Dodaj do ulubionych

Ale jestem rozczarowana Hot Couture edp:((

03.03.05, 16:40
Wczoraj przyszła paczuszka. Kupilam u sprawdzonego sprzedawcy (Wanilja). To
oryginał, ale strasznie na mnie krótko pachnie 5 godzin i nie więcej. A tak
na nie liczyłam, że bedą trwalsze niz Tresor, uzywane wczesnieJ:((. Czuje się
zdyskryminowana. Może któras z Was tez ma takie odczuczia, dotyczące tych
perfum??
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • renia30 Re: Ale jestem rozczarowana Hot Couture edp:(( 03.03.05, 17:29
      Na mnie HC edt pachnie zdecydowanie dłużej, jednak to jest inny zapach, o innym
      składzie więc tak może być. Edp nie są szczególnie trwałe.
      pozdr
    • elve Re: Ale jestem rozczarowana Hot Couture edp:(( 03.03.05, 18:05
      na mnie zarówno edt jak i edp pachną dłuuuugo, wręcz męcząco długo.
    • myfa80 Re: Ale jestem rozczarowana Hot Couture edp:(( 03.03.05, 18:10
      woda toaletowa pachnie na mnie strasznie dlugo do tego ladniejsza jest (jak dla
      mnie) od perfum....nie kupilam jej niestety bo finanse mi nie pozwolily na
      to.....
      pozdrawiam
    • myfa80 Re: Ale jestem rozczarowana Hot Couture edp:(( 03.03.05, 18:11
      moze jest mozliwosc wymiany na inny zapach u tego allegrowicza jesli chcesz
      zabojczo trale cos polecam organze jednak nie kazdy ja moze polubic...
    • benita5 Re: Ale jestem rozczarowana Hot Couture edp:(( 03.03.05, 22:01
      Niebywale!!Uwazam wszystkie zapachy Givenchiego za niezwykle trwale...dziwne to
      wiec. Tresor na mnie tez jest trwaly, choc nie powinnas sie czuc
      dyskryminowana:))
      Zdarza sie, ze na mnie sa ulotne zapachy,ktore na innych skorach sa i sa...

A Wanilja jest/byl/ bardzo okey. A powiedz kupowalas te wersje starsza czarna
      czy w nowej szacie? W sumie powinno byc bez znaczenia bo sklad nie ulegal
      zmianom...ale jednak dziwne??
      • addinka Re: Ale jestem rozczarowana Hot Couture edp:(( 03.03.05, 22:26
        a jest już nowa szata? można gdzieś zerknąć?

na mnie edp jest trwałe, chociaż na początku zdawało mi się, że nie; a to jest
        inaczej, ja nie czuję, a otoczenie czuje wyraźnie i zapach długo pozostaje na
        ubraniach, chociaż ich nie perfumuję
        • charade Re: Ale jestem rozczarowana Hot Couture edp:(( 03.03.05, 23:16
          Na mnie też Hot Couture EDP był nietrwały :)))) Czasem wydaje mi się, że
          jedynym trwałym na mnie zapachem jest Very Irresistible, zresztą też Givenchy
          • kalia_t Do benity i charade 04.03.05, 00:19
            Co do trwałości Givenchy sama mam zastrzeżenia, na mojej skórze dzieje się z
            nimi coś dziwnego!? Latem ubiegłego roku spsikałam nadgarstek(obficie) VI i po
            godzinie odfrunął bez wieści(tester w Sephorze!). Szok!!! Później jeszcze długo
            testowałam różne zapachy tej marki i najdłużej (o dziwo!) utrzymywał się My
            couture(16 h). Reszta zapachów nie wyłączajac Organzy, ulatniała się z
            prędkością światła. Do tej pory nie rozumiem fenomenu??? Givenchy słynie z
            trwałości, powtarzają to z uporem godnym maniaka wszystkie osoby, które używają
            tych perfum, a na mojej skórze są ulotne.:((( Jest to zastanawiające tym
            bardziej, że inne zapachy jak Duende, Nilang, Chic, Jeans, Lacoste i wiele
            innych utrzymują się przez kilkanaście godzin...:)
    • dori7 Re: Ale jestem rozczarowana Hot Couture edp:(( 04.03.05, 00:00
      5 godzin to strasznie krotko?? U mnie tyle wytrzymuje tylko Slonik Kenzo...
      • lune trwalosc 04.03.05, 10:10
        mistrzem trwalosci okazal sie na mojej skorze :

Cabotine - ponad 3 dni !
        Kingdom - jeszcze w 3 dobie czulam delikatna smuzke zapachu
        "V" Valentino - j.w.
        Organza Indecense i Winter Delice - czulam ich zapach w drugim i trzecim dniu
        Nu - siedzi mocno na skorze przez kilkanascie godzin

5 godz. - to taka przecietna trwalosc /trzeba poprawiac/ i tak mam wlasnie z
        EdM :(( i Grain de Folie

super-ulotny na mojej skorze : Feminite du Bois - ani sladu po 2 godz.

lune
        • kalia_t Re: trwalosc 04.03.05, 10:40
          lune napisała:

> mistrzem trwalosci okazal sie na mojej skorze :
          >
          > Cabotine - ponad 3 dni !
          > Kingdom - jeszcze w 3 dobie czulam delikatna smuzke zapachu
          > "V" Valentino - j.w.
          > Organza Indecense i Winter Delice - czulam ich zapach w drugim i trzecim dniu

U mnie bezapelacyjną rekordzistką była Tempore Donna cztery dni(!). I bądż tu
          mądry i pisz wiersze...:D
        • strega Re: trwalosc Winter Delice 04.03.05, 11:37
          Seroi tak dlugo pachnie na Tobie Winter Delice? Na mnie po gora dwoch godzinach
          nie ma sladu :( i jestem zla, bo jak udalo mi sie je kupic, to znikaja ze skory
          blyskawicznie, a ciezko chodzic z tak wielka butla w torebce. Od czego to moze
          zalezec?
          • lune Re: trwalosc Winter Delice 04.03.05, 11:46
            strega napisała:

> Seroi tak dlugo pachnie na Tobie Winter Delice? Na mnie po gora dwoch
            godzinach
            >
            > nie ma sladu :( i jestem zla, bo jak udalo mi sie je kupic, to znikaja ze
            skory
            >
            > blyskawicznie, a ciezko chodzic z tak wielka butla w torebce. Od czego to
            moze
            > zalezec?

Uznalam ze to zalezy od 'chemii' skory, organizmu :) Najgorsze jest to ze tak
            trwale sa na mnie zapachy ktorych np. nie lubie :(((((( Mistrz Cabotine przebil
            wszystkie inne zapachy !!! Slodycz miodu wgryzla sie we mnie tak trwale ze
            nawet zmywanie jej nie pomoglo, przebijala triumfalnie spod innych zapachow ;)
            Wanilia z Organzy Ind. tez dlugo nie chciala sie ode mnie 'odkleic', podobnie
            slodycz Winter Delice :(( Do mnie w ogole bardzo sie przykleja slodycz i
            wanilia ... trwa w nieskonczonosc i slodzieje do zenitu ! Nawet te zapachy
            ktore na forum opisywane sa jako nie-slodkie :)

Jestem zachwycona gdy zapach ktory mi sie podoba jest na mnie trwaly ! A tak
            dzieje sie w przypadku Nu czy Kingdom wlasnie :) Nawet jesli sa slodkawe to w
            jakis niezbyt 'inwazyjny' dla mnie sposob :))))))

lune
    • addinka a ja chce odsprzedać edp lub wymienic na edt...... 04.03.05, 11:21
      szczegóły w straganiku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka