flawia_f 13.09.06, 21:46 Czy spotkalyscie sie kiedykolwiek z podrobkami zapachow malo popularnych, slabo sprzedajacych sie, czy wrecz niszowych? Takie np Hermesy, Fendi czy Lutensy- czy ich 'pochodzenia' mozna byc pewnym buszujac w sieci? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heliamphora Re: Podrobki 14.09.06, 23:56 Ja sie nie spotkałam i mam nadzieję, że się nie spotkam. Może się mylę, ale zdaje mi się, że podróbki opłacają się głownie wtedy, kiedy są nastawione na masowego odbiorcę (i często takiego o średnio wyrobionym guście). Nie wyobrażam sobie masowego zainteresowania np. klasyczną Fendi czy 24 Faubourg, a o Lutensie osoby zaopatrujące się w perfumy na bazarze też pewnie raczej nie słyszały. Chociaż... są przecież podróbki bardzo "trudnego" zapachu Chanel 5 czy YSL Opium... Odpowiedz Link
lucapuka Re: Podrobki 15.09.06, 09:13 > Chociaż... są przecież podróbki bardzo "trudnego" zapachu Chanel 5 czy YSL Opiu > m... ale to chyba dlatego że ludzie snobują się na klasyki czyli zapachy legendarne będące kiedyś, tu w komunie synonimem wielkiego luksusu, nieosiągalnego świata. Dużo pań kupuje je bo np. tylko taką nazwę zna, kojarzą to z "francuskimi" perfumami nie myśląc że to trudny zapach. Odpowiedz Link
olga1974 Re: Podrobki 15.09.06, 09:22 też prawda...tak poza tematem, mój kolega z pracy kupił żonie (rasowa kura domowa,matka polka odziana w bazarowe garsonki) na urodziny czyste perfumy chanel no. 5 podobno żona jest zachwycona :) Odpowiedz Link
hafsa Re: Podrobki 15.09.06, 16:36 No coz. Bedzie miala sie czym chwalic kolezankom i rodzinie. I smieszno i straszno... Odpowiedz Link
mangos Re: Podrobki 15.09.06, 16:49 A propo's Chanel 5. Omijałam szerokim łukiem. U nas na wsi;) wiele bab na mszy pachnie właśnie nimi. Watpię czy znają inne perfumy. Moje nastawienie było sceptyczne. Od momentu powachania Chanel 5 Elixir Sensuelle postanowiłam pooswajac klasyka i się udało. Tak mi się przynajmniej wydaje. Zatem nie taki diabeł straszny... A co do podrób...faktycznie. To chyba , obok Light Blue i Amor Amor , naczęściej podrabiane perfumy. Odpowiedz Link
flawia_f Re: Podrobki 15.09.06, 21:34 Ale z drugiej strony niszowce, taki np pan Lutens, sa tak drogie, ze nawet przy malej sprzedazy mogloby sie oplacac to podrabiac... Ale kamien spadl mi z serca, skoro piszecie, ze sie z tym nie spotkalyscie :) Odpowiedz Link