Dodaj do ulubionych

Odnośnie Lutensów...

20.02.07, 20:17
Ponieważ nie wybieram się za granicę (pewnie nigdy w życiu )- podpowiedzcie
gdzie zamówić w necie. Podejrzewam że w grę wchodzi truskawa ale nie mam
zielonego pojęcia o zamawianiu w niej a poza tym nie znam angielskiego.
Kiedyś widziałam na allegro ale rzadko bywają...
Obserwuj wątek
    • voluptas Re: Odnośnie Lutensów... 20.02.07, 20:25
      No cóż, zamówić ot tak się nie da. Pozostaje Truskawka, ale oni ostatnio
      przestali wysyłać za granicę, albo ebay - na tym ostatnim można kupić je
      naprawdę okazyjnie i specjalnie porażającej znajomości angielskiego nie
      potrzebujesz. Zresztą ebay jest obiektywnie prostszy w obsłudze, niż nasze Allegro.
      Ewentualnie możesz czekać cierpliwie, czy coś nie pojawi się na Allegro, ale to,
      jak sama zauwazyłaś, zdarza się sporadycznie.
      • mogra1 Re: Odnośnie Lutensów... 20.02.07, 20:27
        Czyli muszę zarejestrować się na ebeyu ? To coś w stylu allegro albo aukcja
        albo kup teraz?
        • voluptas Re: Odnośnie Lutensów... 20.02.07, 20:49
          dokładnie tak! Ebay ma polską wersję, więc możesz się rejestrować tam, a potem
          możesz robic zakupy na całym świecie. Do tych zakupów dobrze jeszcze
          zarejestrowac się w PayPal'u - będziesz do tego potrzebowała karty kredytowej
          zwykłej albo wirtualnej.
          • mogra1 Re: Odnośnie Lutensów... 20.02.07, 20:58
            Mam kartę kredytową zwykłą. Voluptas :)- jak byś miała wolną chwilkę to popatrz
            na tym ebey za Ambre Sultan, Fleurs d'Oranger i Fumerie Turque i wklej link
            jakiejś ciekawej i taniej aukcji... plis...
            • jop Re: Odnośnie Lutensów... 21.02.07, 09:12
              Żartujesz, prawda?
              • mogra1 Re: Odnośnie Lutensów... 21.02.07, 15:41
                Nie bardzo wiem o co chodzi - dla czego mam żartować ?
                • merolik Re: Odnośnie Lutensów... 21.02.07, 17:08
                  mogra1 napisała:

> Nie bardzo wiem o co chodzi - dla czego mam żartować ?

Pewnie dlatego, ze po wklejeniu wątku na forum publicznym akcja nie przestanie
                  byc ciekawa, ale raczej nie będzie tania. Jedyny sposób to samodzielne
                  polowanie :)
                • jop Re: Odnośnie Lutensów... 21.02.07, 17:21
                  Otwarcie strony ebay i wklepanie do okienka wyszukiwarki "Lutens" (lub
                  konkretnej nazwy zapachu) to nie jest rocket science. Zasadniczo nie powinno
                  wykraczać poza umiejętności osoby, która jest w stanie napisać coś na forum
                  dyskusyjnym. Dlaczego więc Voluptas miałaby robić to za Ciebie - i jeszcze
                  podejmować decyzję, co jest "ciekawe" bądź "tanie", co, jak wiadomo, jest dość
                  względne? A jak uznasz, że chcesz coś kupić, to co wtedy - też Voluptas czy
                  ktokolwiek inny ma kliknąć, zapłacić i może jeszcze przynieść paczuszkę w
                  zębach? Skoro chcesz ruszać na podbój ebaya, to może należałoby zrobić coś
                  samodzielnie, a nie wydawać polecenia "to znajdź mi to, i to i to". Jak coś
                  znajdziesz, podasz linki do aukcji i będziesz mieć jakieś konkretne pytania, to
                  na pewno ktoś pomoże.
                  • mogra1 Re: Odnośnie Lutensów... 21.02.07, 17:37
                    Wiesz, odnoszę wrażenie że jesteś bardzo nie miłą i nie sympatyczną osobą (i to
                    już nie pierwszy raz). Do nowych forumek odnosisz się z jakąś taką pogardą...
                    Nie wiem skąd tyle jadu w Tobie ? Ja nie wydaję poleceń Voluptas tylko
                    poprosiłam ją o przysługę. A czy Ty jesteś jej rzecznikiem że odpowiadasz na
                    pytanie skierowne do niej ? Troszę szacunku dla innych, nie każdy jest tak
                    obyty z komputerem i sklepami internetowymi jak Ty.
                    • jop Re: Odnośnie Lutensów... 21.02.07, 18:01
                      "Nie" z przymiotnikami piszemy razem. (Mam nadzieję, że pomogłam.)

