Dodaj do ulubionych

Perfumy w Waszych snach

18.07.05, 13:48
Macie takie sny?Ja owszem-dzisiaj mi się śniło że w Rossmanie była Omnia
Bvlgari,kosztowała 143 zł i jak psiknęłam nadgarstek przeraziłam się bo nie
było żadnego zapachu:0)
Obserwuj wątek
    • merolik Re: Perfumy w Waszych snach 18.07.05, 13:55
      Nieraz mi się śnią :))) Albo cos testuję, albo chcę kupić, albo czekam na
      przesyłkę, różnie :)))
    • mangos Re: Perfumy w Waszych snach 18.07.05, 14:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=22148808&v=2&s=0
      Zakładałam kiedyś podobny wątek:)) Prosze poczytać:) Zazwyczaj tak mam,że jak już coś mi się przyśni , muszę zrobić WSZYSTKO, by dany zapach poznać. Niestety dawno nic mi się nie śniło,może dlatego,że staram się na bieżąco , w miarę możliwości , realizować zapachowe fantazje.
      • escape5 O matko:)) 18.07.05, 14:07
        Cała masa zapachowych snów:))))
        • mangos Re: O matko:)) 18.07.05, 14:25
          No właśnie: szkoda,że nie zawsze stają się rzeczywistością:)
          • sorbet Re: O matko:)) 18.07.05, 18:05
            A mi śnił się Król:-)) Napisałem już do ModernWitch o tym. To chyba po "totalnym
            wąchaniu" z Perfumiarzem i Mają w Sephorze, i akcji na forum. Pamiętam tylko że
            coś wąchałem i było "Eureka, to Król":-D No i rzecz jasna, pamiętam sam "zapach".

Po raz pierwszy mi się to zdarzyło, hihi.
            • rawita Re: 18.07.05, 19:25
              dawno dawno temu ukazała sie w moim śnie świetlista postać i nakazała mi
              kategorycznie uzywać perfum Laury Biagotti. Jakoś wyjatkowo nie trafiła, bo
              akurat żadne z nich nie powalaja mnie na kolana. No, ale może kiedys...
              • escape5 Uśmiałam się jak głupia:))))))) 19.07.05, 10:48
                Świetlista postac...Kategoryczny nakaz używania LB...:)))))...Rewelacja:DDDDDD.
    • zettrzy Re: Perfumy w Waszych snach 18.07.05, 23:56
      mnie nigdy
      • chatka_ Re: Perfumy w Waszych snach 19.07.05, 09:36
        Mi sie dzis snilo, ze mam Wam rozeslac 13 probek jakis perfum, jakich nie wiem,
        ale we snie to bylo oczywiste. Bardzo sie spieszylam zeby to zrobic i
        postanowilam juz wstawac!:))) A wczesniej perfumy Caron, wszystkie jakies
        babcine byly ;)))
    • modern_witch Re: Perfumy w Waszych snach 19.07.05, 09:53
      ja miewam czasem takie, sny, ale prawie zawsze te perfumy albo sam zapach
      są "niedosiężne" i mam je mieć "za chwilę", albo w ogóle mi sie nie udaje.
      Ciekawe o czym to świadczy;-P
      Dwa dość czesto powtarzające się sny: jestem w jakiejś "jaskini alchemika",
      taka grota jak u Hrabiego Monte Christo, tylko wszędzie jakieś kamienne
      naczynia z pachnidłami, olejkami, rżnięte kryształowe flakony... I wiem, że za
      chwilę powstanie z tego "coś dla mnie", nie wiem, tylko czy sama skomponuję,
      czy ktoś zrobi to dla mnie. Ale nigdy nie doczekuję, zawsze się budzę, zanim to
      nastąpi...
      drugi sen to lekki koszmarek -jestem w jakiejś wielkiej perfumerii, ale zamiast
      na półkach pod ścianami, perfumy stoja na takich wielkich niestabilnych
      regałach na kółkach i oczywiście wszystko, co chcę powąchać, jest na
      najwyższych półkach... jak wreszcie dostaje jakieś krzesło i na nie wchodzę,
      regał się przewraca i wszystko idzie w drobny mak. tu (na szczeście) też się
      budzę w tym momencie...
      i jeszcze czasem śnią mi się jakieś dziwne, ogromne kwiaty, które bardzo chcę
      powąchać, bo wiem, że ich zapach będzie niesamowitym odkryciem. I też zwykle
      się budzę, zanim mi się to uda...
      • chatka_ Re: Perfumy w Waszych snach 19.07.05, 10:21
        To sie nazywa bogate zycie wewnetrzne :))
      • escape5 Nie w tym rzecz by złapać króliczka 19.07.05, 10:51
        lecz by gonić go:DD
      • mangos Re: Perfumy w Waszych snach 19.07.05, 11:04
        No mi się kiedyś przysnił taki horror lekki a mianowicie wykryłam w szkatułce u mojej mamy mnóstwo próbek,na które mam ochotę. Obok próbek koperty z adresami moich kuzynek i innej, dalszej rodziny,którym to mama chciała te cuda powysyłać. Przykro mi się zrobiło w tym snie, ale zanim zaczęłam wąchać- obudziłam się.
    • czarna_a Re: Perfumy w Waszych snach 19.07.05, 12:44
      Hm, a ja w ogóle nie miewam snów... Powiesiłam nawet indiańskiego łapacza snów
      w pokoju, ale bez rezultatów:(
      • modern_witch Re: Perfumy w Waszych snach 19.07.05, 13:58
        a łapacz snów nie ma raczej za zadanie "wyłapywania" koszmarów, żeby się nie
        śniły? Moja znajoma miała łapacza, który został specjalnie zrobiony, ale nie
        dla niej, tylko dla jej mamy i dostała go od niej, a raczej sama sobie wzięła,
        ale za pozwoleniem... tyle że łapacz chyba o tym nie wiedział i czuł sie
        ukradziony, dziewczyna miała co noc koszmary potworne... oddała go i nie
        chciała więcej widzieć. historia autentyczna, ja wierzę w takie rzeczy;-)
        • czarna_a Re: Perfumy w Waszych snach 20.07.05, 00:31
          Z tego co wiem zadaniem łapaczy snów było zatrzymywanie snów, które byłyby
          istotne z punktu widzenia danej grupy Indian, a więc mały one ocalić sen od
          zapomnienia, a nie ochronić śniącego od nieprzyjemnych przeżyć. Zresztą dla
          przykładających olbrzymią wagę do wszystkiego co wizjonerskie i oniryczne
          Indian, koszmar nie był koszmarem w naszym rozumieniu, tylko też pewnie niósł
          ze sobą jakieś treści...Dla mnie to właściwie już tylko folklor i pewnie jest
          to wytłumaczenie, dlaczego mój łapacz niczego nie chce wyłapać;)

• modern_witch Re: Perfumy w Waszych snach 20.07.05, 00:39
            dzięki za wyjaśnienie. nie wiedziałam:-) widziałam tylko tego łapacza u tej
            znajomej i słyszałam historie o koszmarach. brzmiała wiarygodnie;-)
            • czarna_a Re: Perfumy w Waszych snach 20.07.05, 00:58
              modern_witch napisała:

> dzięki za wyjaśnienie. nie wiedziałam:-) widziałam tylko tego łapacza u tej
              > znajomej i słyszałam historie o koszmarach. brzmiała wiarygodnie;-)
              No cóż, dla mnie to folklor ale z drugiej strony też brzmi wiarygodnie, bo jest
              to kwestia wiary, podejścia do różnych rzeczy, wrażliwości, uduchowienia itp...
              Chociaż trochę inaczej bym to zinterpretowała, pod kątem znaczenia tych
              koszmarów.
              Pozdrawiam onirycznie:)Może jednak jakiś sen mi się przyśni, np. o perfumach:)
              • modern_witch To dobranoc;-) 20.07.05, 01:13

• zettrzy Re: Perfumy w Waszych snach 20.07.05, 04:21
                czarna_a napisała:

> Pozdrawiam onirycznie:)Może jednak jakiś sen mi się przyśni, np. o perfumach:)

mnie sie wczoraj przysnila wedrowka przez bardzo dziwne miasto a dzis... nie
                wiem, troche sie podprawilam sangrija wiec moze przysnia mi sie byki
                albo Stan Laurel w "Mud & Sand", ale to byloby za piekne aby moglo sie ziscic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka