Dodaj do ulubionych

Gucci Envy me

06.05.05, 10:48
Mocno zastanawiam się nad zakupem tego zapachu, bo nic mi ostatnio nie może
podpasować, ale mam wrażenie po testowaniu go na skórze w perfumerii, że to
bardzo nietrwały zapach. Czy któraś z Was mogłaby się w tej kwestii
wypowiedzieć?
Dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kalia_t Re: Gucci Envy me 06.05.05, 11:01
      Lauro użyj wyszukiwarki, było kilka opinii na tym forum:-) A nawiasem mówiąc,
      na mnie był raczej...upierdliwy, trwałość w jego przypadku to eufemizm...
    • mangos Re: Gucci Envy me 06.05.05, 14:10
      Polecałabym klasyczne Envy. Envy me na moim ciele jest bez wyrazu.
      • salma88 Re: Gucci Envy me 08.05.05, 22:21
        Jak dla mnie Envy me przypomina bardzo klasyczna wersje. Jest moze bardziej
        cytrusowy na poczatku i mniej mydlany na koncu. Trwaly - raczej tak, trzyma sie
        jakies 4 godziny. Wg mnie to dlugo, bo zwykle to, czego uzywam trzyma sie 2
        godzinki. Po przygodach z ENvy, ktore najpierw mnie zachwycalo, potem odrzucalo
        i tak na przemian, mam dosc tego zapachu. Dostalam na nie nawet uczulenie na
        szyi w postaci czerwonych, swedzacych, duzych plam. Na szczescie bylo to
        chwilowe i znow moge go uzywac. Pozatkowe nuty bardzo lubie, pod koniec jednak
        staje sie nie do zniesienia dla osob majacych wstret do zapachow mydlanych. Jak
        chcesz cos trwalego, to polecam Angel;)
        • laura27 Re: Gucci Envy me 09.05.05, 07:55
          po kilku próbach w perfumerii dochodzę jednak do wniosku, że to nie dla mnie.
          kupuję ninę ricci premier jour, bo jest nieinwazyjny, spokojny i na pewno nie
          mdły, co dla mnie jest super ważnym kreterium. pozdrawiam!
          • salma88 Re: Gucci Envy me 09.05.05, 11:00
            Dobry wybor:)
            • charade Re: Gucci Envy me 09.05.05, 19:02
              Na mnie był bardzo nietrwały i niewyczuwalny, ale na ulicy go czuję od sporej
              ilości osób.
              Rany, nigdy w życiu bym go nie porównała do klasycznego Envy. To dwa kompletnie
              różne zapachy. Envy Me to klasyczny floral-fruity, a Envy to green-soapy.
              Powiem szczerze, że podoba mi się ten zapach i gdyby nie jego nietrwałość oraz
              rosnąca popularność, to kto wie, czy bym sobie go nie kupiła na lato.
              • laura27 Re: Gucci Envy me 10.05.05, 08:30
                Ja doszłam do podobnych konkluzji - strasznie nietrwały, chcociaż to nie tylko
                tego zapachu mankament, a w sumie nie aż znowu taki świeży jakbym chciała.
                Klasyczne Envy nie bardzo mi się podobają ze względu na swoją ostrość,
                przynajmniej ja to tak odbieram. W sumie kwestia odbierania każdych perfum to
                tak osobista sprawa, że właściwie ile osób, tyle opinii o danym zapachu. To, co
                dla kogoś piękne, dla mnie jest odświeżaczem do toalety lub duszącym ulepkiem,
                i vice versa. I chcoć czytam uważnie prawie wszystkie posty na tym forum i
                sprawia mi to dużą przyjemność, to zachwyty lub krytykę nad jakimś zapachem
                traktuję z przymrużeniem oka:-)
                pozdrawiam Was wszystkie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka