chatka_ 08.09.05, 14:02 Zapach tak cudowny w dotyku jak jedwab: Elixir Sensuel Chanel 5. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chatka_ Re: Jak jedwab 10.09.05, 20:29 Zaden zapach tak milo "w dotyku" Wam sie nie kojarzy? Odpowiedz Link
czarna_a Re: Jak jedwab 10.09.05, 23:11 Dla mnie takim zapachem jest Desunda, zwłaszcza że do rozprowadzania można używać mięciutkiego pędzelka. Odpowiedz Link
mangos Re: Jak jedwab 10.09.05, 21:34 Dla mnie jedwabista i delikatna jest La Perla Shiny Creation. Trzymają się blisko skóry, otulają ją delikatnym i nieco pudrowym zapachem i w momentach,gdy już o nich zapominam nagle czuję delikatny powiew : róży, jaśminu+białej porzeczki a w tle wanilii, drzewa sandałowego i...tego czegoś, czego nie potrafię określić.Świetnie mi się z tym zapachem zasypia, jest kojący, przypomina mi dziecięce wędrówki po ogródku mojej babci, w którym rosły dzikie róże- dzikie, RÓŻOWE róże--> bo właśnie z tym kolorem LPSC mi się kojarzy - z delikatnym, pastelowym różem. Odpowiedz Link
merolik Re: Jak jedwab 11.09.05, 13:03 Jak się nad tym zastanowiłam, stwierdziłam, że, niestety, nie mam takiego zapachu :((( otulającego, miękkiego... A chciałabym... Z tych, które kiedyś miałam i które tak mi się kojarzą, to Desnuda i Cristobal. Teraz licytuję Paris Roses Enchantees i mam nadzieję, że wygram i że to będzie zapach tego rodzaju :))) Odpowiedz Link
sorbet Lipstick Rose FM 11.09.05, 14:45 Wyjątkowy różany zapach z odrobiną chłodnych fiołków, miękki jak dotyk wyjątkowo luksusowej szminki. :-P Chatko, masz na myśli wysoko gatunkowy jedwab? Bo ten surowy wcale nie jest tak jewabisty, hehe. Odpowiedz Link
chatka_ Re: Lipstick Rose FM 12.09.05, 21:58 sorbet napisał: > Wyjątkowy różany zapach z odrobiną chłodnych fiołków, miękki jak dotyk > wyjątkowo luksusowej szminki. :-P > > Chatko, masz na myśli wysoko gatunkowy jedwab? Bo ten surowy wcale nie jest tak > jewabisty, hehe. Tak, jedwab jak szal, jak roza, no wlasnie wiekszosc zapachow, ktore skojarzylismy z jedwabiem to zapachy rozane :)Ciekawe :) A kto kryje sie pod FM? I czy dostep jakis jest mozliwy do tego cuda? :) Odpowiedz Link
sorbet Re: Lipstick Rose FM 12.09.05, 23:43 Frederic Malle, można dostać próbki wypełniając ankiet. Napisz że uwielbiasz róże:-P www.editionsdeparfums.com/ Odpowiedz Link
modern_witch Re: Jak jedwab 11.09.05, 21:27 Rosine Rose d'homme ma dla mnie wlaśnie taką jedwabistą fakturę, ta pudrowość daje ten efekt. Najpierw napisałam, że "aksamitną", ale chyba wlaśnie nie, chyba bardziej jedwabistą jednak. Ciągle nie wiem , co z tym zapachem... na ogół mi się bardzo, bardzo podoba, ale jak kiedyś nosiłam cały dzień - zmęczył. Potem znów uwodził;-P Odpowiedz Link