Dodaj do ulubionych

Coś o zapachu kawy

23.09.04, 14:35
Kilka lat temu, gdy jeszcze studiowałam koleżanka kupowała taki dezodorant ( wiem, że perfumy też były )o mocno wyczuwalnym zapachu kawy. Na jej ciele pachniał bajecznie. Cena, z tego co pamiętam też nie była wygórowana, przez mgłe widze opakowanie tego dezodoranciku- złote w : malutkie misie, ziarenka kawy i napisy- takie troszkę zwariowane. Czy któraś może przypomina sobie coś takiego, albo ewnetualnie może podać mi substytut o zapachu kawy?
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Coś o zapachu kawy 23.09.04, 14:41
      Te perfumy nazywaly sie... Cafe de Cafe :-) A produkuje je marka Cafe Parfums
      (jest kilka wersji, w tym meska), czesc koncernu Cofinluxe ( maja takze marke
      Salvador Dali). Byly sprzedawane w marketach- mysle tez, ze Cafe mozna jeszcze
      znalezc jeszcze w mniejszych drogeriach i perfumeriach internetowych ( to marka
      masowego segmentu), no i wiele zapachow z tej linii dostepnych jest wciaz za
      granica. Czystych perfum kawowych nie kojarze ( procz linii
      aromaterapeutycznych)nie kojarze, ten skladnik np. jest w meskim A*Menie i
      Rochas Man
      • forevermore79 Sa w sieci 23.09.04, 14:43
        Sprawdzilem- sa chocby na www.esentia.pl ( woda Cafe femme- szukaj pod haslem
        Cofinlux), 47 zl. Sprobuj takze pedet.pl :-)
        • gosia25 Re: Sa w sieci 23.09.04, 14:52
          Nawet nie wiesz, jak bardzo mi pomogłaś. Zaraz zaglądam i ..chyba zamawiam. Wpadłam ostatnio w trans zamawiania "zapachów" z przeszłości. Może dlatego ,że jesień działa nostalgicznie....? Jeszcze raz dzięki!!
          • luloo1 Re: Sa w sieci 23.09.04, 14:57
            gosia25 napisała:

> Nawet nie wiesz, jak bardzo mi pomogłaś.

Ależ to facet z krwi i kości:) hi hi hi
            • forevermore79 Re: Sa w sieci 23.09.04, 14:59
              Sie wie, luloo, sie wie- tak to jest, jak sie pisze w formie nijakiej i jak
              gosia nie czytala moich dawnych postow :-). No, ale wybaczam, hih.
              Pozdrowionka! :-)
              • ziereal Re: Sa w sieci 25.09.04, 16:08
                forevermore79 napisał:

> Sie wie, luloo, sie wie- tak to jest, jak sie pisze w formie nijakiej i jak
                > gosia nie czytala moich dawnych postow :-). No, ale wybaczam, hih.
                > Pozdrowionka! :-)

Foreviu , a ja dzisiaj wąchalam te"Cafe" i ...rozczarowanie.Tylko w wersji
                klasycznej jest wyczuwalna,w innych to moze gdzies tam jest upchnieta.Liczylam
                an cos iscie kawowego jak ziarna kawy pachnace ,a tu lipa ;)
        • gosia25 Re: Sa w sieci 23.09.04, 14:54

Sorry- pomyslałam, że jesteś kobietą:)
          • gocha221 Re: Sa w sieci 23.09.04, 15:26
            chyba większosc "nowych" na forum uwaza ze forever i sorbet to kobiety.
            ja tez tak przez krótki moment myslalm,ale wystarczy kilka postow przeczytac i
            juz wiadomo, ze to faceci, tyle ze z hobby nietypowymm i dlatego tak trudno
            uwierzyc:-)
            • misscollins Re: Sa w sieci 23.09.04, 22:55
              L'Or de Torrente ma kawę, L'Eau du Navigateur (bardzo kawowe), trochę może
              Dzing! Ale to nie jest taka kawa oczywista. Raczej umowna. Tak jak umowne są
              nuty skórzane.
              • sorbet Re: Sa w sieci 24.09.04, 00:53
                Kawa jest w CdG Kyoto.
                • lolik2 Re: Sa w sieci 24.09.04, 14:15
                  www.osmoz.com/mag/fiche_reportage1.asp?ID=228&CATEGORIE=REPORT&LANGUE=en
    • lola211 Re: Coś o zapachu kawy 25.09.04, 22:11
      A propos- własnie pare dni temu udało mi sie zdobyc meską wode Homme de Cafe,
      przez pare lat nie było ich we Wrocku, az nagle sa.Darze ten zapach niezwyklym
      sentymentem(kojarza mi sie ze wspanialymi chwilami), teraz pryskam sobie
      nadgarstek i wacham.To niebywale, jak zapach przywołuje wspomnienia sprzed lat..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka