Dodaj do ulubionych

Ranking...

04.11.05, 13:14
Ja jestem zupełnym laikiem w świecie perfum, ale bardzo często czytam Państwa
posty, posty wielkich Znawców . może pokuszą sie państwo na wpisanie swoich
najbardziej ukochanych zapachów. Zasada: tylko jeden zapach, marka + nazwa
oraz ewentualnie dlaczego... Może można będzie wybrać na koniec Królową
prefum na tym forum, bądź też Króla :)
Pozdrawiam

Aha mój typ Chanel nr 5 za długowiecznosć i klasę.
Obserwuj wątek
    • sorbet Re: Ranking... 04.11.05, 13:24
      Myślę, że nr 1 każdego dnia jest w "Dziś pachnę", hihi.

To zadanie niewykonalne:-) (sorbet zapętlił się i zawiesił:-P)
      • achemiczka Re: Ranking... 04.11.05, 13:31
        Nie chciałabym wprowadzać zamieszania, ale uważam że "Dziś pachnę" to zupełnie
        co innego... Domyślałm sie że osoby tu piszące maja bardzo duzo różnych perfum,
        i codzinennie mogą pachnic czym innym, świadczą o tym chociażby kolejne
        nr "Straganików" , ale skoro Opiekun stwierdził, że to niezbyt dobry pomysł, to
        nie ma sprawy. Pisałam żem laik.... :)
        • sorbet Re: Ranking... 04.11.05, 13:43
          Nie nie, mogę mówić tylko za siebie:-)
          Pozdr.
    • martyna101 Re: Ranking... 04.11.05, 13:29
      Dla mnie nr jeden od wielu lat jest Hypnotic Poison Diora , chociaz oststnio
      bije sie o to zaszczytne miejsce z Addictem , zobaczymy co z tego bedzie;)

pzdr.
      • vanilia72 Re: Ranking... 04.11.05, 13:33
        U mnie nastąpiła niedawno zmiana i nr 1 to Desnuda Ungaro, poszukiwania trwały
        długo ;)
        • benita5 Re: Ranking... 04.11.05, 13:44
          No wybor ciezki. Ale co tam, zatesknilam za dystansem Aliena. Glosuje na obcego;)
    • escape5 Re: Ranking... 04.11.05, 14:27
      U mnie obecnie Addict razem z Amarige,ale czekam na parę zapachów więc może w przyszłym tygodniu będzie coś innego hihihi:-)
      Właśnie chodzi o to że my ciągle mamy chrapkę na coś nowego,ciągle czekamy na przesyłkę:).Ja przynajmniej jak mam przez dwa tygodnie to samo na półce to jestem chora(zakrawa mi to już na chorobę psychiczną:)),ale może znajdą się tu także osoby mające przez dłuższy czas jednego faworyta.
      • chatka_ Re: Ranking... 04.11.05, 14:38
        Ja do nich naleze :) Tyle wycieczek do perfumerii, tyle zakupow i wymian, tyle
        pisaniny, a ja jestem w punkcie wyjscia : Samsara :)))))))
    • martiene_ethereyes fajny watek 04.11.05, 14:43
      Ja, mimo ze codziennie pachne czyms innym ( a nawet kilka razy dziennie czyms innym, ludzie jak ja musze pod wieczor smierdziec ;)) na pierwszym miejscu stawiam Boudoir V Westwood :)
    • konasana Re: Ranking... 04.11.05, 15:23
      Oj, waham się, waham...
      Albo Extravagance, albo Feminite du Bois.
      Męska decyzja, and the winner is... Feminite du Bois. Za tajemniczość.
      • forevermore79 Re: Ranking... 04.11.05, 15:42
        Amen Muglera chyba jednak- a tytul "ranking" sugeruje, ze juz wkrotce nasza
        kolejna edycja jesien-zima- liste juz tworze, a debiut w okolicy grudnia.
        • sorbet Re: Ranking... 04.11.05, 17:08
          Oooh super:-)
    • mangos Re: Ranking... 04.11.05, 16:01
      Lubię wiele ale Organze Indecence kocham:)
      • renia.renia Jak to zgrabnie ujęła Mangos, lubię wiele ale... 04.11.05, 17:01
        na pierwszym miejscu niezmiennie pozostaje Hot Couture edt i edp.
        pozdr r
    • lili202 Re: Ranking... 04.11.05, 18:51
      uwielbiam kilka zapachow i codziennie w zasadzie mam inny nr 1 al egeneralnie
      od kilku lat zapachem ktory w ogole mi sie zndzil i do ktorego zawsze chetnie
      wracam jest Tommy Girl Edc Tommy'ego Hilfigera
      • toula Re: Ranking... 04.11.05, 19:20
        trudno mi wytypowac jeden zapach, ale wiem jedno, dobrze jest tak codziennie
        sobie spoglądac lub też uzytkowac flakonik un Jardin en Mediteranee...
        • senta Re: Ranking... 04.11.05, 20:36
          Zen Shiseido:)))! Za rownowage jaka daje chybotliwej Wadze:)
          Ostatnia deska ratunku,tak go odbieram gdy w codziennosc zakrada sie CHAOS:(

I chocby przez moja sypialnie przelalo sie tsunami najrozniejszych
          zapachow...only ZEN !
          • modern_witch Re: Ranking... 04.11.05, 21:26
            Mój numer 1 to Le Roy Soleil Salvadora Dali. Bo jest;-) I bo jest MÓJ;-)
          • modern_witch A wiesz co... 04.11.05, 23:40
            senta napisała:

> Zen Shiseido:)))! Za rownowage jaka daje chybotliwej Wadze:)
            > Ostatnia deska ratunku,tak go odbieram gdy w codziennosc zakrada sie CHAOS:(
            >
            A wiesz co, cos w tym jest, tzn. jeśli chodzi o nasze wybory. No, u mnie jest
            Król, nie dlatego przecież, żeby był "najpiękniejszy" (bo to nawet ja wiem,że
            nie jest) ale dlatego, że z nim najwięcej przeżyłam i najbardziej
            się "zaznaczył" w moim życiu. A ja jestem oczywiście obrzydliwie wprost
            sentymentalną Rybą;-P
            Ciekawe, czy był taki wątek, o znakach Zodiaku i zapachach;-) Chodzi mi po
            głowie coś, ale nie tak "jaki zapach pasuje do jakiego znaku" bo parę razy
            takie mądrości czytałam w gazetach i to bujda na resorach zwykle, tylko raczej
            od tej strony, jak "cechy osobnicze" znaku wplywają na nasze wybory, podejście
            do perfum, czego w nich szukamy...
            No, bo ja równiez w podejściu do perfum jestem Rybka 200-procentowa, hehe;-)
            • staua Re: A wiesz co... 05.11.05, 04:57
              Chyba nie bylo takiego watku, a bylby ciekawy, moze zacznij go?
              Co do tematu tego watku, zastanawialam sie dosc dlugo i glosuje na L'Air du Temps - nie zestarzal sie
              (z 1948!), kobiecy, tajemniczy i oryginalny. Nawet obecnie go nie mam, ale na pewno wroce.
              • modern_witch Re: A wiesz co... 05.11.05, 08:38
                No to może założę, muszę się tylko przygotować psychicznie;-) Strasznie nie
                lubię wątków zakładać, bo oczywiście widzę je oczami wyobraźni spadające bez
                jednego postu;-P W ten sposób już mi z 10 pomysłów na wątki "przepadło w
                otchłani autocenzury", hehe
                • mangos Re: A wiesz co... 05.11.05, 08:46
                  Nie no...ja z miłą chęcią napiszę w takim wątku.:)
                • elve hej Modern 05.11.05, 12:23
                  a cóż w tym strasznego, że dobry wątek spada? widocznie nie trafił na podatny
                  grunt. nie świadczy to w żaden sposób o jego twórcy - ale o gruncie :)
                  • modern_witch Re: hej Modern 05.11.05, 12:31
                    no dobrze, dobrze, założę, na razie źle się czuję i nie mogę myśli zebrać...
                    może wieczorem;-)
                  • martiene_ethereyes dobrze powiedziane elve :) 05.11.05, 13:50
                    elve napisała:

> a cóż w tym strasznego, że dobry wątek spada? widocznie nie trafił na podatny
                    > grunt. nie świadczy to w żaden sposób o jego twórcy - ale o gruncie :)

jak w temacie
                  • balbina_alexandra Re: hej Modern 05.11.05, 13:55
                    Było coś o powiązaniu między horoskopem, znakami zodiaku i perfumami. W wątku
                    wypowiadała się Coralin i Dori - moje prywatne guru astrologiczne. Od tej pory
                    tkwię w niemyn uwielbieniu dla jej wiedzy i przenikliwości! Dorcia, gdzie jesteś
                    (nie odzywa się ostatnio buuu)!
                    • modern_witch Re: hej Modern 05.11.05, 17:25
                      No tak myślałam, że raczej coś już było na ten temat;-)
                      • chatka_ Re: hej Modern 05.11.05, 17:40
                        Agni, zerknij co Sorbet wstawil tuz pod nazwa forum :))
                        • modern_witch Re: hej Modern 05.11.05, 17:46
                          Zauważyłam;-)
                          • sorbet Re: hej gwiazdy na niebie:-) 05.11.05, 20:04
                            Niestety wątki te są już archiwalne. Więc zakładajcie proszę nowy wątek, a
                            podczepię wtedy archiwalne pod nowy:-)
                            • modern_witch Re: hej gwiazdy na niebie:-) 05.11.05, 20:15
                              nie, nie, nie, ja tamte przeczytałam, zawstydziłam się, ze w ogóle uważałam, ze
                              mam na ten temat coś do powiedzenia i wróciłam do punktu wyjścia, czyli mojej
                              starej zasady "zanim założysz wątek, pomyśl 10 razy a potem zrezygnuj";-P
    • balbina_alexandra Re: Ranking... 05.11.05, 13:54
      Gdybym miała wybrać tylko jedno - ciężko ciężko. Gdyby ktoś zadał mi to pytanie
      rok temu odpowiedziałabym że czarne Coco albo Dolce Vita. Nadal uwielbiam te
      zapachy, ale jeśli mam do wyboru jedną sztukę - jednak Shalimar. Za
      nieprzemijającą milość od czasów szczenięcych, za moc i ponadczasowość. Nie ma
      drugiego takiego zapachu.
    • elve Re: Ranking... 05.11.05, 14:26
      To byłby jednak Kenzo Słoń - moja największa, nieprzemijająca, niepowtarzalna
      fascynacja. Własciwie już go nie noszę, ale niezmiennie uwielbiam, za to jak
      genialnie obrazuje potęgę życia.
      • merolik Re: Ranking... 06.11.05, 09:58
        Myślałam od momentu pojawienia się tego wątku. Jeden zapach wybrać - strasznie
        trudne, skoro lubię ich kilka, a co najmniej dwa są mi niezbędne. I jak wybiorę
        jeden, to ten drugi się obrazi ;) Bo te dwa to czerwona DG i Addict Eau
        Fraiche. Oba muszę mieć na półce koniecznie!!!
        Ale biorąc pod uwagę kryterium wpływu na nastrój, dodawanie pewności siebie
        oraz promieniowanie optymizmem, wybieram Dolce i Gabbana jednak :)))
        • rawita Re: Ranking... 06.11.05, 15:36
          To naprawdę bardzo trudne. Zapachem, który zawsze jest ze mną od niepamiętnych
          czasów i który jest ze mną najbardziej kojarzony, jest JPG Classic. Jednak
          ostatnimi czasy rzadko mam na niego ochotę, tyle jest nowych fascynacji... Ale
          ciężko jest mi wyobrazić sobie bez niego życie. Drugim, który się ze mną zrósł i
          z którym nie rozstanę się już nigdy, jest czerwona Dolce Gabbana.
          Nie wiem jednak, czy w moim zapachowym życiu nie zanosi się na bardzo poważny
          przełom, bo od kiedy odkryłam kościelne kadzidła, większość moich ulubionych
          zapachów wydaje mi się za słodka i nieco banalna.
          • maja1000 Re: Ranking... 09.11.05, 12:46
            A dla mnie takim nieśmiertelnym zapachem pozostanie Dune.
            Jest ze mną od 10 lat. I choć ostatnio rzadziej po niego sięgam, to zawsze
            muszę go mieć na półce. I pomysleć, że jak sie pojawił i pierwszy raz go
            przetestowałam to wydał mi się wręcz wstrętny...

Od nienawiści do miłości:-)
    • mika281 Re: Ranking... 09.11.05, 20:38
      jestem bardzo zmienna w stosunku do perfum, ciągle poluję, wącham, zachwycam
      się, nudzę się, ale zapachem bez którego nie moge żyć i który od lat mi się nie
      nudzi to JPG Classic!, narazie żaden go nie przebił w długości stosowania
    • achemiczka Re: Ranking... 11.12.05, 12:44
      Witam,
      Miał racje Wielki Admin tegoż Zgromadzenia, że się nie da :)
      Nie da sie wybrać jednego zapachu na Króla bądź Królową. Po zrobieniu
      zestawienia z wpisanych w tym topiku Państwa typów, podaję co następuje:
      1 miejsce wśród najczęściej podawanych marek zdobywa Givenchy,
      2 miejsce zajmują równocześnie: Dior, Guerlain, Shiseido, Jean Paul Gaultier.
      No i to tyle... A mówiono, żeby nie porywać się z motyką na Księżyc...
      Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka