neverman 05.11.06, 12:56 Najmocniej przepraszam, ze pytam o tak trywialna sprawe. Jednakze przekopalam archiwum i jakos nie moge trafic na ten MYK. Moi drodzy, jak sie robi odlewki z perfum majacych atomizery? Pieknie pozdrawiam, Nev Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m23p31 Re: Pytanie techniczne - odlewki 05.11.06, 13:05 Bardzo prosto, do odkreconego atomizerka, ktory mozna kupic w sieciowka kosmetycznych albo w rozlewniach "perfum";) wpsikujesz prosto z oryginalnego flakonu perfumy. Jesli w gre wchodzi 6 ml fiolka, musisz zrobic to samo, tylko atomizer perfum przytrzymujesz blizej otworu ;) Odpowiedz Link
neverman Re: Pytanie techniczne - odlewki 05.11.06, 13:15 Ahaaa...Myslalam, ze jakiegos utrojstwa sie uzywa, jakiejs mini pompy ssacej, czy co;) A tu sie psika z butelki do buteleczki? Coz, znajac rozrzut mojej reki, pol tego co napsikam, znajdzie sie wszedzie, tylko nie w pojemniku na odlewke. Sprobuje pocwiczyc z woda. Oj, trudne to bedzie. Wielke dzieki. Odpowiedz Link
olcia71 Re: Pytanie techniczne - odlewki 05.11.06, 13:23 To ja się jeszcze dorzucę, skoro już wątek istnieje: gdzie kupić najlepsze i najtańsze atomizerki? Kupiłam ostatnio na takim jakimś stoisku z akcesoriami kosmetycznymi na pasażu w supermarkecie ale tylko 10ml po 9 zł (nie wiem czy to dużo czy mało)Na stoisku z lanymi perfumami pani nie chciała mi sprzedać pustego atomizera (musiałabym kupić jakiś szajs nr 1005) Jakie są największe atomizery i gdzie się zaopatrujecie ludzie? Odpowiedz Link
kalia_t Re: Pytanie techniczne - odlewki 05.11.06, 14:48 w Poznaniu rozlewnia Refan sprzedaje puste atomizerki, a pojemności mają nawet spore. Odpowiedz Link
benita5 Re: Pytanie techniczne - odlewki 05.11.06, 14:50 Najszczelniejsze atomizery sa w Sephorze. Wystepuja w dwoch pojemnosciach. Odpowiedz Link
hafsa Re: Pytanie techniczne - odlewki 05.11.06, 15:19 Kiedys do atomizera w Sphorze dołaczany byl maly lejek, malusienki. Teraz idealnie mi słuzy do wszelkiego rodzaju odlewek, tworzenia probek itp. Lejek dolaczany jest tez do tych perfum, do ktroych mozna dokupic potem zapas. Odpowiedz Link
olcia71 Re: Pytanie techniczne - odlewki 05.11.06, 22:28 A po ile dają w Sephorze? I jakie są pojemności? Odpowiedz Link
kasia_t2 Re: Pytanie techniczne - odlewki 06.11.06, 09:38 atomizetek 5 ml - ok 9zł jest jeszcze większy chyba 15 ml ale mogę się mylić - ok 35 zł super extra przydatny lejek bez którego nie wyobrażam sobie odpsikiwania - 5zł Odpowiedz Link
tygrys00 Re: Pytanie techniczne - odlewki 07.11.06, 10:08 A ja używam "mini pompy ssącej" ;)). Tak do 5ml i do fiolki o większym otworze - wpsikuję. W pozostałych przypadkach używam strzykawki (bez igły). Po zdjęciu korka i nasadki rozpylającej pozostaje wystająca rurka, na którą "nasadzam" strzykawkę, wciskam, wtedy otwiera się zawór w atomizerze i wciągam zawartość do strzykawki. Przy okazji mam dokładnie odmierzony płyn. Wystające rurki mają różną średnicę, ale strzykawki z plastiku łatwo "dopasować" (gorąca woda, różne narzędzia męża). Acha w drugą stronę to nie działa, bo nie pozwala na to konstrukcja atomizera, który jest przystosowany o "wyrzucania" na zewnątrz. Tylko ostrożnie!!! Odpowiedz Link
neverman Re: Pytanie techniczne - odlewki 07.11.06, 12:24 Dzieki wielkie, to mi bardziej przemawia do wyobrazni. Odpowiedz Link