Nadal nie rozumiem, dlaczego Voluptas, lub ktokolwiek inny, miałby Ci
                      wyszukiwać aukcje na ebayu, skoro sama zapewne moglabyś zrobić to szybciej i
                      mieć to od razu, bez proszenia i czekania, aż ktoś zrobi. (Albo i nie.) W czym
                      problem? Nie potrafisz znaleźć strony ebaya? Wpisać nazw (Ctrl C+Ctrl V)? Do
                      tego nie trzeba żadnego obycia. Jak masz jakiś konkretny problem, pytaj.

Piszesz na forum publicznym, a więc każdy może skomentować (jak masz coś do
                      Voluptas i tylko do Voluptas, to pisz na priva), a powinnaś wiedzieć, że akcje
                      z gatunku "weźcie i zróbcie coś za mnie" mogą nie spotkać się z przychylną
                      reakcją.
                      • mogra1 Re: Odnośnie Lutensów... 21.02.07, 18:18
                        Tak jak myślałam - jak już nie masz czego się przyczepić patrzysz na pisownię :)
                        Znalazłam ebey. Voluptas dziękuję za cierpliwość wobec mnie (której Tobie
                        niestety brak)i poszanowanie braku niektórych umiejętności u innych ludzi.
                        • jop Re: Odnośnie Lutensów... 22.02.07, 14:36
                          Jeśli w najbliższym czasie zdajesz maturę, to czułam się w obowiązku życzliwie
                          zwrócić Ci uwagę, że możesz mieć z tym problemy. (Na amnestię Gertycha bym nie
                          liczyła.) Jeśli zaś maturę masz już za sobą - cóż, wstyd.

Eb_e_y? Ani chybi jakaś podróbka.

Nie braku umiejętności (gdybyś poprosiła o pomoc w tym, jak to zrobić
                          samodzielnie, to na pewno mnóstwo osób popędziłoby z pomocą), tylko lenistwa i
                          wygodnictwa.
                          • hispana Re: Odnośnie Lutensów... 22.02.07, 15:24
                            Jop, dajze spokoj, juz wiecej nie wyrzezbisz... cokolwiek bys nie napisala
                            zostanie przyjete jako atak...
                          • mogra1 Re: Odnośnie Lutensów... 22.02.07, 16:20
                            Przepraszam że tak bardzo razi Cie moja pisowania Jop. Maturę mam już dawno za
                            sobą. Ponieważ jestem chora na stwardnienie rozsiane mam problemy nie tylko z
                            pisaniem ale i czytaniem. Dlatego każda pomoc osób tzrecich jest dla mnie dużym
                            ułatwieniem. Mam duże problemy z poruszaniem się po allegro a co dopiero na
                            ebay (czy jak mu tam).
                            • jop Re: Odnośnie Lutensów... 23.02.07, 09:40
                              Wiesz, nieprawidłowa pisownia mnie razi niezależnie od przyczyny. Żyję w
                              dziwnym przekonaniu, że jak ktoś potrafi czytać jakieś forum i produkować się
                              na nim, to potrafi też posłużyć się dowolnym narzędziem do sprawdzania pisowni.
                              Nie znam upośledzeń tak wybiórczych, żeby to uniemożliwiały.

Już Ci tłumaczyłam, że nie chodzi o to, że prosiłaś o pomoc, tylko o to, że
                              wyszło to w nieco nieuprzejmym tonie "weźcie i zróbcie to za mnie". Ale jak
                              wolisz to odbierać jako atak na biedną pokrzywdzoną niepełnosprawną - skoro Ci
                              to załatwia jakiś problem, częstuj się.
                              • mogra1 Re: Odnośnie Lutensów... 23.02.07, 14:44
                                Wiesz co, daj mi już spokój i zejdź ze mnie. Ciebie o nic nie prosiłam i nie
                                zamierzam prosić. I nie będę się więcej przed tobą tłumaczyć. Jak chcesz
                                poprawiac błedy idź na forum z otografii albo załóż sobie swoje prywatne ,
                                zamknięte dla takich nieuków i gamoni jak ja. Temat uważam za zamknięty. Cieszę
                                się tylko że parę osób nie bało się mnie poprzeć. Widać nie tylko mi to
                                doskwierało. A jak byś starała się zrozumiec sens mojego postu (a nie szukała
                                błedów ortograficznych) - to nigdzie nie użyłam słow "weźcie i zróbcie to za
                                mnie".
                                • jop Re: Odnośnie Lutensów... 27.02.07, 20:56
                                  Poprawne pisanie to jest coś, czego się wymaga od ludzi niezależnie od tematyki
                                  forum - i nie dlatego, że ktoś jest obsesyjnym estetą, tylko dlatego, że to się
                                  po prostu ciężko czyta i jest wyrazem braku szacunku dla czytającego.

Swoją drogą - ja się generalnie czepiam niechlujstwa bez względu na przyczynę i
                                  należy się do tego przyzwyczaić (a jak komuś się nie podoba, zawsze może dodać
                                  nick do nieprzyjaciół i ma spokój), wszelako - wybacz - tym stwardnieniem
                                  rozsianym to wzniosłaś się na szczyt niesmaku.
                                  • mogra1 Re: Odnośnie Lutensów... 27.02.07, 23:02
                                    Powiedziałam Ci już ODWAL SIĘ !!!
                          • daggy4 Re: Odnośnie Lutensów... 22.02.07, 16:40
                            jop twaju mac
                            • rene.p Re: Odnośnie Lutensów... 22.02.07, 18:20
                              No i co, jop? Zadowolona z osiągniętego efektu swoich podpuszczeń? Szkoda, że
                              mogra dała się podpuścic. Miałam się nie wtrącac do tej dyskusji, chociaż
                              cholera mnie bierze, gdy czytam twoje elokwentne wywody. Może powinniśmy
                              najpierw ustalic kwestie priorytetów tzn. kwestie twojej wyższości nad innymi
                              forumowiczami i powód, dla którego pouczasz osoby, których nie znasz. Nie
                              bardzo rozumiem, jaką rolę tu grasz. Księdza, nauczyciela, dyrektora?
                              Przeszkadza ci czyjaś ortografia? To napisz to na privie, a nie ośmieszaj kogoś
                              na forum publicznym.
                              A oto inne popisy jop:
                              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15707
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=55363296&a=55363296
                              Najgorsze jest to, że znajdą się osoby, które jej przyklaskują.
                              Oczywiście wiem, że narażę się gronu zwolenników poczucia humoru jop, ale nie
                              dbam o to. Oczywiście, większosc postów jop jest zdecydowanie na temat
                              najbardziej nas na forum interesujący czyli perfum, zatem może te pozostałe to
                              skutek złych dni. Pozdrawiam, jop :)
                              • vanilia72 Re: Odnośnie Lutensów... 22.02.07, 18:54
                                ja tez zapytam, jop, zadowolona jestes z siebie?
                                • jop Re: Odnośnie Lutensów... 23.02.07, 09:31
                                  Tak, nie narzekam.
                              • marzenna01 Re: Odnośnie Lutensów... 22.02.07, 19:52
                                witaj rene.p!
                                aż mnie poraziło!
                                czasami czytam to co sie dzieje na tym forum, ale przez takie osoby jak jop to
                                aż strach sie właczyc do dyskusji!!!! mimo iż tematy naprawde bardzo
                                interesujące,
                                mam tylko nadzieję że reszta forumowiczów to bardziej "przystępne" osoby!
                                Miłego wieczoru!
                                • marzenna01 Re: Odnośnie Lutensów... 22.02.07, 19:58
                                  czy to forum jest zamkniete dla określonej grupy???
                                  bo jesli tak to załatwcie to formalnie i po problemie!!!!
            • hispana Re: Odnośnie Lutensów... 21.02.07, 09:46
              chyba mi sie cos przywidzialo...
    • gracef1 Re: Odnośnie Lutensów... 20.02.07, 20:27
      Truskawka teraz nie wysyla perfum, bo to wg. USA i nie tylko, artykol
      niebezpieczny.

Albo:
      www.salons-shiseido.com/francais/html/index.htm
      ale, poki co nie wysylaja zdaje sie do Polski, albo chyba pozostaje e-bay...
    • gracef1 Re: Odnośnie Lutensów... 20.02.07, 23:18
      www.senteursdailleurs.com/Page_Generale.asp?langue=EN&DocID=122
      Wysylaja perfumy w obrebie UE, wiec i do Polski powinni.
      • akashya1 Re: Odnośnie Lutensów... 23.02.07, 19:07
        Cześć Mogra,

Napisałam @

Aki
        • marzenna01 Cedre Serge Lutens 26.02.07, 23:15
          co to za zapach? ktos podpowie?
          • gracef1 Re: Cedre Serge Lutens 26.02.07, 23:22
            Nuty zapachowe SL:

freespace.virgin.net/lovely.perfume/SergeLutensWeb.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka