kasia191273 06.06.05, 16:22 czy to damski czy meski zapach? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forevermore79 Re: cartier declaration 07.06.05, 08:01 Zdecydowanie meski, jest kilka wersji- ale kazda dla mezczyzn. Odpowiedz Link
lune i kto to mowi :) 07.06.05, 11:15 forevermore79 napisał: > Zdecydowanie meski, jest kilka wersji- ale kazda dla mezczyzn. Drogi F :) przeciez to Ty byles przeciwny sztywnym podzialom na meskie- damskie :)))))))))))) A ja powiem przekornie : a wcale nie :) to zapach ktory ma tyle miekkosci - delikatnosci w sobie ze spokojnie mozna go wyprobowac :) zreszta podobnie jest z klasycznym meskim Bvlgari ; bardzo roznie moze sie ukladac na damskiej skorze - i nie przesadzalabym o jego 'meskim' przeznaczeniu :)))))))) to klasyk : kaszmir, szara flanela, bawelniana biala koszula, stonowanie i zadnych ekstrawagancji :) rownowaga nut swiezych, kwiatow, przypraw, pizma i nut drzewnych moze sie niektorym wydac nudna - a ja mysle ze dzieki temu 'wytonowaniu' jest hmm.....ponadczasowy, wolny od tandetnych reklamowych chwytow ktore lapia klienta - ale tylko na jeden sezon :) lune Odpowiedz Link
luloo1 Re: i kto to mowi :) 07.06.05, 11:45 dla mnie ma nutkę dymu, kadzidła, ale faktycznie również dużo miękkości Odpowiedz Link
benita5 Re: i kto to mowi :) 07.06.05, 11:57 luloo1 napisała: > dla mnie ma nutkę dymu, kadzidła, ale faktycznie również dużo miękkości Hmm, ja nie czuje w nim kadzidla :(( Odpowiedz Link
luloo1 Re: i kto to mowi :) 07.06.05, 12:54 może źle to określiłam,jest nuta podwędzonego drewna:) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: i kto to mowi :) 07.06.05, 12:53 Nie chodzilo mi o zdecydowanie meski charakter, heh- jestem wciaz za brakiem podzialow :-). Myslalem raczej o pozycjonowaniu tej linii przez Cartier jako meskiego- gdy np. L'Eau jest unisex. Dla mnie Delclaration jest rowniez miekki, bardzo klasyczny- wole wersje Essence, raz wachalem takze limitowana Bois Bleu- ciekawe, drzewne nuty. Odpowiedz Link
lune :) 07.06.05, 13:36 forevermore79 napisał: > Nie chodzilo mi o zdecydowanie meski charakter, heh- jestem wciaz za brakiem > podzialow :-). Myslalem raczej o pozycjonowaniu tej linii przez Cartier jako > meskiego- gdy np. L'Eau jest unisex. > Dla mnie Delclaration jest rowniez miekki, bardzo klasyczny- wole wersje > Essence, raz wachalem takze limitowana Bois Bleu- ciekawe, drzewne nuty. Kiedys zamyslilam sie nad Jicky - tez meski ??? dziwne ....ma w sobie taki ladunek 'kobiecosci' zapachowej :) Ciekawa jestem jak panowie odbieraja Un Jardin en Mediterranee ? pozdrawiam, lune Odpowiedz Link
benita5 Re: cartier declaration 07.06.05, 12:02 Podoba mi sie, do tego stopnia ze po probkach zakupilam miniaturke.Moj M nie byl zafascynowany, ale dla mnie zapach super. Troszke mi przypomina Bvlgariego au the blanc, w klimacie. Choc w BaB nie ma kardamonu tylko wiecej tytoniu.Declaration jest miekki i idealnie komponuje sie z lnem. Osobiscie nosilam :)) Odpowiedz Link
lune Re: cartier declaration 07.06.05, 12:28 benita5 napisała: > Podoba mi sie, do tego stopnia ze po probkach zakupilam miniaturke.Moj M nie > byl zafascynowany, ale dla mnie zapach super. Troszke mi przypomina Bvlgariego > au the blanc, w klimacie. Choc w BaB nie ma kardamonu tylko wiecej > tytoniu.Declaration jest miekki i idealnie komponuje sie z lnem. Osobiscie > nosilam :)) mam probke Declaration - uzylam w pewien upalny nerwowy dzien - i zapach podzialal lagodzaco ;) juz sobie myslalam ze moze jakies dziwadlo jestem bo o tej miekkosci pisze - dlatego ciesze sie ze i inne forumowe noski odbieraja to podobnie :)))))) i ja z lnem nosilabym chetnie :) juz wczesniej - po przejrzeniu na osmoz zapachowych piramidek - doszlam do wniosku ze moja 'milosc' do damskich zapachow z grupy floral-woody-musk - ma cos wspolnego z zainteresowaniem meskimi zapachami z grupy woody-floral- musk :))))))) lune Odpowiedz Link
benita5 Lune, tak pobieznie przegladam sklasyfikowane 07.06.05, 12:41 jako woody-floral-musk uprzyjemniacze i przyznaje Ci racje z ta miloscia:))))))) Jest cos fajnego bo ja sama chetnie siegam po Egoiste klasyka czy szare Emporio :))Pozdrawki ksiezycowe dla Lune:))) Odpowiedz Link
lune Re: Lune, tak pobieznie przegladam sklasyfikowane 07.06.05, 13:24 benita5 napisała: > jako woody-floral-musk uprzyjemniacze i przyznaje Ci racje z ta miloscia:)))))) > ) > Jest cos fajnego bo ja sama chetnie siegam po Egoiste klasyka czy szare > Emporio :))Pozdrawki ksiezycowe dla Lune:))) Tak sobie kombinuje ze to po prostu 'nieco inne i w innych proporcjach' ale mieszanki tego co lubie :) No i maja zalete nieslychana : nie sa tak slodkie jak ich 'damskie siostry', bywaja za to slodkie 'przystepnie' ;) W grupie 'damskiej' floral woody musk - jest pare egzemplarzy slodkich zabojczo /jak dla mnie/ - np. Infiniment i Madness Choparda, AA Pivoine Magnifica ; wiele 'niezapoznanych' - jak np. nowy Visit Azzaro, ktorego brak w naszej sephorze a ktory zaciekawia skladem :), Rosamor /co to takiego ten solar accord ?/, Kiehl's Original Musk /czym rozni sie biala paczula od paczuli ?/, no i ten Narciso Rodriguez zastanawiajacy :), Diesel Green tak atrakcyjnie tani w Rossmanie - ale bez mozliwosci powachania - no i nie wiem - brac w ciemno - czy nie ? pamietam ze ktos na forum narzekal ze on chemiczny jakis :( pozdrawiam serdecznie :) lune Odpowiedz Link