mammamija 28.06.05, 20:45 Powiedzcie proszę co pachnie podobnie? Mam na myśli głównie tę porzeczkę czarną. Na mojej skórze jest cudownie "gorzka"... Co pachnie równie gorzko? Chciałabym przynajmniej wypróbować? Pozdrawiam :-) Mammamija Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chatka_ Re: Żółte Kenzo- 05.07.05, 11:53 Chodzi o Le monde est beau? Pamietam, ze kiedys kojarzyly mi sie z Intuition Estee Lauder, wlasnie ze wzgledu na te porzeczkowa nute, ale moze mylne to bylo skojarzenie, dawno obydwu nie wachalam... Odpowiedz Link
mammamija Re: Żółte Kenzo- 06.07.05, 10:49 Właśnie o nie mi chodziło... Czy są zapachy z porzeczką lub grejfrutem? Wiem, że mogę sprawdzić w perfumerii, ale nie mogę wąchać wszystkiego po kolei ;-) Dajcie mi jakieś namiary... plissss Mammamija Odpowiedz Link
dori7 Re: Żółte Kenzo- 06.07.05, 16:37 Le monde est beau sa po prostu wyjatkowe :)) Tak naprawde mozesz szukac w innych zapachach podobnych nut, ale nie znajdziesz tego polaczenia swiezosci porzeczki, cierpkosci grejpfruta i slodkiej pudrowosci na dnie, ktora rozwija sie inaczej w zaleznosci od pogody i zaskakuje nawet w polowie butelki :)) No i ta trwalosc! Ale dla odmiany wyprobuj np. In love again i Baby doll Yves Sain Laurent. Z zapachowo grejpfrutowych - Pamplelune z linii Aqua Allegoria Guerlaina, a z porzeczkowych - Red Jeans Versace. Te dwie ostatnie propozycje moga sie okazac dosc kontrowersyjne: Pamplelune maja nute, ktora nie kazdemu odpowiada, a Red Jeans sa baaardzo slodkie i intensywne, ale powachac zawsze warto :)) Odpowiedz Link
mammamija Re: Żółte Kenzo- 07.07.05, 17:20 Byłam wąchać... Nic się nie równa z "moim" Kenzo. W dodatku znalazłam go tylko w jednej perfumerii. Podobno są wycofywane :-( Zanim na nie odłożę to już ich pewnie nie będzie... Jest na Allegro, ale trochę się boję, że podróba Pozdrawiam Mammamija Odpowiedz Link
dori7 Re: Żółte Kenzo- 07.07.05, 17:53 Nie slyszalam, zeby byly wycofywane. Fakt, ze trudno je czasem znalezc, ale przynajmniej nie pachnie nimi pol ulicy :)) O ile wiem, maja troche zmieniony design pudelka, ale poza tym sa ciagle w produkcji, wiec spokojna glowa :)) Odpowiedz Link
elve Re: Żółte Kenzo- 08.07.05, 00:00 ech, powiedz pani w perfumerii, żeby bzdur nie opowiadała. lmeb nie jest wycofywane, na szczęście, bo to jeden z udańszych zapachów jakie znam. Odpowiedz Link
goldioo Re: Żółte Kenzo- 08.07.05, 09:02 Le monde... nie mają grejpfruta w skladzie... Odpowiedz Link
kalooo Re: Żółte Kenzo- 08.07.05, 09:20 grejpfrut nie jest wymieniony,ale jego nuta jest dosyć intensywna w tym zapachu. Odpowiedz Link