peony 15.05.05, 13:00 Czy znacie perfumy pachnące kwiatem jabłoni I trwale nim pachnące czyli ten kwiat musiałby być w basenotes/???/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chatka_ Re: KWIAT JABŁONI - czy coś tak pachnie? 15.05.05, 13:07 I ja dzis na spacerze zachwycalam sie zapachem drzew, czy sa perfumy ktore pachna kwiatkami śliwy :)? Odpowiedz Link
dori7 Re: KWIAT JABŁONI - czy coś tak pachnie? 15.05.05, 13:33 Hihi, mam tylko pewne lietrackie skojarzenia z neijako Gabrysia Borejko w roli glownej :))) Kiedys musiala byc jakas tania polska woda, pachnaca kwiatem jabloni, ale pewnie juz jej nie ma... Odpowiedz Link
balbina_alexandra Dori, 15.05.05, 23:20 rany boskie, nie na darmo jesteś moją zapachową bliźniaczką... pierwsze co mi się nasunęło to Gaba i Pyziak :))) Buźka :) Odpowiedz Link
zettrzy Re: KWIAT JABŁONI - czy coś tak pachnie? 16.05.05, 01:19 wyroslam w domu z ogrodem w ktorym jedna jablon pod oknem kuchni a druga ponizej kolo garazu, kazda innego gatunku - i slowo honoru kwiat jabloni nie pachnie niczym specjalnym podobnie grusze, sliwy, czeresnie, wisnie, orzechy wloskie, morwy, porzeczki, maliny, poziomki, truskawki, czarne jagody - owoce pachna cudownie, a kwiaty albo wcale albo tak ciut-ciut, ze wlasciwie sa bezwonne o, jeszcze moge przyrzucic winogrona, tez takie kwiaty bezkwietne za to cytrusy, i wonna oliwka - ach jaki ich kwiaty maja piekny zapach, gdyby nie to ze co wstawie do sypialni to pada po pol roku bez przerwy mialabym kolo lozka cytryne albo pomarancze albo oliwke w doniczce Odpowiedz Link
violadiparma do zettrzy 16.05.05, 08:38 Droga zettrzy! Sledzę Twoje posty i dziwi mnie zgodność naszych gustow zapachowych ale tu osmielam się nie zgadzać: kwiaty jabłoni pachną cudnie Odpowiedz Link
zettrzy Re: do zettrzy 17.05.05, 04:33 naprawde nigdy nie czulam, wiec nie moge napisac czego innego natomiast owoce, czyli jablka, o te potrafia pachniec cudownie, cale mieszkanie mozna upachnic piramidka z jablek w salaterce Odpowiedz Link
olesiam Re: KWIAT JABŁONI - czy coś tak pachnie? 16.05.05, 18:23 Kwiat jabłoni jest w Tommy Girl Kwiat brzoskwini natomiast w Week End Burberry Liść jabloni i kwiat gruszy w Yin Charabot pozdrawiam O. Odpowiedz Link
peony do Olesiam 16.05.05, 22:44 nie wiem gdzie szukac tych cudow ale potwierdzam: Olesiam jest Pani wielka Odpowiedz Link
olesiam Re: do Olesiam 17.05.05, 17:31 Nie zawstydzaj mnie, lepiej idz do perfumerii, 2 pierwsze zapachy sa dostepne:) Odpowiedz Link