06.03.06, 22:53
Czy znacie jakieś perfumy pachnące "czystą" wanilią (taką jaką wyczuwa się
wąchając jej laseczki) ?
Poszukiwania za pomocą wyszukiwarki niestety nic nie dały , gdyż szukam
raczej zapachu z "górnej półki" o wyrażnej waniliowej nucie ,najchętniej
niezbyt ciężkiego i nadającego się zarówno na dzień jak i na wieczór.
Obserwuj wątek
    • escape5 Re: Wanilia 06.03.06, 23:07
      Vanilia Fields:)).Nie jest to zapach z najwyższej półki ale bardzo trwały,mozna go jeszcze dostać na Allegro.
      • arc-en-ciel Re: Wanilia 06.03.06, 23:13
        rowniez ze sredniej polki woda waniliowa vanille z yves rocher
        ostatnio testowalam fantasie fendi i w koncowych nutach czulam tam piekna wanilie
        • rawita Re: Wanilia 06.03.06, 23:20
          Mnie się bardzo podoba wanilia w Desnudzie. Na początku cytrusy, ale bardzo
          szybko się przebija śliczna cynamonowo-waniliowa nutka
          • laura27 Casmir Chopard 07.03.06, 08:27
            baardzo waniliowe, trudno je w Polsce powąchać, ale na allegro i w sklepach
            internetowych są dość łatwo dostępne. Moja mama jest fanką perfum waniliowych -
            kiedyś bardzo lubiła wspomniane Vanilla Fields a poźniej gdy już ich w Polsce
            nie było przywiozłam jej flakonik casmir z zagranicy i w nich też się zakochała.
            Polecam bardzo.
            • escape5 Re: Casmir Chopard 07.03.06, 09:52
              Dla mnie Kopią Casmir jest siostra Vanilia Fields-Vanilia Musk.Bardzo kiedyś lubiłam,bywa jeszcze na Allegro i w zagranicznych perfumeriach.
              • laura27 Re: Casmir Chopard 07.03.06, 10:28
                właśnie przeglądałam allegro w poszukiwaniu vanilla fiels i z przerażeniem
                odkryłam, że osiągają cenę perfum z wysokiej półki, podczas, gdy są zwykłymi
                (tańszymi) wodami Coty, która do ekskluzywnych się nie zalicza...
                sprawdzę jeszcze te Vanilla Musk, skoro mówisz, że są tak podobne do Casmiru..
                • escape5 Re: Casmir Chopard 07.03.06, 12:45
                  Tym ludziom z Allegro to sie chyba poprzewracało w d.....Widziałam te ceny hehehe.Obie Vanilie można dostać w zagranicznej perfumerii internetowej,tylko w tej chwili nie jestem w stanie sobie przypomniec nazwy.Jak znajde to zapodam linka.
                  • laura27 Re: Casmir Chopard 07.03.06, 13:08
                    Wspomniana przez Ciebie Vanilla Musk jest tańsza, a jeśli tak podobna do
                    Casmiru to nawet byłoby lepiej. Nie mam tylko jakoś zaufania co do
                    oryginalności tych testerów...sprawdzę jeszcze w Holandii, może tam są
                    normalnie w drogeriach, nigdy o tym nie pomyślałam wcześniej.
                    Dzięki za info.
                    • anniehall78 L'Artisan Vanilia 07.03.06, 19:02
                      czysta wanilia, niesyntetyczna, nie "wanilinowa"....
                • hispana Re: Casmir Chopard 07.03.06, 12:45
                  Comptoir de Sud Pacifique - Vanille Pasion we wszystkich nutach wylacznie
                  wanilia, mniam :)
    • bzzzk Re: Wanilia 11.03.06, 00:09
      ja czuję wanilię w L'Instant de Guerlain. poza tym, już nie taka wysoka półka-
      woda o zapachu wanilii L'Occitane, bardzo mi się ta konkretna wanilia podoba,
      bo nie jest taka "budyniowa", upiornie słodka, tylko nieco lżejsza jakby, ale
      zdecydowanie jest to wanilia:)

pzdr
    • bzzzk Casmir- mam pytanie... 11.03.06, 00:12
      do czego mogłybyście porównać ten zapach, z takich łatwo dostępnych, które
      można bez większego problemu znaleźć i powąchać? nie pamiętam już niestety jak
      pachniał Vanilla Musk:(

pzdr
    • basiaplewik Re: Wanilia 11.03.06, 07:19
      do niczego:)
      serio, nie wąchałam niczego podobnego do casmir-u
      pachnie przytłaczającą skondensowaną wanilią z dodatkiem czegoś pieprznego,
      jest jeszcze waniliowa woda yves rocher "plaisirs nature" ale to zupełnie inny
      zapach wanilii.
    • kalia_t Re: Wanilia 12.03.06, 11:25
      Przepięknym waniliowym zapachem, no może nie czysto waniliowym, bo kwiaty też
      są -jest Lezard Femme.:-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka