Dodaj do ulubionych

Uwielbiam!

10.11.05, 10:01
Jestem dziko zadowolona bo dzis znow przyszla przesylka od Georga z First in
Fragnance. Uwielbiam ich za te extrasy!!!!
Uwielbiam ten moment podniecenienia kiedy rozrywa sie pudlo, ze srodka
wysypuja sie te makaroniki styropianowe, dobiera sie do czerwonych piorek
(btw, czym te piorka pachna?) i widzi sie te probki i perfumy w ilosci, ma
sie wrazenie, dwa razy wiekszej, niz sie zamawialo. Pochwale sie, co nabylam
CdG - cinnamon sherbet + miniaturka for free
AdP - Collonia Assoluta + miniaturka
AdP - Iris Nobile - miniaturka - za darmo
i dalej probki: Amouage – Gold
Amouage - Eau d'Amouage ladies
Aqaba - Jewels of Aqaba - Sands
Aqaba - Jewels of Aqaba - Midnight Sun
Detaille - Miles
L´Artisan Parfumeur- L´Eau d´Ambre
L´Artisan Parfumeur - Dzing
L´Artisan Parfumeur - Passage d`Enfer
L´Artisan Parfumeur - Timbuktu
Lorenzo Villoresi - Incensi
Norma Kamali - Perfume

i dwie probki gratis - mietowy sorbet CdG i cos od Detaille

zamknelam to wszystko w biurku zeby mnie nie dekoncentrowalo w pracy, ale
czuje ogromna pokuse zeby tam zajrzec... kurcze, nie zniose tego oczekiwania!
Obserwuj wątek
    • madllen Re: Uwielbiam! 10.11.05, 10:39
      No nie, zajrzyj koniecznie i czekamy na wrażenia!!:))
      Pozdrawiam ciepło!!
      • seria Re: Uwielbiam! 10.11.05, 10:44
        Ale Ci fajnie. Czy mogłabyś opisac Incensi Lorenzo Viloressi, jak już do niego
        dotrzesz? Intryguje mnie wielce. Do jakiego zapachu jest podobny, czy jest
        wyczuwalny dla innych i czy długo pachnie? Dziękuję i pozdrawiam.
        • hispana Incensi - juz opisuje 10.11.05, 11:05
          pierwsze wrazenie:
          Podobnie jak w przypadku innego zapachu tej firmy, ktory moja kolezanka
          pokochala (L.V. - Sandalwood) jest to zapach plaski, monotematyczny i nie
          bardzo rozwijajacy sie.
          na poczatku to bylo cos wstretnego i gorzkiego, troche cytrynowego - kiedy
          uleciala pierwsza nuta poczulam zapach takiej wiejskiej sieni (taki przedpokoj,
          gdzie trzyma sie ubrania po przyjsciu z pola, jest wejscie na strych i czuc
          zapach zboza). Ogolnie zapach gorzki, pozniej przebija sie przez nie kadzidlo,
          takie, ktore mozna spotkac na wiejskim cmentarzu, przy czym to kadzidlo ledwo
          przebija przez jakies nuty, ktore kojarza mi sie z chemikaliami i warsztatem
          samochodowym. Zapach troche suchy i troche podly. Nie bardzo mi sie podoba.-
          ogólnie mi jest nawet niedobrze – wydaje mi sie ze jest Odpowiedni dla starych,
          wstrętnych bab. Albo miałam zbyt wrażliwy nos - byc moze za chwilke sie jeszcze
          jakos rozwinie.
          • seria Re: Incensi - juz opisuje 10.11.05, 11:35
            Dzięki! No teraz to wiem co to za jeden ten Incensi ;)
            Czyli rozumiem, niby kadzidło ale bardziej nieapetyczne, nie seksi po prostu (w
            przeciwieństwie do cudnego Black Cashmere.
            Pozdrawiam!
            • hispana rozwinelo sie troszke 10.11.05, 11:49
              teraz czuje mech i strych - mroczne i niewdzieczne
          • senta Re: Incensi - juz opisuje 10.11.05, 11:52
            To forum słynie z duzej kultury i elegancji w zachowaniu-nie łam tej
            konwencji,proszę.
            Wybacz uwage ale strasznie mi to zazgrzytalo.Moja Mama cudnie pachnie Chance
            Chanel i nie wyobrazam sobie,ze ktos moglby kiedys..
            • hispana Re: Incensi - juz opisuje 10.11.05, 12:02
              -nie łam tej konwencji,proszę.
              Czy ta konwencja to rowniez wyrazanie subiektywnej opinii na temat zapachow?
              Dlaczego piszesz o mamie, w jaki sposob lamie konwencje Twoim zdaniem?
              Przeciez nikogo nie obrazam, do nikogo nie adresuje swojej opinii. Nie rozumiem.
              • senta Re: Incensi - juz opisuje 10.11.05, 12:21
                No nie udało mi się zacytować tego fragmentu ktory mi "zgrzytnał",moja wina..

