Dodaj do ulubionych

Guerlain Mahora

27.10.04, 22:26
mam miniaturke! i sie dziwie... piekny zapach, jeden z niewielu nowych
zapachow, ktore rozwijaja sie na mojej skorze, o spojnej kompozycji,
niesamowitej trwalosci i taki BOGATY! Jasne - nie nadaje sie na codzien, ale
nie odbiera mu to wcale urody ... ciekawam dlaczego zle sie sprzedawal? moim
zdaniem ma zadatki na klasyke ... czyzbym naprawde miala jakos pokrecony
zmysl wechu? ;-)
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Guerlain Mahora 28.10.04, 09:43
      Mahora, wycofana juz i dostepna tylko gdzieniegdzie, czasem na wyprzedazach za
      granica za przyslowiowe grosze, miala byc z zalozenia firmy Guerlain "zapachem
      globalnym" sprzedajacym sie rownie dobrze na calym swiecie. Ta klasyka
      i "bogactwo", o ktorym piszesz sprawilo, ze koncern poniosl porazke- w Azji,
      gdzie preferuje sie zapachy swieze i "nienwazyjne" nie kupowano jej wcale, w
      USA, gdzie prym wioda kwiaty, cytrusy i stare szypry, wyniki byly rowniez
      srednie. Sama Europa nie wystarczyla i zapach musial odejsc- L'Instant jest
      rowniez takim international fragrance- stad zarzuty, ze bywa dla niektorych
      mdly i nijaki, ale za to wyniki sprzedazy od roku po premierze sa swietne.
      Zreszta, Guerlain juz przekroczyl granice bycia komercyjnym- te slodkie,
      kwiatowe zapachy dla "duty-free" i nowosci psuja elegancki, eksluzywny
      wizerunek marki, za to daja duze zyski.
      • asinek Re: Guerlain Mahora 28.10.04, 19:31
        dzieki za wyjasnienie!!! :-)
        rynek rzadzi sie wlasnymi prawami, szkoda mi ze ten zapach musial zaplacic to
        glowa.. choc z drugiej strony za pelna cene nie moglabym go kupic, a za jej
        ulamek - tak, wiec w jakis sposob profituje przez to ze poniosl klape.
        Poza tym jasne, dla koneserow sa zapachy Creeda i Annick Goutal i
        innych "starych" perfumiarzy (a moze mi sie tylko tak wydaje, moze te firmy
        maja znacznie zamozniejsza grupe docelowa i tez kasa gra pierwsze skrzypce?).
        No i moj gust jest jednym z paru milionow, mnie z reguly podobaja sie zapachy
        ktore inni uznaja za brzydkie lub "dziwne", skad sprzedaja sie srednio, jedyny
        wyjatek to Chanel no 5 ;-)
        • misscollins Re: Guerlain Mahora 28.10.04, 22:05
          Mahora jest świetna - głęboki, wiążący się ze skórą zapach. Świetnie pachnie
          zimą na skórzanych rękawiczkach. Strasznie mi szkoda, że się jest wycofywany z
          rynku. Myślę, że zawiniła zarówno kiepska komunikacja (prasa i TV) jak i
          fatalne opakowanie z wadliwym atomizerem.
          • perfumiarz Re: Guerlain Mahora 29.10.04, 07:52
            Faktycznie butla Mahory była kiepska i jakaś nieproporcjonalna, ale najgorsze
            było zdjęcie reklamowe z jakimiś badylami wetkniętymi w pustynię za tajemniczą
            modelką o rzadkiej urodzie. No coż samego zapachu nie zapamiętałem; raczej
            cięższy kaliber. p.
            • asinek Re: Guerlain Mahora 29.10.04, 09:28
              alez to zdjecie reklamowe swietnie pasuje do tego zapachu... moim skromynm
              zdanie. choc fakt, jesli chodzi o utozsamianie sie etc. to raczej ta reklama
              nie miala szans...
            • gocha221 Re: Guerlain Mahora 29.10.04, 11:01
              zdjęcie, modelka, cała ta reklama jest przepiękna. jedna z lepszych moim
              zdaniem:-)) zapachu nie znam, ale reklama cudowna....
    • kajakajak Re: Guerlain Mahora 29.10.04, 19:02
      Poruszyła mnie mocno ta historia z mahorą, szkoda mi jej bardzo, chociaż
      zapachu nie znam.Na allegro ma ją grycek i mateusz 124, mają ją równiez w
      dionecie.Pomyślałam nawet, że kupię.Czytałam o zapachu to i owo, mniej więcej
      wyobrażam sobie(tyle o ile) jaki to może być typ zapachu.Powiedzcie mi proszę-
      jakie nuty dominują,z czego te mahorę zrobili ? ;-) Do czego to porównać?
      Nigdzie nie mogę znaleźć w necie podziału mahory na nuty zapchowe.Będę
      wdzieczna za pomoc.
      • asinek Re: Guerlain Mahora 29.10.04, 23:30
        tutaj jest rozpiska na nuty:

tinyurl.com/4vs74
        ja nie wyczuwam zadnej - dla mnie jest to plynna kompozycja, nowy zapach ktory
        nie wystepuje w przyrodzie. chyba moze byc trudny w odbiorze, przynajmniej tak
        wnioskuje z niektorych ocen na wizazu ... i chyba przez rozne osoby jest roznie
        odbierany. ja tam sie ciesze, bo to drugi po Safari zapach ktory na mnie sie w
        pelni rozwija. a to rzadkosc ;-)
        • kajakajak Re: Guerlain Mahora 30.10.04, 10:15
          Dzięki Asinku.No, nutki bardzo zachęcające jak dla mnie.Spodziewam się jednak,
          że w rzeczywistości może to brzmieć zupełnie inaczej, niż sobie
          wyobrażam.Czytałam opinie na wizażu(nota bene ja jestem wizażowa Koko,tu mój
          nick był zajęty) i trochę się mahory obawiam, mogę jej zupełnie nie strawić.Ale
          ciągnie mnie bardzo, żeby kupić.:-)
          • asinek Re: Guerlain Mahora 30.10.04, 10:59
            ja tez sie balam. bardzo. bo z reguly tego typu zapachy = bol glowy i mdlosci.
            a tu nie. mile sie zdziwilam ;-). ktos kiedys gdzies pisal ze mozna na allegro
            kupic probki ... i to chyba jest nienajgorsze wyjscie ...
            ja sama kupilam miniaturke i teraz chce wiecej, maz juz wie co ma mi kupic pod
            choinke. tym bardziej ze na ebayu 50 ml Mahory kosztuje tyle co wody
            perfumowane z drogerii...
          • charade do Koko 30.10.04, 11:31
            Mogę Ci przesłać próbkę Mahory. Napisz do mnie i podaj adres, wyślę jak będę
            przy okazji na poczcie. Mahora na pewno nie jest zapachem, który powinno się
            kupować w ciemno. Na przykład ja nie mogę go nosić. Szarada z Wizażu :)
            • kajakajak Re: do Koko 30.10.04, 11:35
              Przemiła Szarado!Wysyłam Ci maila w tej sprawie.:-)
              • kajakajak Re: do Koko 30.10.04, 12:50
                Wysłałam Ci @, ale nie wiem czy dotarł.Chyba nie potrafię obsługiwać gazetowej
                poczty.:-D
                • marla30 Mahora 30.10.04, 16:52
                  Do Mahory mam pewną słabość, kiedyś nawet chciałam się jej pozbyć, ale nie mogę, od czasu do czasu używam. Jest dziwna, odurzająco-oblepiająca, ale bardzo oryginalna i ma w sobie coś pociągającego. Niesłchanie trwała. A reklama mi się podobała :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka