patmog 29.08.07, 17:10 Kto lubi Les parfums de Rosine? I dlaczego? czy to możliwe, ze jestem na tym forum jedyną fanką tych zapachów ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patmog POUSSIERE DE ROSE 29.08.07, 17:13 no zobaczcie i wyobrazcie sobie jaki to mily, cieply , przeuroczy zapach: Top : śliwka, morela, Ylang Ylang. Serce : Róża, kadzidło, herbata, Cynamon. Baza : sandałowiec, Cedr, Opoponax, Benzoes, Ambra, piżmo Odpowiedz Link
vanilia72 Re: POUSSIERE DE ROSE 05.09.07, 11:25 uprzejmie informuję, że mi też się bardzo podoba, baaardzo, znaczy musze zanabyć chyba, bo siedzę z nosem w nadgarstku i wącham :D Odpowiedz Link
patmog ROSA FLAMENCA 29.08.07, 17:17 albo ten; mocny, zaczepny, ostry, kwaskowaty a przy tym bardzo kobiecy Top : kwiaty pomarańczy, Neroli, Petit Grain, zielona pomaranczowa skórka Serce : Jaśmin, absolut róży majowej, esencja różana, drzewo figowe Baza : Sandałowiec, Benzoes, białe piżmo Odpowiedz Link
paulinaa Re: ROSA FLAMENCA 29.08.07, 17:40 skąd je znasz? o tych akurat nic nie slyszała nawet. znam 5 zapachów Rosine. 4 sa przepiękne ale La Rose de Rosine chciała mnie chyba udusić:( Ten fiołek jest tam straszny:( Najbardziej przypadła mi do gustu Rose d'Ete-chociaz testowałam wszystkie póki co tylko raz:) Odpowiedz Link
eirenne Re: Rosine 29.08.07, 23:36 Znam tylko dwa zapachy Rosine, ale myślę, że każdy tej marki przypadł by mi do gustu. Podoba mi się idea tworzenia perfum z różą jako motywem przewodnim. Już nawet nie chodzi o to, że lubię różę w perfumach, ale sam fakt skupienia się na jednej nucie i próba rozpisania jej na całą orkiestrę zapachów, nawet męskich. Zbieram kasę na Rose de Feu :D A nazwy są elektryzująca, Rosa Flamenca!... musi być fascynująca. Odpowiedz Link
patmog ROSE DE FEU 30.08.07, 15:36 Ta jest ognista! Przyprawowa i lekko orientalna, pachnie miodem, cynamonem, kardamonem. Rozgrzewa. Taka zimowa róża:) i nuty głowy - pomarańcza, ylang-ylang, magnolia, kardamon serca - cynamon, ciemny miód, róża, jaśmin, biały piżm bazy - sandałowiec, wanilia, ambra, paczula, wetiwer Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: ROSE DE FEU 30.08.07, 19:26 Hmm, a Rose de Feu nie znam. Trzeba to nadrobić:-) Odpowiedz Link
eirenne Re: ROSE DE FEU 31.08.07, 18:47 Desnuda przez moment pachnie podobnie do Rose de Feu... Odpowiedz Link
patmog baza o Rosine 30.08.07, 15:38 może takie małe kompedium o Rosine stworzymy? Moze jakcys panowie napisza, co sadza o meskich Rosine??? pozdrawiam Odpowiedz Link
paulinaa Re: baza o Rosine 30.08.07, 15:55 nie napisałaś skąd znasz te 2 zapchy rosine, o których wspominasz wyzej. one są dostepne w Polsce? bo na stronie quality nic o nich nie ma Odpowiedz Link
mika_1 Re: baza o Rosine 30.08.07, 16:14 Są dostępne. W Krakowie w Lu'lua. Ciągle mnie inne zapachy zajmują i nie mogę się zabrać za wąchanie Rosine... Może jutro mi się uda... Odpowiedz Link
paulinaa Re: baza o Rosine 30.08.07, 17:05 hmm na stronie Lulua tez nic nie ma na temat tych zapachów, sa opisane tylko te co i na stronie Quality. Są jeszcze jakies Rosine poza tymi wymienionymi o których istatnieniu nie mam pojęcia? :) Odpowiedz Link
paulinaa Re: baza o Rosine 30.08.07, 20:21 no właśnie chodzi mi o to, ze tu sa opisane te same co w Quality. A tych, o których wspomina autorka wątku nie ma... Odpowiedz Link
patmog Re: Rosine 30.08.07, 19:08 Flamenca i Pousierre mozna powachac w Lulua ale jeszcze nie kupic:) Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Rosine 30.08.07, 19:23 Ja się chętnie wypowiem na temat Rose d'Homme, która bardzo mi się podoba, hehe. Właściwie, to ze wszystkich dotąd poznanych (Un Zest, Rose d'Ete, La Rose, Ecume de Rose i Folie de Rose oraz właśnie Rose d'Homme) to ta ostatnia najbardziej mi się spodobała:-)Jest urocza i przytulna, zaskakująco pudrowa jak na męski zapach, ma też ładne drzewne nutki, w pewnym momencie może się wydawać lekko mydlana. Bardzo lubię, ale momentami mnie nuży - tylko dlatego nie mam jeszcze flakonu, ale próbkę wącham zawsze z wielką przyjemnością:-) Podoba mi się też szyprowe Folie de Rose. Moja mama nosi z kolei La Rose, do niej bardzo pasuje, natomiast ja czuję się w tym zapachu jak "przebrana". Odpowiedz Link
eirenne Re: Rosine 31.08.07, 18:51 Rose d'Homme nieodparcie kojarzy mi się z klasycznym Paris... Nie wiem, czyja to zasługa, czy tylko róży, czy jakichś dodatków? Chętnie bym ponosiła, ale ta mydlana nutka mnie troszke irytuje ;( Odpowiedz Link
katty_p13 Re: Rosine 31.08.07, 13:25 Ja znam na razie próbkowo 2 zapachy Rosine - ale zaszalałam i ściągam sobie 12 próbencjowych flakoników z Quality - jak je potestuję będę wiedział, która róża jest moja i którą pędem nabędę :))) Odpowiedz Link
zoja100 Re: DIABOLO 08.09.07, 22:45 A moze by tu tak DIABOLO wspomniec ? jest to calkiem niesamowity zapach . Niby nic takiego : roza i mieta , a ma w sobie cos , co nie pozwala przejsc obok obojetnie . Ilekroc spryskam sie moim diabelkiem ,co chwile jestem pytana o to co to takiego , budzi zachwyt i to u obu plci. Paru przyjaciolkom zrobilam male probki i dokladnie ten sam efekt. Na dodatek ten flakonik z zielonymi frendzelkami , zawiniety w identycznie zielona bibulke....sama rozkosz Odpowiedz Link