daria27 02.01.05, 21:19 Co myślicie o tej aukcji allegro.pl/show_item.php?item=38539408 bo dla mnie to troszke za tanio... a sprzedawca twierdzi ze to oryginały. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
balbina_alexandra Re: dlaczego to tak tanio ???? 02.01.05, 21:24 Twierdzić to on sobie może... znamy te bajeczki o likwidacji perfumerii - przeczytaj sobie nasze pogotowie allegro - oraz wiele innych wątków na temat kupowania zapachów przez internet. Cena zapachów na aukcji tego użytkownika oraz ilość sztu w każdej aukcji pozwala domyslać się że to ordynarne podróbki... Odpowiedz Link
zettrzy Re: dlaczego to tak tanio ???? 02.01.05, 22:36 no dobrze, ale skoro tak tanio to co za roznica czy to podrobki czy nie? byloby co innego gdyby oferowal podrobki za cene oryginalu, ale przeciez same twierdzicie ze bardzo tanio - to o co chodzi? Odpowiedz Link
ziereal do zetrzy.. 02.01.05, 22:39 "Tak tanio" przeciez tyczy sie rzekomych oryginalow sprzedawanych za zbyt niska, jak na oryginaly cene.A nie oryginalow sprzedawanych za cene podrobek:). Bo ma normalne,typowe dla podrobek ceny- 50zl za 100ml. Wiec nie bardzo rozumiem Twoja reakcje. Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: do zetrzy.. 02.01.05, 22:52 Ja też nie rozumiem Zettrzy. W końcu gołym okiem widać że to podróbka - napis FORMEN jest bardzo wymowny. Za tanio to faktycznie kwestia względna - miałam na myśli to, iż podróbki często schodzą na allegro w cenie ok. 50-60 zł. Odpowiedz Link
charade Re: dlaczego to tak tanio ???? 02.01.05, 23:23 Zettrzy, bardzo Cię przepraszam, ale podróbki zapachów można kupić o wiele taniej niż za 50 zł.... Odpowiedz Link
dori7 Re: dlaczego to tak tanio ???? 02.01.05, 23:48 zettrzy napisała: > no dobrze, ale skoro tak tanio to co za roznica czy to podrobki czy nie? byloby > co innego gdyby oferowal podrobki za cene oryginalu, ale przeciez same > twierdzicie ze bardzo tanio - to o co chodzi? Sprzedawca oklamuje klientow, o to chodzi. Odpowiedz Link
chatka_ Re: To na 1000% podrobki! n/t 02.01.05, 23:11 Znam ten korek z podrobki damskiej wersji... Nie znam oryginalu, ale ten wyglada na plastik, z ktorego za chwile zejdzie to "sreberko". Zawsze sprawdzam "inne przedmioy sprzedajacego", kupuje jesli przekonam sie, ze nie sprzedaje hurtowo, lub jeszcze lepiej, jesli sa to jedyne perfumy w ofercie, czyli ktos sprzedaje bo np. dostal w prezencie, a mu sie nie podobaja itd. Odpowiedz Link
sorbet Podróba:-) bo+ 03.01.05, 00:08 nie znam "eau de toilette" i "after shave" w jednym :-)) Odpowiedz Link
zettrzy Re: dlaczego to tak tanio ???? 03.01.05, 23:42 Aha, tyle osob tutaj mnie nie rozumie, ze chyba sie po prostu wyrazilam zbyt kryptycznie. Chodzi mi o to ze do sytuacji kupna-sprzedazy za cene zbyt dobra aby byla prawdziwa mam zawsze do wyboru jedno z tych podejsc: sytuacja A - mam swoje podejrzenia ale decyduje sie kupic bo kto-wie-moze-swietna-okazja/brak-mi-funduszow-na-autentyk/wiecej-za-takie-cos-nigdy-nie-place/to-w-koncu-mala-suma-wiec-nie-ma-znaczenia/po-prostu-musze-to-miec/nudzi-mi-sie-to-sobie-cos-kupie, niepotrzebne skreslic, albo cos dodac. Ta sytuacja ma dwie mozliwe podsytuacje: podsytuacja a - kupuje bez oczekiwan, i slusznie, bo produkt to smiec. Poniewaz i tak nie mialam oczekiwan, nie ma sprawy, na przyszlosc bede bardziej rozsadna. podsytuacja b - kupuje jak wyzej, ale produkt okazuje sie takim arcydzielem ze podskakujac z radosci wybijam glowa dziure w suficie. sytuacja B - mam swoje podejrzenia wiec nie kupuje. Lepiej wydac na piwo bo sie przynajmniej nie rozczaruje. Transakcje gieldowe maja nature gry hazardowej i nigdy sie nie uniknie pewnego elementu ryzyka kupujac na aukcji, zwlaszcza przez internet gdzie towaru nie mozna obejrzec nawet przez gablotke. Dlatego tak mnie dziwia te rozwazania o autentycznosci towaru w przypadku aukcji internetowych. Oczywiscie, jesli juz musze miec Absolutnie Autentyczny Autentyk, nabywam go od producenta lub zaufanego dostawcy. Roznica - iles tam razy wyzsza cena. Oczywiscie jest to naprawde cena komfortu i braku ryzyka bo sam towar - no coz, w przypadku perfum nikt nie chce sie przyznac jaki procent ceny rynkowej stanowi koszt produktu. Odpowiedz Link
sorbet Re: dlaczego to tak tanio ???? 04.01.05, 17:13 zettrzy, mówisz o sytuacjach idealnych. Tu chodzi o optymalizację wielokryterialną z ograniczeniami :-)) Odpowiedz Link
zettrzy Re: dlaczego to tak tanio ???? 05.01.05, 01:21 coz, zycie na oblokach perfum spycha mnie w surrealistyczny idealizm... Odpowiedz Link
dori7 Re: dlaczego to tak tanio ???? 05.01.05, 01:23 zettrzy napisała: > coz, zycie na oblokach perfum spycha mnie w surrealistyczny idealizm... Raczej unosi :))) Pozdrawiam z obloczka Deci-Dela :))) Odpowiedz Link
satia2004 Spójrzcie na to ;) 05.01.05, 10:39 Dobrze że chociaż cena tych podróbek jest niska, można przecież trafić na coś takiego: www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2819895 Odpowiedz Link