Dodaj do ulubionych

Zdecydowanie do wszystkich forumek..:)

08.09.06, 20:26
Do wszystkich ponieważ mam dość ,,obszerny'' problem:).
Dzisiaj wyszła taka sytuacja ,że mogę okazyjnie kupić perfumy i mam ogromny dylemat , w spisie nie ma upragnionego kenzo amour czy też oczekiwanego przeze mnie nowego Aliena ;).
Wybrałam jednak kilka pozycji (no właśnie kilka) :
100ml Rosamor
100ml Emporio Armani She
100ml Sensi white notes
Flower by kenzo white
100ml J'adore EDT
100ml City glam armaniego

Wszystkie zapachy testowałam ,ale nie mogę się zdecydować :(.
Rosamor posiadam w ilości 30ml ,ale szalenie mi się podoba i bym dokupiła seteczkę:) , J'adore również mam ,ale EDP i jestem fanką dlatego 100ml EDT też by nie zaszkodziło:))).Emporio she mnie urzekło ,no i ma ,,zboczoną'' reklamę;) , city glam to samo bardzo lubię ten zapach:).
Ostatnio również bardzo spodobało mi się sensi ,zapach śliczny ,reklama świetna tylko buteleczka jest be;).
Moją uwagę przykuł również biały kwiat kenzo , nie znam kompletnie zapachu , chciałabym znać opinię:).
Mój problem jest tym bardziej gryzący ponieważ mam suchą skórę i perfumy się mnie nie trzymają , czy kochane dusze zawsze pomagające w potrzebie:) pomogą mi dokonać wyboru ? Chcę aby zapach był trwały i ładnie się rozwijał (tzn ciekawie , nie płasko).
Napiszcie jak to ,,czujecie'' i swoje typy:).
Zaznaczę ,że nie lubię 100ml ,ale tak wyszło i po zakupie chętnie bym się podzieliła:))).
Bardzo dziękuję za każdą odpowiedź , to dla mnie bardzo ważne :).
Pozdrawiam!.
Obserwuj wątek
    • aggis20 Re: Zdecydowanie do wszystkich forumek..:) 08.09.06, 20:48
      Nevado, ja na Twoim miejscu wybralabym Emporio Armani She (chociaz perfumy
      Armaniego sa chyba srednio trwale ale zapach jest sliczny) albo wzielabym w
      ciemno biale Kenzo jako ze sama poluje teraz na czerwone;) no i zapachy Kenzo
      sa trwale. City Glam jak dla mnie to straszny smierdziel, Roseamour nie znam
      ale skoro masz 30ml to mozesz narazie sobie odpuscic a J'adore EDT tez bez
      sensu kupowac skoro juz masz ETP:) Tradycyjne Sensi jest moim zdaniem ciekawsze
      od White Notes. Pozdrawiam i zycze owocnego wybierania;D
      • nevada87 Tak po cichu właśnie się skłaniam ku Emporio she.. 08.09.06, 20:50
        ... ale na równi z J'adore EDT i sensi... i sama niewiem:).
        Dziękuję za odpowiedź!.Buziaki:).
      • wiolinka100 Re: Zdecydowanie do wszystkich forumek..:) 08.09.06, 21:08
        Przychylam się do zdania aggis20 :) Jeśli miałabym wybrać to z wymienionych
        przez Ciebie zapachów wzięłabym albo Emporio She(złote) albo Sensi WN.
    • nevada87 Ważne pytanie na temat emporio she.. 08.09.06, 21:01
      ... czemu niektóre mają srebrno-szary ,,papierek'' ,a inne złoty?
      www.allegro.pl/item125869933_emporio_armani_she_100ml_produkt_od_szymona.html
      i

www.allegro.pl/item123706997_emporio_armani_she_100_ml_oryginal.html
      • aggis20 Re: Ważne pytanie na temat emporio she.. 08.09.06, 21:07
        Ja znam tylko zloty kolor opakowania, srebrny pierwszy raz w zyciu widze wiec
        moze z tymi srebrnymi cos jest nie tak...
