)
            myslę, że spokojnie możesz im zaufać.
            • lune dziekuje taje :) 24.08.04, 12:18
              nie bardzo jeszcze rozgryzlam w jaki sposob zabrac sie do zakupu ale ceny wrecz
              mnie oszolomily !!! nie przypuszczalam ze jest AZ TAK tanio (oczywiscie nie
              wszystko ale niektore interesujace mnie zapachy :))

z moja kiepska angielszczyzna musze sie troszke potrudzic ale zrozumialam ze
              mozna zamowic kilka sztuk - placi sie za jedna przesylke i wtedy mozna liczyc
              na dodatkowy rabat ; mam nadzieje ze niczego nie pokrecilam ??? nadal nie wiem
              jak sie do tego "technicznie" zabrac, od czego zaczac ...

mozna cie poprosic o kilka wskazowek ? jesli bedziesz miec chwilke czasu ...

lune
              • miriam_73 Re: dziekuje taje :) 24.08.04, 13:22
                Tak, przy zamówieniu 3 i więcej sztuk jest rabat 5 %. Plus potem sobie
                wyrabiasz ew. rabat za kolejne zamówienia. Uważałabym jednak obecnie z
                zamówieniami w sensie kwot i ilości zamówienia, bo podobno zdarzają się w tej
                chwili kontrole celne (Hongkong jest poza Unią:() i może się zdarzyć, że będą
                chcieli taką przesyłkę oclić. Kiedys, czyli przed 1 maja nie było z tym
                problemu. Jak jest teraz to chyba nikt nie wie - ostatnio były pytania o to na
                urodzie i Annexxa's i żadna kobitka tego nie testowała w Unii.

Co do oryginalności produktów na Truskawie - wszystko jest w porządku - ja u
                nich kupuje od blisko 3 lat, nie ma najmniejszych kłopotów. Przesyłka
                standardowa jest free, idzie do Polski ok. 10 dni (do 2 tyg.), przychodzi
                zazwyczaj jako list polecony/ registered mail (to tak podpowiadam, bo
                pracownicy poczty nie sa wysokich lotów, ja miałam zawsze na aviso
                wskazanie "list polecony" i musiałam tym babom zawsze tłumaczyć żeby poszukały
                w paczkach a nie na półce z listami).

Aha co do prosuktów unboxed itp. Czasem zdarza się, że po jakiejś tam
                inwentaryzacji czy końcówce serii/ partii okazuje się że pudełko np. uległo
                zniszczeniu, lub uszkodzeniu. Wtedy sprzedają to po prosty jako super - special
                aby tylko sie tego pozbyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka