mangos 10.02.06, 14:16 Macie jakieś swoje typy? Ja właśnie wącham Neonature Cocon i nie mogę się nimi nacieszyć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tranzystor4 Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 14:18 Jest taki czekoladowy zapach Yves Rocher... Poza tym jeden z zapachów Pumy, chyba jakiś żółty, prześlicznie pachniał na koleżance. Odpowiedz Link
kalia_t Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 14:18 Uwielbiam Gerry Webera w obu wersjach, Emotion P.Cardina z YR Ode au Reve:-))) Odpowiedz Link
chatka_ Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 14:19 Tez je lubie, i te zielone X-pose Ch. Aguilery. Odpowiedz Link
nitulina Re: The Body Shop Minteva 10.02.06, 14:24 Żadne wakacje nie obejdą się bez.... Odpowiedz Link
may2004 Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 14:29 Bardzo przyjemna jest Jamaica Puma..lekko słodka, świeża a jednocześnie kwiatowo-cytrusowa, niezobowiazująca no i taka...radosna! Odpowiedz Link
martyna101 Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 14:43 Zapach brzoskwiniowy z Yves Rocher..swietny moim zdaniem:) Odpowiedz Link
rybkad Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 14:46 A ja uwielbiam Pret a Porter Coty:) choc nie używam prawie nigdy;) Odpowiedz Link
dori7 Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 18:36 rybkad napisała: > A ja uwielbiam Pret a Porter Coty:) choc nie używam prawie nigdy;) To moje pierwsze perfumy :)) Tez lubie. I jeszcze Indian Summer :)) Odpowiedz Link
martyna101 Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 18:33 martyna101 napisała: > Zapach brzoskwiniowy z Yves Rocher..swietny moim zdaniem:) zapomnialam dodac jeszcze Naomagic-Naomi Campbell bardzo mi sie podoba :) Odpowiedz Link
kalooo Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 14:49 Jeżyna YR-mistrzostwo świata,normalnie zużyłam kiedyś 2 flaszki po 100ml,co jest de facto nie lada wyczynem w moim skromnym przyapdku;))) Jest podobna do jeżyny L'Artisana,cho nie tak burżujska i <extraordinary>;D Odpowiedz Link
basiaplewik Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 14:59 miraculum dla kobiet(różowe), super zapach, bez wachania stawiam je wyżej niź miracle (32 zł) adidas- tonik do ciała zielony 200 ml oba zapachy kupuję często, są urocze :) Odpowiedz Link
mmartiene Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 15:01 to tak jak ja!!! zakochalam sie w cocoon :) Odpowiedz Link
ladyblue Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 15:02 Yves Rocher - jeżyna :)))) malina i truskawka też, ale za tę jeżynę to kiedyś taaaaaki piękny komplement usłyszałam :) do dziś aż miło jak pomyślę. poza tym kojarzy mi sie z pewnym szczęśliwym czasem w życiu :) kiedyś Sephora miała wody toaletowe w małych (8ml) opakowaniach - karmel, wanilia i najpiękniejsze: miodowe. a potem wycofali czego odżałowac nie mogę :( Odpowiedz Link
ladyblue Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 15:03 i jeszcze lotion/body spray Fruttini :) mięta&grejfrut i czekolada&kawa :) Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 15:04 Indian Summer PP i Extraordinary Avonu. Kiedyś przepadałam za Neonaturą Cocoon, teraz już mi trochę spowszedniała ale nadal lubię. Podobają mi się też oba G. Webery (Kalia dzięki za próbkę :*). Odpowiedz Link
jasioo21 Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 15:23 Wiec sentyment do pierwszej bodajze, czarnej pumy. Calkiem niezla, swieza, cytrusowa. Wiecej juz zaden zapach od pumy mnie nie przekonal( moze poza ostatnim, ale tylko na chwile). Jakis mexx ale ie ten niebieski, on byl okropny, jakimis swierkami zajezdzal:)bleee. Diesla jeden zapach, taki zielony, fajna butelka, wygladala jak spryskiwacz taki smieszny, moja mama ma cos podobnego w domu i tym kwiaty pryska woda:)( tam trzeba bylo taka zawleczke wyciagnac, takie zabezpieczenie, zeby niechcacy nie prysnac, ojciec chcial sprawdzic co to za zapach, nie wyciagal zawleczki i urwal "wajche":), tak wlasnie. Co jeszcze a niebieski adidas. Zapachu nie uzywam ale od czasu do czasu mam w zanadzu zel pod prysznic, lubie sobie tak od czasu do czasu powspominac:) Odpowiedz Link
jop Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 15:40 Wiele zapachów The Body Shop. Mostly Musk (już go chyba nie ma), Pink Pepper, White Musk. Neblina YR. Z męskich - TŻ uwielbia Mexx Waterlove Men. Odpowiedz Link
olcia71 Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 16:04 W zasadzie niższa półka to u mnie codzienność, bo tej wyższej mi szkoda... (oprócz Cerruti Image, bo zrobiłam sobie zapas ;o)). A więc uwielbiam: Neonaturę (Cocon mmm, a Seve zakupiłam na lato- ciekawę czy też mi się udzieli) Nature Millenaire YR zieloną herbatę i bambus YR Isabellę Rossellini My Manifesto Mexx Pure Life Ode a la Vie i au Reve .. W zasadzie króluje YR! Odpowiedz Link
icegirl Re: Ulubione z niższej półki 11.02.06, 10:44 Ja mam Neonature Seve :-) Kiedyś za mną chodziła przez cały czas, nie wiem skąd, ale czułam w niej maliny (!). Ten zapach się zmienia w zależności od pory roku - zimą jest ostry, bardzo męski, wiosną delikatnieje, a latem odświeża. A jeszcze z tych z trochę niższej półki: przepięknie na blotterze pachnie Jackpot Anytime. Przepięknie. Kiedyś pewnie się skuszę. Z YR lubię także ananas. Tą jeżyną mnie zaciekawiłyście - bardzo lubię ich balsam o tym zapachu. Odpowiedz Link
olcia71 Re: Ulubione z niższej półki 11.02.06, 15:59 O i przypomniałyście mi jeszcze o Pret'a'Porter Coty, Wild Musk . Kiedyś przepadałam jeszcze za Individual Blue Avonu, ale zeszłego lata nie mogłam go używać... Jakoś mi obrzydł. Moze w tym roku go "wykończę", chociaż tyle innych czeka w kolejce..;o) Celebre Avonu też gdzieś tam jeszcze stoi i wcale nie jest taki zły! Odpowiedz Link
lucy215 Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 16:51 Naomi - te egzotyczne z czyms srebrnym przy korku, świetne na wakacje, słodkie ale nie duszace. Zielony wykrzyknik - ze względów emocjonalnych, równiez słodki Bambus,wiciokrzew, jeżyna i kokos z YR - na lato :) Odpowiedz Link
lili202 Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 16:58 a dla mnei super zapachem jest Naomii Campbell Mystery i kiedys Mexx Woman oba przepiekne spokojnie moglabym ich postawic na rowni z tymi wysokopolkowymi tyle ze tego drugiego juz nie czuje w ogole:( ale lubie wachac na kolezance:) Odpowiedz Link
escape5 Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 17:18 Niedawno oszalałam na punkcie wody Bruno Banani-tej niebieskiej,zużyłam całą flaszkę.Bardzo mi się podoba biała Puma i kupiłabym ją ale jest okropnie nietrwała.Czytałam że jest podobna do White Emporio które napewno niebawem będę miała. Kiedyś lubiłam też Indian Summer,Naomi klasyczną,Masumi złote,Naf Naf,Chanson De Eau i Sun,Aspasia(całe wieki temu) i Giordani Oriflame.Avon tez miał kiedyś śliczną wodę ale już dawno nie ma po niej śladu,nazywała się Woman of Earth. Odpowiedz Link
mrouh Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 18:14 A ja jestem odosobniona chyba, ale przeokrutnie mi się podoba szczególnie z flakonika Rare Gold Avonu. Pewnie sporo w tym po prostu sentymentu do starych dobrych czasów, ale ma w sobie coś, złote słońce i radość! Zapach wybitnie szcęsliwy dla mnie. Czasem nawet się psiknę, ale pasuje mi na mnie tylko czasem, chyba dużo zależy od pogody, bywa, że go odbieram jak większość: jako duszny. Odpowiedz Link
kalia_t Re: Ulubione z niższej półki 11.02.06, 00:12 mrouh napisała: > A ja jestem odosobniona chyba, ale przeokrutnie mi się podoba szczególnie z > flakonika Rare Gold Avonu. Pewnie sporo w tym po prostu sentymentu do starych > dobrych czasów, ale ma w sobie coś, złote słońce i radość! Zapach wybitnie > szcęsliwy dla mnie. Czasem nawet się psiknę, ale pasuje mi na mnie tylko czasem > , > chyba dużo zależy od pogody, bywa, że go odbieram jak większość: jako duszny. Mrouh jednak jesteś moją zapachowa siostrą:-))), zapomnialam dodać że Rere Gold to jedyny mój ulubiony zapach z Avonu.:))) Odpowiedz Link
graza4 Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 18:10 Sunset NC, bambus i morela YR, Extraordinary Avon Odpowiedz Link
uka_m Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 18:29 Wspomniana już tu Aspazja,Naomi-wszystkie,Aguilera x-pose-wszystkie. Odpowiedz Link
rainy.streets YR rządzi :) 10.02.06, 19:38 Comme Une Evidence, bambus i zielona herbata. Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Ulubione z niższej półki 10.02.06, 21:09 Wild Musk (teraz niestety zapach się popsuł trochę), Sabatini Magnetic (wycofana ale mam dzięki Nikielce) sporo YR: Pur Desir de lilas, Comme une Evidence, Mure Sauvage. Z wycofanych YR Cantate, Nature Millenaire (wrrr, a nigdy sobie nie kupiłam), 8 jour (mam miniaturkę, Jesień z serii Folies de saisons (mam jeszcze stary zapas). Avon Soie Rouge, mocny szypr, który nosiłam na studiach i nieco młodszy Avon - Love Blush, mialam do niego słabość, mam jeszcze butelkę w zapasie;-). A z Oriflame podoba mi się jedna z wód Aroma Care - ta różowa, fajny, czysty, miękki zapach. Aha, X-Pose musze w koncu obwąchać, na Urodzie przeczytałam, że jeden z nich pachnie "czystymi, świeżymi fiołkami" - tylko nie wiem który;-P Odpowiedz Link
kalooo No właśnie! Love Blush jeszcze!;D 10.02.06, 21:15 Agni,dobrze,że mi przypomniałaś-kurde,a się swego czasu obkupiłam w olejki i krem i flaszki zapasowe.. Super jest,jedyny zapach Avonu,który naprawde mi sie podoba,a z wyglądu megatandeta do kwadratu;] Nawet ostatnio się nim spsikałam;D A Narzeczonka reakcja na tenże wielce miłosny zapach była podobna jak na Pradę,więc nie jest źle;)) Odpowiedz Link
rawita Re: 10.02.06, 21:24 Cedr YR. Uwielbiam! Kupuję często żele pod prysznic z tej lini, może i na wodę w końcu się skuszę. Cocon też mi się podoba. A jeżeli chodzi o Avon, to w przedostatnie lato zapałałam gorącą sympatią do Pink Suede. Zużyłam błyskawicznie caluteńki flakon. Wydaje mi się jednak, że na to mnie i w cieple, jakoś wyjątkowo ładnie się rozwijały. Gdy czuję je teraz na innych, są takie płaskie i mdłe. Odpowiedz Link
mrouh Re:Pink Suede 10.02.06, 21:33 O, ja ostatnio moją siostrę podejrzewałam, że została obdarowana perfumami z wyższej półki i od wejścia ją zmolestowałam, żeby powiedziała czym pachnie...a to było Pink Suede! Wąchałam kiedyś i nie podobał mi się w ogóle, na niej jest boski! Odpowiedz Link
kalooo Re:Pink Suede 10.02.06, 21:38 Mrouh czy my nie mamy przypadkiem tej samej siostry??;D Bo moja tak samo;)))) I naprawdę fajnie na niej pachniały!;D Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: No właśnie! Love Blush jeszcze!;D 10.02.06, 21:38 no ja tę moją flaszkę w zapasie przeciez od Ciebie mam;-) Odpowiedz Link
kalooo Re: No właśnie! Love Blush jeszcze!;D 10.02.06, 21:40 a faktycznie;))) I jeszcze żele i olejki mam zdublowane-chcesz też? Bo kurka wodna nie wykończę w życiu;))) Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: No właśnie! Love Blush jeszcze!;D 10.02.06, 21:46 Nie szalej, kobito, bo już i tak Ci się w zyciu nie wywdzięczę, ozłocić Cię to mało;-DDD Odpowiedz Link
renia.renia Re: No właśnie! Love Blush jeszcze!;D 11.02.06, 07:36 Piszecie o Pink Suede - to jest mój ulubiony Avon, zużyłam 2 flaszki, świetne. Poza tym wszelki muski z Body Shopu, ich wariacje na temat wanilii, także cynamonowy Altaro. Z YR - Ode l'amour (ulubione) ponadto: owoce leśne, malina, wanilia, zielona herbata. Naomi C Mystery, świetny moim zdaniem, zebrał dużo komplementów, ale i tak przebiły go Ode l'amour - to jest łamacz serc normalnie ;o) Odpowiedz Link
mrouh A ja tych ode a ... 11.02.06, 08:05 zupełnie nie czuję... podarowałam bratowej flaszkę dostaną w prezencie, bo dla mnie to zupełnie nieokreślony obiekt pachnący. Wiem, że pachnie, ale czym? To samo mam z Belong Celiny i Mexxami, niestety również z Very Valentino, z opisu powinien mi się podobać, ale go dla mnie nie ma, czarna dziura... Kaloo, widocznie Pink Suede to jest siostrzany zapach, pachnie dobrze tylko na siostrach:-) A czy my mamy tą sama siostrę? Możliwe, pod warunkiem, że jesteś którymś z moich dwóch braci:-) Zapomniałam dodać, że mam również zielona herbatę z YR, podoba mi się troszkę, ale czuję tam plastik. Prezz niego nie mogę skończyć flaszki. Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: A ja tych ode a ... 11.02.06, 10:55 Ode au Reve jeszcze YR lubiłam, choć pamiętam, że nie skończylam i oddalam koleżance. A White Musk z Body Shop wywąchałam parę dni temu na nowej koleżance z pracy i rozmowa skończyła się tym, że za dwa tygodnie będę miała własną małą flaszeczkę;-P blagam, nic już nie mówcie;-DDD Odpowiedz Link
chatka_ Re: No właśnie! Love Blush jeszcze!;D 11.02.06, 11:00 I ja dolaczam do wielbicielek Love Blush, odkrylam na Kubie :))) Dzis jestem posiadaczka balsamu i olejku :)) Odpowiedz Link
mangos :/ 11.02.06, 12:10 A ja kupiłam i podarowałam teściowej:/ Nie,żeby mi się nie podobały...Chciałam dac kobiecie coś ładnego a ona zuzyła jako odświeżacz w toalecie a sama za kilka dni zakupiła dla siebie Treselle. Odpowiedz Link
salma88 Re: 11.02.06, 21:44 Jesli juz cos z nizszej polki to YR, ewentualnie Sabatini. Reszta jest jak dla mnie nietrwala. Avonu zadnego nie lubie, bo wyczuwam w nich cos wtornego i tandetnego. Extraordinary bylo nawet niezle, ale czuje juz przesyt. Odpowiedz Link
llilly Pamiętacie Evasion? 12.02.06, 17:59 Witam!Fajny wątek :-))) 1-Evasion 2-Chipie 3-Kookai Odpowiedz Link
vanilia72 Re: Ulubione z niższej półki 12.02.06, 18:08 To ja też dołączam jako posiadaczka Love Blush, Ode a l'amour i Isabella I.Rossellini :)) Odpowiedz Link
niesiatek Re: Ulubione z niższej półki 12.02.06, 18:49 Lubię Emotion Pierre Cardin (na początku porzeczkowo świeży potem ciepło , miękko....), baaardzo lubię i używam cześciej niż myślałam Neonatura Coco YR - dziwne bo w pierwszym kontakcie zupełnie mnie od nich odrzuciło może dlatego , że byłam wtedy w ciąży. Odpowiedz Link
olcia71 Re: Ulubione z niższej półki 12.02.06, 22:49 niesiatek napisała: > Lubię Emotion Pierre Cardin (na początku porzeczkowo świeży potem ciepło , > miękko....), baaardzo lubię i używam cześciej niż myślałam Neonatura Coco YR - > dziwne bo w pierwszym kontakcie zupełnie mnie od nich odrzuciło może dlatego , > że byłam wtedy w ciąży. Ja nie byłam w ciąży, a za pierwszym razem też mnie odrzuciło... A teraz uwielbiam je po prostu! Odpowiedz Link
izabela.tauzowska Re: Ulubione z niższej półki 12.02.06, 23:51 Kilka lat temu można było kupić taką piękną wodę toaletową pt. "Magnolia" firmy YR.Miała piękny zapach i imponującą trwałość. Już od dawna nie widziałam, a szkoda. Może ktoś jeszcze oprócz mnie ją pamięta? To moja fawotytka z niższej półki. Pozdrawiam.Iza Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Ulubione z niższej półki 13.02.06, 09:59 Mexx Ice touch nie jest zly, Instinct rowniez- choc tu juz gorzej. Kiedys podobalo mi sie czerwone Scorpio. Niektore Nature i Neonatury YR lubie, ale trwalosc niestety maja skandaliczna. Fajne byly Harleye-Davidsony, ale juz dawno zniknely z naszego rynku. Odpowiedz Link
silence-dreamer Re: Ulubione z niższej półki 13.02.06, 10:09 Adidas Active Bodies, Friction Avon, Vanilla Fields, Priscilla Presley Indian Summer, Brandy Bi-es (odpowiednik JPG Le Male, jednak bardziej słodkawy, waniliowy) Odpowiedz Link