Chodziło mi o te 'obrzydliwe stare baby" , to okreslenie moim zdaniem jest
                nieobyczajne i niestosowne,stąd moja reakcja i nawiazanie do naszych Mam.
                Dyskutujemy o zapachach a nie obrazamy nikogo,nawet jesli to bedzie
                jakis ..hmm..moherowy berecik:)
                • hispana Re: Incensi - juz opisuje 10.11.05, 13:07
                  > nieobyczajne i niestosowne,stąd moja reakcja i nawiazanie do naszych Mam.

Mozliwe ze nieobyczajne i niestosowne - dlatego moj watek poddaje do decyzji
                  zarzadowi tego forum, by go skasowali lub nie. Ale przyznaj ze czasem spotyka
                  sie kobiety, ktore mowiac obyczajnie i stosownie potrafia pachniec w sposob
                  przeze mnie nie do konca akceptowany a ogon zapachowy ktory roztaczaja za soba
                  jest dla mnie przyjemny, jednak przyjemnosc ta moglaby byc o wiele wieksza.
                  Podkreslam - jest to moje subiektywne zdanie i mi absolutnie nie przyszloby do
                  glowy pomyslec sobie o swojej wlasnej mamie - ktora uwielbia Mora Belle CDSP i
                  Avigion.
                  Wszelkie urazone i obrazone - z gory przepraszam jesli urazilam. Nie mialam
                  takich intencji, bez wzgledu na to, jak bardzo moherowe berety posiadaja ;)))
                  • sorbet Re: Incensi - juz opisuje 10.11.05, 17:20
                    Własne opinie, nawet jak najbardziej kontrowersyjne, tak. Lecz zróbmy to w
                    sposób wyważony:-) Łatwiej o prawidłowe zrozumienie (że o zapachy chodzi, nie o
                    osoby). Wszak to słowo pisane i trudno odczytać intencji, nie rozmawiając zkimś
                    bezpośrednio.

Hiszpana, co to za miniaturki? CdG? No zazdroszę po prostu.
                    • hispana Re: Incensi - juz opisuje 12.11.05, 13:01
                      Sorbet, dziekuje za jasne wytlumaczenie ;)

Miniaturki sa to metalowe flakony ok. 8-10 ml i sa napelnione zapachem, ktory
                      kupiles w ilosci calej butelki, bez wzgledu na to, czy 30ml czy 50ml - ot tak
                      daja na zapas, do torebki ;)
                      • sorbet Re: Incensi - juz opisuje 13.11.05, 00:55
                        I see. George jest fajny!
                        I czekam na kolejne odsłony:-)
    • szczekuszka Re: Uwielbiam! 10.11.05, 11:17
      Wow zazdroszcze!
      A zamawialas do Polski?
      • hispana Re: Uwielbiam! 10.11.05, 11:50
        tak do Polski ;)
        • chatka_ Re: Uwielbiam! 10.11.05, 13:10
          Wole stopniowac sobie takie mocne wrazenie, w ubieglym tygodniu codziennie
          przychodzily jakies paczuszki, zakupy za allegro lub probki z wymiany a i tak
          trudne to bylo do zniesienia... Wtedy moja praca zaczyna mi przeszkadzac w moim
          hobby ;)))
          • chatka_ Re: Hispano? 10.11.05, 13:26
            Czy przesylka faktycznie kosztowala 26 E???
            • hispana Re: Hispano? 10.11.05, 13:46
              za przesylke zaplacilam 17 EUR (albo 12)
              • chatka_ Re: Hispano? 10.11.05, 13:50
                To choroba sporo, choc i tak mniej niz napisane na stronie. Za co sobie az tyle
                licza?! :(
    • mmartiene a co to za sklep, bo nie znam? powiedz coś n/t 10.11.05, 14:13
      • madllen Re: a co to za sklep, bo nie znam? powiedz coś n/ 10.11.05, 14:19
        www.ausliebezumduft.de/index.php?cPath=23&language=en
        • chatka_ Re: a co to za sklep, bo nie znam??? 11.11.05, 11:19
          www.first-in-fragrance.com/00themen(engl).html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka