h3ni3k Re: Przetłumaczmy :) 07.06.06, 14:00 L'eau par Kenzo - Napar z ziół Armani Code - Szyfr Eau Fraiche - Fraszka Odpowiedz Link
urstina Re: Przetłumaczmy :) 07.06.06, 15:41 EnJoy - Korzystaj z życia i może jakiś... ...Romance - Skok w bok... jak się trafi fajny... ...La Male - Facet. Oby to nie był: Egoiste - Sobek. I niekoniecznie... Cabotine - Zgrywus I w żadnym wypadku: Addict - Na odwyku Ani tym bardziej: Jackpot - Jednoręki bandyta. To by mogły być niezwykłe: Pleasures - przyjemnostki Wystarczy choć: Tendre Kiss - Czuły buziak i można się poczuć jak w: Eden - Raj A tam Adam i Ewa chodzili sobie całkiem: Nu - Na golasa I wtedy to już tylko mały krok do: Euphoria - Uniesienie... Gorzej będzie, jak jakaś wścibska: Chanel nr 5 - Sąsiadka spod "piątego" przez babską: Envy - Zazdrość odkryje - My Sin - Grzeszki. Wtedy, niestety, na głowę wyleje się wiadro... Cool Water - Zimnej Wody. Ale cóż, w życiu bywa nie tylko: Cinema - Jak w kinie. Teraz zacznie się po prostu: Good Life - Prawdziwe życie The End - Koniec (takiej nazwy perfum chyba jeszcze nie ma... ;-)) Odpowiedz Link
olesiam Re: Przetłumaczmy :) 07.06.06, 16:06 212CH -022(lub wpisz dowolny kierunkowy:) Odpowiedz Link
panisiusia Re: Przetłumaczmy :) 07.06.06, 16:08 Pure Poison - Zatrute Pióro a w zasadzie Pjóro :) Odpowiedz Link
olesiam Re: Przetłumaczmy :) 07.06.06, 16:13 La Chasse aux Papillons-Motylem jestem jak tu sie człowiek ma skupic na pracy?:)prawdziwa burza mózgów:) Odpowiedz Link
olesiam Re: Przetłumaczmy :) 07.06.06, 16:20 Navegar L'A-Nie płacz kiedy odjadę Ananas Fizz L'A-Oranżada w proszku Dziki Goździk L'A-8 Marca Lemon Sorbet Etro-Nie denerwuj Admina! Odpowiedz Link
rawita Re: Przetłumaczmy :) 07.06.06, 16:37 Premieur Jour - żurek Marcinkiewicza Lolita Lempicka - Calineczka Gucci Rush - Rusz się Gutek! Jadore - Ja gorę! Bvlgari Au The Rouge - Krwawy Bułgar Kenzo Jungle - Ken z puszczy Odpowiedz Link
chatka_ Re: Przetłumaczmy :) 07.06.06, 22:29 rawita napisała: > Premieur Jour - żurek Marcinkiewicza To chyba jakas wersja sezonowa ;)) Klasyk to bedzie po prostu "Zurek premiera" :))) Odpowiedz Link
akikoo Re: Przetłumaczmy :) 07.06.06, 20:31 Shalimar - Puszcza Białowieska (żaden ogród nie przychodzi mi do głowy) Odpowiedz Link
chatka_ Re: Przetłumaczmy :) 07.06.06, 22:31 Shalimar to Szalimar, nie da sie przelozyc :) Odpowiedz Link
rawita Re: Przetłumaczmy :) 07.06.06, 22:58 e tam nie da się... Shalimar to po prostu marny szal :) Odpowiedz Link
olesiam Re: Przetłumaczmy :) 08.06.06, 10:24 Dolce&Gabanna-O dwóch takich, co nic nie ukradli:) Burberry-Włocławek Passion Dance-Taniec z gwiazdami IO La Perla-Kropka nad i Chaos-"Kalms-stres pod kontrolą" Black Code-Wytnij kody-czekaja nagrody! A*Men-AAA Samotny pozna Panią... Del Mar-Przełamując Fale Paris-Cudze chwalicie,swego nie znacie... Odpowiedz Link
panisiusia Re: Przetłumaczmy :) 09.06.06, 19:43 Może to nie tłumaczenie, ale myślę, że doskonale zobrazuje polskiemu klientowi zawartość flakonika: Moschino Friends - Visolvit Odpowiedz Link
energeia Re: Przetłumaczmy :) 11.06.06, 17:04 Dołączam nieco własnej radosnej twórczości translatorskiej:) Le Feu - Gorze mi! Lemon Fresca - Cytrynka Świeżynka Herba Fresca - Zielnik polski Mania - Zboczenie Clinique happy - Szczęśliwa Klinika Envy me - Szpaner 5th avenue - ul. Jana z Kolna Winter delice - pierniki Odpowiedz Link
jop Re: Przetłumaczmy :) 12.06.06, 17:16 Clinique Happy Heart - Dobra klinika kardiologiczna Odpowiedz Link
m23p31 Innocent - niewiniatko 13.06.06, 06:33 Swoją drogą, pachnieć niewiniatkiem wiele osob by chcialo...:) Odpowiedz Link
mangax Re: Przetłumaczmy :) 22.06.06, 23:12 Gabriela Sabatini - Magdalena Grzybowska? ;P Poeme - Pan Tadeusz? Laura - ... i Filon? tak mi się tylko pokojarzyło <wstydniś> ogólnie topic genialny ... no i można się popłakać ze śmiechu :))) pozdr. PS. na zapach cinema miałam to samo "tłumaczenie" - multikino jak nic! :))) ___________ forum: Grupa TrzymającaWładzę - jeśli uważasz, że się nadajesz ... próbuj ;> Odpowiedz Link
chatka_ Re: Przetłumaczcie please 23.09.06, 18:53 Co znaczy Millesime, np. Millesime Imperial, albo Millesime Iris? Odpowiedz Link
chatka_ Re: Przetłumaczcie please 27.09.06, 11:51 chatka_ napisała: > Co znaczy Millesime, np. Millesime Imperial, albo Millesime Iris? I jeszcze Poivre, bardzo prosze :) Odpowiedz Link
mrouh Re: Przetłumaczcie please 27.09.06, 12:08 Słowo Millesime oznacza datę wybitą na monecie albo na winie. Może być "bon millesime"- tłumaczy się jako "rocznik" - Millesime imperial to "Cesarski rocznik" (?), a potem rocznik- irysowy (iris) ? i pieprzowy (poivre)? Millesime iris- to od wersji L'instant Guerlaine'a, tak? a Poivre? wstyd, ale nie mam pojęcia:-) Millesime Imperial to creed? Odpowiedz Link
orzeszek_solony Re: Przetłumaczcie please 27.09.06, 12:15 > chatka_ napisała: > > > Co znaczy Millesime, np. Millesime Imperial, albo Millesime Iris? Cesarski tysiąc? Cesarski rocznik? Rok irysa? > > > I jeszcze Poivre, bardzo prosze :) Ano pieprz. Odpowiedz Link
chatka_ Re: Przetłumaczcie please 27.09.06, 12:32 ahaaaaaaa :) Dziekuje Wam mnostwo :) Poivre Samarcande z serii Hermessence na ten przyklad :), czyli pieprz z glebokiej Azji :) Odpowiedz Link
lune Re: Przetłumaczcie please 27.09.06, 23:38 chatka_ napisała: > > ahaaaaaaa :) Dziekuje Wam mnostwo :) > Poivre Samarcande z serii Hermessence na ten przyklad :), > czyli pieprz z glebokiej Azji :) No ale mialo byc spolszczone ... to moze Pieprz z Sandomierza ? Odpowiedz Link
mrouh Re: Przetłumaczcie please 27.09.06, 16:30 A, bo ja zrozumiałam, że wyniuchałaś jakiegoś millesime poivre:-) Ale ciapa ze mnie:-) Odpowiedz Link
lune insolence :) 24.09.06, 21:00 insolence - zuchwalec /literackie/ - bezczelniak /potocznie/ Odpowiedz Link
elwee Re: Przetłumaczmy :) 27.09.06, 12:28 ale wątek!!! Gratulacje - boski. Masumi - masuj mnie Sensations - afery :) Odpowiedz Link
lune Laura Biagiotti 28.09.06, 00:03 Roma - Radom Aqua di Roma - Woda z Radomia Venezia - Wloclawek Venezia Pastello - Pastel z Wloclawka :) lune Odpowiedz Link
lune Liz Claiborne 28.09.06, 00:09 Bora Bora - Bara Bara Curve - hmmmmmmmm Tirowka Curve Chill - Przeziebiona Tirowka Curve Chill for Men - Przeziebiona Tirowka dla Panow :) lune Odpowiedz Link
panisiusia Re: Przetłumaczmy :) 08.10.06, 11:22 Albo: Waniliowe laski tudzież: Waniliowe gaje(gaj to lasek ;)) Odpowiedz Link
mary32 Re: Przetłumaczmy :) 10.10.06, 10:47 Cerutti 1881 - Grunwald 1410 Mademoiselle Coco - Kakaowa Laska Noa - Ona Odpowiedz Link
orzeszek_solony Re: Przetłumaczmy :) 10.10.06, 12:04 Hmm, myślę, że należy iść z duchem czasu;-), zatem: Promesse - Obiecanki-Cacanki Cabaret - Sejm Polski Tumulte - Kryzys Rządowy CK Obsession Night - "Nocna Zmiana" Agent Provocateur - Układ EL Private Collection - Szafa Lesiaka Arden Provocative Woman - Posłanka Beger J.Sander No.4 - IV RP Odpowiedz Link
venus22 Re: Przetłumaczmy :) 11.10.06, 09:59 Versace- Wariaci Carolina Herrera - Niezla Cholera niestety nie mam wyobrazni natomiast daje piatke z plusem za Czyste Majtki :D Venus Odpowiedz Link
lune :) 11.10.06, 11:07 orzeszek_solony napisała: > CK Obsession Night - "Nocna Zmiana" > Arden Provocative Woman - Posłanka Beger hehhee :) wyzwolilas smiech z trzewi (najzdrowszy) lune Odpowiedz Link
benita5 Re: Przetłumaczmy :) 11.10.06, 11:38 orzeszek_solony napisała: > Arden Provocative Woman - Posłanka Beger Swietne! Odpowiedz Link
lucapuka Re: Przetłumaczmy :) 11.10.06, 21:31 doris-ek napisała: > Pure--kartofle tluczone to je dobreee! :>))) Odpowiedz Link
lucapuka Re: Przetłumaczmy :) 12.10.06, 08:18 Idąc dalej tropem kulinarnym i biorąc pod uwagę dwa znaczenia słowa Poison, można zbulwersować lingwistów takim oto menu: Pure Poison - tłuczone kartofle z rybą Odpowiedz Link
zp68 Re: Przetłumaczmy :) 16.10.06, 16:54 Dyptique: Do son Myslalam, ze to moze byc "Napis do nos":), ale po przeczytaniu recenzji na Bois de Jasmin wydaje mi sie, ze to raczej bedzie: "Sopot". Odpowiedz Link
zoe125 Re: Przetłumaczmy :) 06.11.06, 19:05 Kenzo Jungle Tigre, Elephant - Gucwińscy ZOO Chrome - odrdzewiacz Rochas - Aquawoman - Wodnica Mexx - Ice Touch Women - Macanie Zimnymi Łapami Cacharel - Lou Lou - W Mordę go, W Mordę go Ralph Lauren - Ralph Hot - Gorący Ralfik Oriflame - Life Circle Fruit: - W Koło Pierdoło z Bananem w Zebach - A Życie Toczy się Owocowo Cerruti - Image Woman - Zapach Tranwestyty Odpowiedz Link
olcia71 Re: Przetłumaczmy :) 29.01.07, 17:06 Muszę odkopać wątek bo coś mi się ostatnio skojarzyło :o) Nie wiem czy komuś przypadkiem już też się tak nie nasunęło: Comme une Evidence YR- ewidentna komuna Odpowiedz Link