kroliczyca80 07.10.08, 19:44 Na ich stronie Polska jest wyszczególniona jako kraj docelowy (18e). Jak to wygląda w praktyce? No i jak z cłem? Jestem własnie po przejściach z urzędem celnym przez strawberry.net i wolę być czujna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dakota77 Re: Kto kupował w Promod online? 07.10.08, 19:50 Nie kupowalam, ale przeciez w obrebie UE nie ma cla. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Kto kupował w Promod online? 07.10.08, 19:54 Nazwali to cłem (nawet na paczce) ale zapłaciłam na poczcie po prostu 22% vat. Czyli prawie jedną czwartą ceny...:( Odpowiedz Link Zgłoś
aurora1982 Re: Kto kupował w Promod online? 08.10.08, 10:33 dziwne...ja nie płaciłam nic.jedyny problem był taki, że kurier nie zastał mnie w domu i musiałam gnać na koniec świata do magazynu, żeby odebrać.ale poza tym ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Kto kupował w Promod online? 08.10.08, 11:09 paczki do oclenia sa pobierane losowo, wiec nic dziwnego ze jednych trafia, a innych nie. i faktycznie placi sie VAT, a nie clo. Odpowiedz Link Zgłoś
maudesme Re: Kto kupował w Promod online? 08.10.08, 13:39 Kraj wysyłki to Francja, która - jak i my - jest w UE :) Oznacza to, że płaci się za wysyłkę i tyle. Ceny na stronie internetowej zawierają już VAT. Co prawda francuski i teoretycznie powinni nam wysyłać bez VATu, który powinniśmy zapłacić w Polsce, jako kraju ostatecznego przeznaczenia, ale to są szczegóły nieistotne z punktu widzenia indywidualnego nabywcy. Na stronie Ministerstwa Finansów jest to dość dokładnie opisane. W każdym razie kupowałam i ani VATu, ani cła nie płaciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_martad Do maudesme 08.10.08, 16:15 A czy mozesz podac link, lub konkretnie czego szukac na stronie ministerstwa? Dziękuję z góry pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kinga044 Re: Do maudesme 08.10.08, 22:14 a podpowiecie mi, ile sie czeka na paczke? juz dawno sie przymierzam do zakupow z Promod przez internet, bo sa atrakcyjniejsze ceny, ale odstrasza mnie procedura. Odpowiedz Link Zgłoś
maudesme Re: Do maudesme 09.10.08, 17:42 Czekałam tyle ile napisali na stronie - nie pamiętam dokładnie, ale zmieścili się w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
maudesme Re: Do maudesme 09.10.08, 17:30 www.mofnetgov.pl -> podatki -> VAT w handlu wewnątrzwspólnotowym I dalej są różne pisma w pdf. Wyciąg z dokumentu "Transakcje wewnątrzwspólnotowe a podatek VAT - zagadnienia ogólne": "3.3 Transakcje dokonywane przez podatników VAT na rzecz ostatecznych konsumentów (nie będących podatnikami VAT) z państw Unii Europejskiej. W odniesieniu do dostaw dokonywanych przez podatników VAT na rzecz ostatecznych konsumentów (nie będących podatnikami VAT) zastosowano zasadę opodatkowania w kraju pochodzenia towaru. Konsumenci dokonując zakupów w którymkolwiek z krajów członkowskich, płacą w momencie nabycia podatek VAT w kraju pochodzenia towaru." Odpowiedz Link Zgłoś
anna_martad Re: Do maudesme 10.10.08, 09:05 Bardzo Ci dziękuję :) pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
bianka111 Re: Kto kupował w Promod online? 10.10.08, 11:04 Mam wrazenie (i porownanie) ze ciuchy z Promodu wysylane z Francji sa lepsze jakosciowo niz ciuchy dostepne w ich sklepach w Polsce. Pewnie gdzie indziej je szyja :-) Tak ze nawet ze wzgledu na ten fakt oplaca sie zamawiac na ich francuskiej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Kto kupował w Promod online? 10.10.08, 12:53 > Mam wrazenie (i porownanie) ze ciuchy z Promodu wysylane z Francji > sa lepsze jakosciowo niz ciuchy dostepne w ich sklepach w Polsce. jak dla mnie są dokładnie takie same - Show Me Your SZAFA! Odpowiedz Link Zgłoś
agava00 Re: Kto kupował w Promod online? 11.10.08, 23:16 roznia sie tylko cena ;) niczym wiecej --------- Odpowiedz Link Zgłoś