        • ivanka333 Re: Ważne pytanie na temat emporio she.. 08.09.06, 21:13
          złote to emporio she a srebrn białe to emporio withe / tez ładne/
          • aggis20 Re: Ważne pytanie na temat emporio she.. 08.09.06, 21:15
            Ivanko ale zobacz zdjecie - to jest srebrna wersja "she" a nie white...
          • nevada87 Re: Ważne pytanie na temat emporio she.. 08.09.06, 21:16
            W obu aukcjach na opakowaniu jest napis ,,She'' także white nie wchodzi w
            rachubę ,coś tu nie gra z tymi opakowaniami:(. W perfumerii są złote...
    • ivanka333 sensi withe notes - cudo 08.09.06, 21:05
      Nevadko, ja go planuję kupić od dawna ale ta kasa...., tylko z tego co wiec to
      jest tylko w pojemności 75 ml nie ma 100
      • nevada87 Re: sensi withe notes - cudo 08.09.06, 21:09
        to teraz jestem w kropce :) ,rzeczywiście to sensi ma 75ml:).
        • kalia_t Re: sensi withe notes - cudo 08.09.06, 21:26
          Wybór iście salomonowy, bo akurat wszystkie zapachy to "moje typy", ale mimo
          wszystko wybrałbym City Glam:)
          • nevada87 Re: sensi withe notes - cudo 08.09.06, 22:01
            Wielkie dzięki za odpowiedzi!!.
            A wie ktoś coś na temat koloru ,,papierka'':) od emporio she?
            • izolden Re: sensi withe notes - cudo 08.09.06, 22:09
              Nie jestem do końca pewna, ale pamiętam jak na początku wypuscili ten
              zapach(armani she) to papierek był szaro srebrny, po jakimś czasie zmienili
              szatę graficzną na złoty kolor ale zapach pozostał ten sam.
              • nevada87 Dzięki!!! a co myślicie o Versace Woman?:) 08.09.06, 22:50
                ....
                • m23p31 Re: Dzięki!!! a co myślicie o Versace Woman?:) 08.09.06, 22:59
                  Na mnie pachnie identyko jak Gabriela Sabatini Summer, kiedys to odkrylam:D
                  • nevada87 to odpada:)))) chyba dzisiaj ... 08.09.06, 23:06
                    ... się już nie zdecyduje i jutro znowu pognam do perfumerii;) , muszę
                    przetestować city glam , kiedyś mi się bardzo podobał ,a teraz wydaje mi się
                    banalny i ,,płaski'' :/ . Jutro to zweryfikuję:).
                    Tymczasem dobrej nocy i wielkie buziaki za pomoc!:).
    • inka26 Re: Zdecydowanie do wszystkich forumek..:) 09.09.06, 02:43
      Dodam ze Sensi White chociaz bardzo ladne to strasznie nietrwale. 50 ml zuzylam
      w ciagy kilku miesiecy, chociaz zwykle 30-stki mam latami :)
      • izolden Re: Zdecydowanie do wszystkich forumek..:) 09.09.06, 08:07
        Wszystko zależy od skóry. Ja używam Sensi White juz bardzo długo i trzyma na
        mnie od rana do popołudnia:)
        • nevada87 Przetestowałam i.... 09.09.06, 14:20
          ... wybrałam 4 zapachy ,które mnie urzekły:) :
          -emporio she
          -sensi white notes
          - envy me 2
          -max mara
          Najlepiej wszystkie bym kupiła;) , nigdy nie sądziłam ,że spodoba mi się
          envy ,a teraz wpadłam i się zakochałam:))) .
          Mówicie ,że sensi nietrwałe także jest powód żeby skreślić:).
          Papierek emporio nie ten;).
          Eliminacyjnie pozostaje envy me2 i max mara , co lepsze?:).
          Jeszcze biorę pod uwagę Rykiel Rose ...?;)
          Uściski!!!.
          • izolden Re: Przetestowałam i.... 09.09.06, 14:40
            I tu moja pomoc się kończy, oba zapachy dla mnie nieznosne. Myslę, że drogą
            eliminacji, tak jak poprzednio, musisz sama zadecydować. Powodzenia.
          • kalia_t Re: Przetestowałam i.... 09.09.06, 14:50
            Nevada, czy Ty przypadkiem też nie jestes moją siostrą zapachową?:)))
            Na Max Marę się czaiłam(bo piękna), Sensi White Notes- to niestety:( sezonowe
            perfumy(kupować!, bo znikną), Envy Me2- najbardziej moje ze wszystkich Envy i
            też limitowane:)
            Trudny wybór zastaw sobie White Notes i Envy Me2-
            nie wiem, może losowanie?:D:D:D
            • nevada87 Re: Przetestowałam i.... 09.09.06, 15:09
              Normalnie chyba mamy takie same nosy;))))...
              Tak sobie myślę i może bym kupiła oba zapachy... tylko skad kasa;) ,ale żal nie
              skorzystać z okazji mam zniżkę 30% u sprzedawcy na Allegro .Na jeden zapach
              mogę sobie pozwolić ,a na drugi... chyba będę musiała wydać pieniądze odłożone
              na zimowe buty... do czego mnie ta pasja doprowadzi;) .
              Mam nadzieję ,że uda mi się coś sprzedać , najlepiej chciałabym mieć wszystkie
              4:).
              Bardzo Wam dziękuję! naprawdę:).
              Napiszę co wybrałam jak już kupię:))).
              • elve Re: Przetestowałam i.... 09.09.06, 16:57
                ja bym wzięła max marę.
          • marsiglia Re: Przetestowałam i.... 09.09.06, 17:48
            ja oodaje swoj glos na maxa mare:)
            • nevada87 Proszę o uwagę....o użytkowniku LOVECOUTURE 09.09.06, 18:25
              .... nic z tego nie wyszło , powiem tylko ,że dawno sie tak nie zdenerwowałam.
              Pod koniec sierpnia kupiłam tester perfum MY Queen u użytkownika LOVECOUTURE , 4 września wpłaciłam pieniążki po czym wysyłałam maile z pytaniem czy perfumy zostały wysłane ,na żaden nikt nie odpowiedział , mój chłopak zadzwonił do tego Pana , Pan stwierdził ,że paczka została wyslana 5 września i już powinna być , obiecał dowód nadania , okazało się ,że paczka została wysłana 6 września i na inny adres niż mój ,okazało się ,że Pan był na tyle bezmyślny i wysłał perfumy na adres z przelewu chociaż w danych na Allegro widniało imię i nazwisko kobiety wysłał je na faceta i na dane z przelewu. Najgorsze w tym było to ,że pare razy musiałam się tam przejechać aby sprawdzać czy paczka już doszła (tamci ludzie nie mają telefonu stacjonarnego) , paczka doszła dzisiaj po południu . W międzyczasie Pan obiecał mi rekompensatę za błędy jego ,,pracownika'' , obiecał mi zniżkę 30% na kolejne zakupy i wysyłkę gratis , napisałam ,że interesuje mnie zapach emporio she (wczoraj) z ceny 188zł obniżył ją na 160zł plus wysyłka pobraniowa i to była ta jego zniżka 30% i wysyłka gratis :-/ , zrobił ze mnie idiotkę jednym słowem i zniszczył moje plany :-(.
              Dzisiaj doszła paczka ,, NIEUBEZPIECZONA'' ,w aukcji Pan usilnie podkreślał ,że ubezpiecza każdą paczkę ,duży flakon perfum przyszedł w kopercie bąbelkowej nieubezpieczony i niczym innym nieochroniony . Do tego wszystkiego perfumom odpada cała górna część z atomizerem i nie da się tego w żaden sposób naturalnie przymocować ,w wodzie pływają czarne i białe kawałki ,,czegoś'' ,jestem rozczarowana ,jeszcze nigdy nic takiego mnie nie spotkało :-(. Był kolejny telefon do sprzedawcy obiecał zamianę ,ale najpierw musi sprawdzić co z jego testerem my queen :-/.
              Do tego wszystkiego usilnie windował cenę tych perfum ,ja kupiłam tester za 147zł , druga osoba za 150 pare ,a teraz jest za 160zł :-/.
              Nigdy więcej! :-(((.
              Sprawa nie jest zakończona , jestem ciekawa co facet stwierdzi jak obejrzy swój tester :-(.

• nevada87 Idę się zrelaksować do perfumerii.....;) 09.09.06, 18:33
                .....
              • nikielka Re: Proszę o uwagę....o użytkowniku LOVECOUTURE 09.09.06, 18:36
                No, wcale się nie dziwię, że się zdenerwowałaś.
                Pan się nie wykazał specjalnie dbałością o Klienta.
                Bardzo Ci współczuję, rozumiem, że emocji Cię to trochę kosztowało.
                A co do sprzedawcy... Cóż, raczej nie zyska tutaj wielu stałych Klientek.
                Ściskam, Alina
              • elve Re: Proszę o uwagę....o użytkowniku LOVECOUTURE 09.09.06, 22:54
                nooo, przegina ten pan. na czarną listę go profilaktycznie...
    • mangos Re: Zdecydowanie do wszystkich forumek..:) 09.09.06, 19:24
      Dzięki za ostrzeżenie. Buszując po allegro, zauważyłam aukcje tego pana i nawet niektóre dodałam do obserwowanych. Teraz już wiem,że nie kupię u niego!!!
      • nevada87 Re: Zdecydowanie do wszystkich forumek..:) 09.09.06, 21:30
        Co mogę dodać w kontakcie telefonicznym ten facet dodał ,że nie jestem jedynym przypadkiem gdzie jego ,,pracownik'' źle zapakował paczkę ,podobno już ludzie się o to upominali. Podobno też niedługo będzie miał jakieś super rarytasy ,ale ja u niego już nie kupię ,niechcę już tego przeżywać , to była niezła nerwówka :-/.
        Dzięki dziewczyny za wszystko! BUZIAKI!

P.S - Mimo wszystko nastawiłam się na zakup perfum envy me 2 , myślicie ,że oryginał?
        allegro.pl/item126428213_gucci_envy_me_2_limitowana_edycja_50ml_nowosc_.html
        Cena dosyć fajna jak na 50ml .
        • dixi Re: Lovecouture... 14.09.06, 10:17
          nevada87 napisała:

> Co mogę dodać w kontakcie telefonicznym ten facet dodał ,że nie jestem
          jedynym przypadkiem gdzie jego ,,pracownik'' źle zapakował paczkę ,podobno już
          ludzie się o to upominali.

drugi przypadek sie zglasza...
          moja przygoda z tym sprzedawca miala scenariusz prawie identyczny; kupilam
          gentiane za 135 zl - z opisu wynikalo ze to nowka 125 ml; okazalo sie, ze
          niezupelnie, bo nosila slady uzywania i stania na polce sklepowej; wyslalam
          maila, byl telefon z przeprosinami i tlumaczeniem, ostatecznie umowilismy sie
          na zwrot czesci zaplaconej kwoty - po paru dniach pieniadze wplynely;
          niby wszystko zostalo zalatwione kulturalnie i elegancko, ale nie wiem czy
          jeszcze kupie cos u goscia...
    • nevada87 Ciąg dalszy... 10.09.06, 19:22
      .... napisałam sprzedawcy maila w którym wytknęłam niesłowność , nieodpowiedzialność itd , mail był naładowany emocjami ... napisałam też ,że o jego metodach napiszę tu na forum (nie podałam ani nazwy ani adres www).
      Facet dzisiaj zadzwonił z przeprosinami , nagle mu się przypomniało ,że obiecał mi 30% zniżki ,mimo ,że wczoraj o tym zapomniał pomimo moich potwierdzeń.
      Niewiem czy dobrze zrobiłam , facet zapewniał mnie ,że tester ,który teraz do mnie wyśle jest bez wad , zgodziłam się i skorzystałam ze zniżki 30% na envy me 2 , w sumie to już mnie tak to nie cieszy jak przedtem ,tak czy siak pozostanie mi niesmak ,wkońcu denerwowałam się kilka dni :-/.
      100ml envy to dla mnie za dużo ,ale kupiłam w dobrej cenie także chętnie komuś odleję też w dobrej cenie:-).
      Mam nadzieję ,że z perfumami będzie wszystko ok...
      Pozdrowienia!.
      • dixi Re: Ciąg dalszy... 11.09.06, 14:10
        nevada, masz maila
        • nevada87 Re: Ciąg dalszy... 14.09.06, 10:31
          .... (w niedziele facet obiecał ,że jedzie na pocztę i wysyła nowe perfumy , następnie we wtorek powiedział ,że wysłał w poniedziałek..) . Wczoraj mój luby zadzwonił do Pana Lovecouture aby wysłał skan nadania paczki (ponieważ nadal jej nie było) , okazało się ,że zostałą wysłana we wtorek przed 20.00!! , facet zaczął ściemniać ,że nic o tym nie wiedział ponieważ paczkę wysyłał jego ,,pracownik'' (mi się wydaje ,że jeżeli robi się takie ,,jaja'' to wysyła się paczkę jak najszybciej i osobiście :/) ,dodał ,że paczka ode mnie już doszła ( a wcale jej nie wysłałam czekając na nowe perfumy) i nagle w słuchawce pojawił się inny głos ,chyba jego pracownika ,cytuje ,, nie ,nie to nie ta paczka doszła..'' i wszystko jasne facet to kłamca i krętacz o wszystkim wiedział ,do tego nie tylko ja jestem jego ofiarą ,pewnie te wszystkie pozytywne komentarze są dlatego ,że ludzie nie potrafią się odważyć w dodatku facet obiecuje złote góry i zwraca jakieś tam koszty ... ale gdzie tu sprawiedliwość ,odpowiedzialność za takie rzeczy powinno się komentarze wystawiać ... ode mnie na pewno nie dostanie pozytywa , nigdy nic już tam nie kupię :/.
          W dodatku na początku zamiast skanu nadania wysłał mi jakąś ,,pół gołą'' babkę w samochodzie , nie wyglądała zbyt atrakcyjnie żeby mi ją pokazywać;) ,facet się nieźle zgasił i to był chyba najbardziej humorystyczny wątek w tej historii. A teraz nadal czekam na paczkę....:(.
          • dixi Re: Ciąg dalszy... 14.09.06, 10:55
            dosc niesamowite to wszystko, co piszesz...
            u mnie wszystko przebieglo w miare konkretnie i szybko, bez sciemniania i
            golych babek :)
            choc stanowczo takie historie nie powinny miec miejsca i facet nie jest w
            porzadku z cala pewnoscia;
            • nevada87 Re: Ciąg dalszy... 14.09.06, 11:02
              Facet dzisiaj stwierdził ,że nad transakcją ciąży jakieś fatum...(ja bym powiedziała ,że gdyby był rotezem lub perfumenem to by nie ciążyło;)).
              A zdjęcie babki hmm niewiem czy mogę pokazać;) (nie zrobię mu tego;)).
    • nevada87 Finał... 15.09.06, 11:32
      ... paczka doszła wczoraj , my queen + envy me 2 , oczywiście pierwsze co to atomizerek od my queen odpadl ,ale w tym przypadku udało mi się go umocować ,natomiast jak przechyli się buteleczkę to perfumy wyciekają (są nieszczelne w pewnym miejscu) , niechce mi się już reklamować ,zapach jest dobry z resztą sobie poradzę:). Envy me 2 - wszystko w porządku , prócz zmazujących się napisów na spodzie ,ale jestem pewna ,że to 100% oryginał ,zapach piękny i trwały:). Jako gratis dostałam próbki toników Diora , nie za bardzo mi się to przyda ,ale jak mówią ,,darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby''.
      Ogólnie komentarz neutralny skierowany ku negatywowi.
      Niemniej jednak cieszę się ,że już po sprawie:).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka