aniutkam 19.08.06, 15:59 lubie takie cytrynkowo-grejpfruitowe zapachy, czy znacie jakies perfumy,wody toaletowe, które tak pachną? pewnie jest ich wiele, a co polecacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heliamphora Re: cytrynowe zapachy perfum 19.08.06, 17:06 Jak na mój nos najładniejszym zapachem z grejpfrutem jest Aqua Allegoria Pamplelune, zapach trwały, dynamiczny i wyrafinowany. Na niektórych pachnie kontrowersyjnie, dla mnie jest cudowny. A cytryna - dla mnie numerem jeden jest Aqua de Colonia 1916 Myrurgia: wyrafinowany, gorzkawy, niedzisiejszy zapach. Nie przypomina odświeżacza łazienkowego (co zdarza się innym cytrusowym zapachom). Wspaniały :) Odpowiedz Link
chatka_ Re: cytrynowe zapachy perfum 19.08.06, 17:19 Miller Harris Citron Citron - moje osobiste odkrycie tego lata, cytrynowo- ziolowy, ale w niczym nie podobny do wody kolonskiej ;) osmoz.com/encyclo/recherche/result2.asp?MARQUE_ID=553 Odpowiedz Link
kalia_t Re: cytrynowe zapachy perfum 19.08.06, 19:37 Le Monde est Beau(grejpfrut- jeden z najpiękniejszych) ILA tegoroczne z jaśminem i grejpfrutem Light Blue(cytryna) Jamaica Puma(cytrusy) AA Lemon Fresca i troszkę "inny deseń" Bazar Lacroix (cytryna Yuzu) Odpowiedz Link
voluptas Re: cytrynowe zapachy perfum 19.08.06, 17:27 A ja czuję cytrynę i zioła w Etrze Etro, poza tym bardzo ładna cytryna połączona z akordami kwiatowymi (dominuje róża) jest w Zest de Rose Rosine i Stelli Sheer 2005 Stelli McCartney. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: cytrynowe zapachy perfum 19.08.06, 18:41 Mocno grejpfrutowy jest np. nowy Dior Addict, czy tez letnie CK One. Z bardziej niszowych klasykow za to Eau d'Hadrien Annick Goutal (perfumerie Quality) lub cytrusowy zapach z serii Cologne Comme des Garcons (jedynie butik w Warszawie). Odpowiedz Link
m23p31 Re: cytrynowe zapachy perfum 19.08.06, 19:03 Nie przepadam za swiezymi zapachami, ale najładniejsze grejpfruty sa w Baby Doll i In Love Again YSL. Odpowiedz Link
miriam_73 Re: cytrynowe zapachy perfum 19.08.06, 22:13 L'Eau Fantasque Fragonarda. Grapefruit. Odpowiedz Link
astronomiczna.ania Re: cytrynowe zapachy perfum 19.08.06, 23:24 Zdecydowanie Moschino I LOVE LOVE :ehem: w nucie głowy masz WSZYSTKIE cytrusy: cytrynę, pomarańczę i greifruta plus czerwoną porzeczkę na dodatek ;) Odpowiedz Link
mary32 Re: cytrynowe zapachy perfum 21.08.06, 13:58 ładna cytrynka jest w "Her freedom" Tommy Hilfiger. Zapach sportowy, ale ładny. Odpowiedz Link