dj_dlugi 25.10.05, 18:37 no właśnie co dalej? kaczki przy władzy klęska społeczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cancro Dokąd idziesz Polsko?... 26.10.05, 13:22 ...w PiS-du! A teraz poważnie. Póki co, władza prezydenta w Polsce jest dość ograniczona. Pamiętacie jak Kwachu obiecywał kazdemu małżeństwu mieszkanie? I co, dał? Powiem więcej, sądzę, że gdyby mógł to by dał. Słucham więc sobie Kaczora, jak to on rozliczy, przepędzi, naprawi i śmieję się pod nosem. Pan prezydent, jeśli będzie chciał sprawować swój urząd, będzie musiał żyć w zgodzie z panami Kulczykiem, Guzowatym i innymi co mają kasę. Inaczej będzie jedynie mógł odbierać defilady na placu Piłsudskiego. PZDR! Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: co z tą Polską 26.10.05, 17:57 Właśnie wybrali Jurka na marszałka Sejmu. Moim zdaniem możliwości są dwie: 1. Kaczory robią sobie jaja 2. Bóg odwrócił się od Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
jelmar Re: co z tą Polską 26.10.05, 18:19 I jedno i drugie. W dzien ogłoszenia wyników parlamentarnych mialem cichą nadzieje że to wszystko jakos sie ulozy, ze platforma zajmie sie gospodarka a pis prawem, czyli tym na czym sie znają. Niestety kiedy marcinkowski przedstawil program nowego rządu w glebi duszy mialem nadzieje ze ta koalicja nie powstanie, poprostu szkoda mi platformy jako partii (mysle ze rozpadla by sie do nastepnych wyborów), a pozatym jako wyborca który oddal na nią swoj glos czulbym sie zawiedziony tym że nie sa w stanie zrealizowac swoich postulatow i przykladaja reke do psucia tego co odziwo pomimo afer itd. sld naprawilo. Z druiej strony balem sie tego ze jesli nie platforma to co??? no wlasnie co?? lepper, klan giertychow, słowem koalicja namaszczona przez rydzyka. Dzisiaj stalo sie to co sie stalo rząd z udzialem platformy raczej nie powstanie, moze bedzie to koalicja z samoobrona moze z lpr. w kazdym badz razie nic dobrego z tego raczej nie wyniknie. Szczytem wszystkiego jest mianowanie na marszalka sejmu marka jurka (czy jurka marka nie wiem:P) przypomniec nalezy ze to on zatwierdzil koncesje rydzykowej rozglosni jako poprzednik wanki. Dzis takze jestem pewny ze lustracja w wydaniu lpr/pis nie bedzie tym czego chcialem, myslalem raczej o rachunku sumienia a na to sie nie zanosi. Jak głosowalibyscie dzisiaj gdyby wybory odbyly sie jeszcze raz????? ----- POZDROWIENIA jelmar Odpowiedz Link Zgłoś
dj_dlugi Re: co z tą Polską 26.10.05, 21:48 wiecie co ja to mam tylko nadzieje że nie powstanie kolalicja PiS+LPR+SAMOObrona, a jak powstanie to: 1. Zamknom wszytko i wszystkich 2. Bdzie cenura 3. jedyne radio to wiecie jakie będzie 4. V RP nie pomoże 5. Faktycznie pozostanie nam tylko się modlić 6. Rozpiszą nowe wybory 7. Wygra lewica 8. Będą rozliczać Mega koalicje 9. Nastąpi rok 2012 10. wszyscy zginiemy 11. będzie święty spokój 12. Ponieważ polak potrafi - do władzy dojdzie sam diabeł 13. Rozpadnie sie wszystko - skończy się wieczność, nie będzie nic Troche to bez sensu ale ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: co z tą Polską 28.10.05, 07:50 Tak, tak, DJ'u. Najwspanialsze strofy polskiej poezji powstawały pod wpływem traumatycznych przeżyć poetów romantycznych. Twoją twórczość sklasyfikowałbym jako okolice neoromantyzmu, ponieważ wiersz jest biały (bez rymów). Nie przejmuj się, System skonstruowano w ten sposób, aby nawet największy idiota nie mógł zbyt wiele napsuć, czego przykładów nasza historia dostarcza nam aż nadto wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_dlugi Re: co z tą Polską 28.10.05, 18:25 a wiesz jakoś tak nie chwaląc się... poezja natchniona ostatnimi wydarzeniami w Kraju naszym. Jakie wydarzenia taka poezja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dj_dlugi Re: co z tą Polską 28.10.05, 20:33 Przewodniczący Samoobrony Andrzej Lepper powiedział w piątek w Kijowie, że koalicja jego partii z Prawem i Sprawiedliwością jest obecnie niemożliwa. - Takich szans dzisiaj nie ma. My oczywiście ciągle jesteśmy otwarci. Ja jednak nadal będę naciskał i zrobię wszystko, żeby powstała koalicja PiS i Platformy Obywatelskiej, ponieważ to przecież oni wygrali wybory - powiedział Lepper w rozmowie z PAP. - Jeżeli to się nie uda, jeżeli rząd mniejszościowy też nie przejdzie, to ja składam propozycję: niech prezydent Aleksander Kwaśniewski wskaże premiera z PO i niech ten spróbuje układać większość, lub rząd mniejszościowy, który dostanie poparcie większości Sejmu - oświadczył szef Samoobrony. za www.gazeta.pl Panowie (i Panie?) bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: co z tą Polską 29.10.05, 22:24 dj_dlugi napisał: > Przewodniczący Samoobrony Andrzej Lepper powiedział w piątek w Kijowie, że > koalicja jego partii z Prawem i Sprawiedliwością jest obecnie niemożliwa. > > - Takich szans dzisiaj nie ma. My oczywiście ciągle jesteśmy otwarci. Ja jednak > nadal będę naciskał i zrobię wszystko, żeby powstała koalicja PiS i Platformy > Obywatelskiej, ponieważ to przecież oni wygrali wybory - powiedział Lepper w > rozmowie z PAP. > Już się Lepper zorientował, że nie opłaca się wchodzic do koalicji (PiS chyba też za bardzo się nie kwapi) bo wybory samorzadowe niedługo :-) Potem już nie powie, że "oni już rządzili", a że oczekiwania ludzi są duże (PiS w kampanii trochę jednak naobiecywał)i mało realne do spełnienia to po co ryzykować. Z tego własnie powodu zależy Lepperowi na powstaniu koalicji PiS/PO. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_dlugi Re: co z tą Polską 30.10.05, 14:42 pytanie tylko czy sam na to wpadł czy ktoś mu popowiada? i co się stanie jak Andrzej wygra następne wybory... Odpowiedz Link Zgłoś
jelmar Re: co z tą Polską 02.11.05, 19:46 Tak sobie myśle co teraz bedzie gadal w swoim radyju papa rydzyk, jak do tej pory to starsznie czarną kampanie antyrządową prowadził (nigdy nie usłyszałem pochwał w jego radju, dotyczących rządu millera lub belki) teraz jak wygrały namaszczone przez niego ugrupowania bedzie musiał zmienić profil radia na zgodny z koncesją, bo przecież chyba nie będzie krytykował swoich pomazańców, bo jakby to wyglądało? Że niby co wyrocznia rydzyk sie pomylił???? POZDROWIENIA Odpowiedz Link Zgłoś
dj_dlugi Re: co z tą Polską 03.11.05, 18:37 nie o będzie tak, że teraz w RM wszyscy przyznają się do błędu, ale to przecierz nie możliwe żeby diabła poznać po wyglądzie (mówię tu o nowym rządzie). A sam Ociec będzie jak mniemam zabiegał o fotel prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: co z tą Polską 04.11.05, 21:39 jelmar napisał: > Tak sobie myśle co teraz bedzie gadal w swoim radyju papa rydzyk, ...................., bo przecież chyba nie będzie krytykował swoich pomazańców, bo jakby > to wyglądało? Że niby co wyrocznia rydzyk sie pomylił???? Tam zaraz "sie pomylił" :-) Jak to co bedzie "gadał"? Wszystkiemu winna bedzie PO, bo nie weszła do rządu, nie zrobiła tego i owego, nie dopusciła w głosowaniu do uchwalenia "słusznej ustawy socjalnej" itd. Odpowiedz Link Zgłoś