Dodaj do ulubionych

dlaczego to tak tanio ????

02.01.05, 21:19
Co myślicie o tej aukcji
allegro.pl/show_item.php?item=38539408
bo dla mnie to troszke za tanio... a sprzedawca twierdzi ze to oryginały.
Obserwuj wątek
    • balbina_alexandra Re: dlaczego to tak tanio ???? 02.01.05, 21:24
      Twierdzić to on sobie może... znamy te bajeczki o likwidacji perfumerii -
      przeczytaj sobie nasze pogotowie allegro - oraz wiele innych wątków na temat
      kupowania zapachów przez internet. Cena zapachów na aukcji tego użytkownika
      oraz ilość sztu w każdej aukcji pozwala domyslać się że to ordynarne podróbki...
    • zettrzy Re: dlaczego to tak tanio ???? 02.01.05, 22:36
      no dobrze, ale skoro tak tanio to co za roznica czy to podrobki czy nie? byloby
      co innego gdyby oferowal podrobki za cene oryginalu, ale przeciez same
      twierdzicie ze bardzo tanio - to o co chodzi?
      • ziereal do zetrzy.. 02.01.05, 22:39
        "Tak tanio" przeciez tyczy sie rzekomych oryginalow sprzedawanych za zbyt
        niska, jak na oryginaly cene.A nie oryginalow sprzedawanych za cene podrobek:).
        Bo ma normalne,typowe dla podrobek ceny- 50zl za 100ml. Wiec nie bardzo
        rozumiem Twoja reakcje.
        • balbina_alexandra Re: do zetrzy.. 02.01.05, 22:52
          Ja też nie rozumiem Zettrzy. W końcu gołym okiem widać że to podróbka - napis
          FORMEN jest bardzo wymowny.
          Za tanio to faktycznie kwestia względna - miałam na myśli to, iż podróbki
          często schodzą na allegro w cenie ok. 50-60 zł.
      • charade Re: dlaczego to tak tanio ???? 02.01.05, 23:23
        Zettrzy, bardzo Cię przepraszam, ale podróbki zapachów można
        kupić o wiele taniej niż za 50 zł....
      • dori7 Re: dlaczego to tak tanio ???? 02.01.05, 23:48
        zettrzy napisała:

> no dobrze, ale skoro tak tanio to co za roznica czy to podrobki czy nie?
        byloby
        > co innego gdyby oferowal podrobki za cene oryginalu, ale przeciez same
        > twierdzicie ze bardzo tanio - to o co chodzi?

Sprzedawca oklamuje klientow, o to chodzi.
    • dori7 To na 1000% podrobki! n/t 02.01.05, 22:56
      • chatka_ Re: To na 1000% podrobki! n/t 02.01.05, 23:11
        Znam ten korek z podrobki damskiej wersji... Nie znam oryginalu, ale ten
        wyglada na plastik, z ktorego za chwile zejdzie to "sreberko". Zawsze
        sprawdzam "inne przedmioy sprzedajacego", kupuje jesli przekonam sie, ze nie
        sprzedaje hurtowo, lub jeszcze lepiej, jesli sa to jedyne perfumy w ofercie,
        czyli ktos sprzedaje bo np. dostal w prezencie, a mu sie nie podobaja itd.
    • sorbet Podróba:-) bo+ 03.01.05, 00:08
      nie znam "eau de toilette" i "after shave" w jednym :-))
    • zettrzy Re: dlaczego to tak tanio ???? 03.01.05, 23:42
      Aha, tyle osob tutaj mnie nie rozumie, ze chyba sie po prostu wyrazilam zbyt
      kryptycznie. Chodzi mi o to ze do sytuacji kupna-sprzedazy za cene zbyt dobra
      aby byla prawdziwa mam zawsze do wyboru jedno z tych podejsc:

sytuacja A - mam swoje podejrzenia ale decyduje sie kupic bo
      kto-wie-moze-swietna-okazja/brak-mi-funduszow-na-autentyk/wiecej-za-takie-cos-nigdy-nie-place/to-w-koncu-mala-suma-wiec-nie-ma-znaczenia/po-prostu-musze-to-miec/nudzi-mi-sie-to-sobie-cos-kupie,
      niepotrzebne skreslic, albo cos dodac. Ta sytuacja ma dwie mozliwe podsytuacje:

podsytuacja a - kupuje bez oczekiwan, i slusznie, bo produkt to smiec. Poniewaz i
      tak nie mialam oczekiwan, nie ma sprawy, na przyszlosc bede bardziej rozsadna.

podsytuacja b - kupuje jak wyzej, ale produkt okazuje sie takim arcydzielem ze
      podskakujac z radosci wybijam glowa dziure w suficie.

sytuacja B - mam swoje podejrzenia wiec nie kupuje. Lepiej wydac na piwo bo sie
      przynajmniej nie rozczaruje.

Transakcje gieldowe maja nature gry hazardowej i nigdy sie nie uniknie pewnego
      elementu ryzyka kupujac na aukcji, zwlaszcza przez internet gdzie towaru nie
      mozna obejrzec nawet przez gablotke. Dlatego tak mnie dziwia te rozwazania o
      autentycznosci towaru w przypadku aukcji internetowych.

Oczywiscie, jesli juz musze miec Absolutnie Autentyczny Autentyk, nabywam go od
      producenta lub zaufanego dostawcy. Roznica - iles tam razy wyzsza cena.
      Oczywiscie jest to naprawde cena komfortu i braku ryzyka bo sam towar - no coz,
      w przypadku perfum nikt nie chce sie przyznac jaki procent ceny rynkowej stanowi
      koszt produktu.
      • sorbet Re: dlaczego to tak tanio ???? 04.01.05, 17:13
        zettrzy, mówisz o sytuacjach idealnych. Tu chodzi o optymalizację
        wielokryterialną z ograniczeniami :-))
        • zettrzy Re: dlaczego to tak tanio ???? 05.01.05, 01:21
          coz, zycie na oblokach perfum spycha mnie w surrealistyczny idealizm...
          • dori7 Re: dlaczego to tak tanio ???? 05.01.05, 01:23
            zettrzy napisała:

> coz, zycie na oblokach perfum spycha mnie w surrealistyczny idealizm...

Raczej unosi :)))
            Pozdrawiam z obloczka Deci-Dela :)))
    • satia2004 Spójrzcie na to ;) 05.01.05, 10:39
      Dobrze że chociaż cena tych podróbek jest niska, można przecież trafić na coś
      takiego:
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2819895
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka