venus22 25.01.06, 21:51 kto zgadnie co to: www.solidperfume.com/image.php?pt=collection2/image&img=0137precious_rose.jpg Venus Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forevermore79 Re: To moze zagadki..... 25.01.06, 23:19 Na pierwszy rzut oka widac, ze to ktorys z solid perfumes Estee Lauder- pelno ich co sezon w Stanach, zwlaszcza na swieta- najczesciej bywaja dla zapachow Beautiful, Pleasures, czy Youth Dew, limitowane puderniczki to tez zreszta gratka dla kolekcjonerow. Zgadywac zreszta nie trzeba- to fajna, znana mi juz od dawna stronka poswiecona tylko kompaktowm Lauder, hehe :-) Odpowiedz Link
venus22 Re: To moze zagadki..... 26.01.06, 00:34 o, wychylilam sie widze jak filip z konopii a myslalam ze zabije wam tym cwieka :) ten dokladnie zapach to Precious Rose. Nigdy nie uzywalam "solidnych perfum", czy dlugo sie trzymaja? czy nie brudza? a to ladne: www.solidperfume.com/image.php?pt=collection2/image&img=0145seashell.jpg ok no to co to: www.beautyandscents.com/BAS/z_images/products/2-137-956.gif Venus Odpowiedz Link
sorbet Re: To moze zagadki..... 26.01.06, 00:45 Mam solid CdG Rhubarb. Wydaje mi się że wersja edt jest świeższa, czyli solid trzyma głównie nuty głębii. Zauważyłem lecz że jak trzymam je w lodówce, to świeżość głowy jest bardziej zauważalna:-) Nie brudzi. Jest biały, trochę faktycznie "rozmazuje się" na skórze. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: To moze zagadki..... 26.01.06, 09:15 Malutka uwaga- ten akurat solid zawiera zapach Beautiful, a tylko ten wzor to Precious Rose :-). Pelno tam fantazyjnych ksztaltow, ale mysle, ze to typowo kolekcjonerskie sztuki. Moja mama miala kilka solidow- Extravagance Givenchy i Kenzo Jungle, byly to dodatki z zestawow- trwale, ale jednak bardziej przy skorze, niz woda. Tlustawe, na pewno nie brudzily. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: To moze zagadki..... 26.01.06, 09:19 Acha, odpowiadajac na Twoja kolejna zagadke- to tez nie trudne- od razu widac flakon damskich Lalique, a dodatkowo pamietam ta edycje- sprzed dwoch-trzech lat, nazywala sie "Dwa serca". To prawdziwe dziela sztuki z krysztalu Baccarat. Odpowiedz Link
venus22 Re: To moze zagadki..... 26.01.06, 09:34 widze ze sie nie da was zagiac... :) no to moze wy macie zagadki warte was samych :) Tak to Lalique Deux Coeurs zobacz na cene: Eau de Parfum 1.7 oz $960.00 mysle o nowym watku "ile bys dal/a za perfumy"? :) Venus Odpowiedz Link
rawita Re: To moze zagadki..... 26.01.06, 22:44 a ja tak bym chciała wiedzieć, co to te "solid"... Ale aż się wstydzę zapytać... Co za laik ze mnie Odpowiedz Link
cannella Re: To moze zagadki..... 27.01.06, 00:07 No, pewnie w stanie solidnym, czyli nie w płynie :-) Podejrzewam, że chodzi o coś, co czasem się nazywa "perfumy w kremie", chociaż kojarzyłam taką postać np. z produktami l'Occitane, albo z maścią tygrysią ;-) Nie wiedziałam, że markowe perfumy też mogą być w takiej formie. Odpowiedz Link
venus22 Re: To moze zagadki..... 27.01.06, 07:03 tak slusznie solid czyli w stanie "solidnym" a wiec nie gaz i nie ciecz.. a cialo stale :) pewnie krem , bo co moze byc innego.. Venus Odpowiedz Link
rawita Re: To moze zagadki..... 27.01.06, 10:06 Sensowne, przynajmniej się nie wyleją przez przypadek :) Odpowiedz Link
forevermore79 Fajny link o solidach 27.01.06, 11:58 Tak, solidy sa w kremie- przoduje w nich Lauder, inne firmy robia je okazjonalnie- jako limitowande edycje, gratisy dla stalych klientow, czesci zestawow itd. Warto popatrzec tu: parfum-echecs.chez-alice.fr/parfum/solid.php Widac, ze wiele znanych firm stworzylo i takie formy perfum. W dziale Givenchy jest wlasnie dawny solid mojej mamy z zestawu- broszka z perfumami Amarige- taki sam byl jako Extravagance. Odpowiedz Link