rosa_w_sadzie 25.11.07, 20:15 Często określając rodzaj zapachu używa się określeń: słodki, gorzki, a nawet kwaśny. A zapachy "słone"? Istnieją? Znacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hispana Re: Słony zapach? 25.11.07, 20:41 lekka slonosc i wytrawnosc wedzonej sliwki posiada Ume od Keiko Mecheri niewatpliwie zapachem slodko-gorzkim jest Paname od Keiko Mecheri gorzkie jest wszystko w czym dominuje paczula lekko slonawy, morski ale takze i swiezy jest Mare od Beth Terry Odpowiedz Link
lucapuka Re: Słony zapach? 25.11.07, 21:08 Un Jardin en Mediterranee Hermesa - słony kamień, L de Lolita Lempicka - słone ciastko Odpowiedz Link
lucapuka Re: Słony zapach? 25.11.07, 22:14 Mattemarit :) miałyśmy to samo skojarzenie w tym samym czasie. Odpowiedz Link
jo.hanna Profumum Acqua di Sale 25.11.07, 23:02 nie wachalam jeszcze, ale opisywane sa jako zapach bryzy morskiej Odpowiedz Link
jarka63 Re: Słony zapach? 26.11.07, 10:59 Początek Kelly Caleche Hermesa.I Un Jardin en Mediterranee. Odpowiedz Link
akikoo Re: Słony zapach? 26.11.07, 11:28 Eau des Merveilles Hermesa - jak dla mnie słony aż do bólu (głowy). Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Słony zapach? 26.11.07, 12:35 Je jeszcze raz polece tu link: www.osmoz.com/statique/2007-11/sale/sel.htm Odpowiedz Link
orzeszek_solony Re: Słony zapach? 26.11.07, 12:41 jeszcze Sel de Vetiver The Different Company Odpowiedz Link
elve Re: Słony zapach? 26.11.07, 12:37 Fleurs de Sel Miller Harris nosthrills.blox.pl/2007/07/Miller-Harris-Fleurs-de-Sel.html Odpowiedz Link
milena.rl Re: Słony zapach? 26.11.07, 16:23 Dla mnie Mahora jest sucha, kojarzy mi się z zapachem pudełka w którym babcia trzymała różne skrawki materiałów, nici, mydło-kredę krawiecką, z zapachem kantorku krawieckiego, wysuszającym śluzówkę nosa zapachem pokostu lnianego, po kilkunastu minutach wychodzą na mnie cudowne mleczne nuty. Odpowiedz Link
milena.rl Re: Słony zapach? 26.11.07, 16:19 Dla mnie słony jest zapach roztartych w dłoniach nagietków, słona jest macierzanka/tymianek, zapach ropy naftowej albo jakiegoś paliwa ciężarówek... słony jest zapach orzechów włoskich, jesiennej ściółki etc W perfumach taki efekt daje paczula albo mech dębowy - np w Romance, słony jest Libertine, Ogródek Śródziemnomorski, Cabaret, New Tradition Etro, Eau des Merveilles, słony jest On Ella - ze względu na jakąś "rosołkowatą" nutę. Odpowiedz Link