lovcen 08.12.05, 11:43 Witam, Czego życzy się na nadchodzące święta i nowy rok naszym przyjaciołom z "jugolandii" ? ;) Prośba o przykładowe życzenia na kartki w języku serbskim/chorwackim. Pozdrav! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
momo_wrc Re: Życzenia 08.12.05, 21:03 cestim Vama sretan Bożić (lub tylko Sretan Bożić):) Odpowiedz Link
momo_wrc Re: Życzenia 15.12.05, 18:48 zeljeti to znaczy chciec pragnąć, życzyć sobie a cestitati to składaż życzenia;) więć zelim...nie może być:/ Odpowiedz Link
kamilica Re: Życzenia 15.12.05, 19:10 Moze byc rowniez "Zelim Sretan Bozic". Spotakalm sie nie raz z tym wyrazeniem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
vrag Re: Życzenia 15.12.05, 19:43 aaa skoro inf. cestitati to chyba ja cestitam, a nie cestim... Odpowiedz Link
kamilica Re: Życzenia 16.12.05, 08:49 "Cestitam", naravno. Lijep pozdrav svima te Sretan Bozić i Nova godina! Odpowiedz Link
momo_wrc Re: Życzenia 17.12.05, 12:31 wiem wiem pomylka sory no:/ skaplam sie jak zobaczylam inf....juz za pozno hehe ale cestitam jest i tak bardziej poprawnie niz zelim choc tak tez moze ktos uzywał...ehh Odpowiedz Link
momo_wrc Re: Życzenia 17.12.05, 12:33 a jak tu już jestem;) sretan bożić i docek nove godine;) Odpowiedz Link
mmitr4 Re: Życzenia 26.12.05, 14:29 U Hrvatskoj se koristi formalna fraza o kojoj znalci srpskog jezika najvjerovatnije ne znaju :( Kaze se: "Cestit Bozic i Sretnu Novu 2006. godinu zeli vam/ti ..." Odpowiedz Link
lovcen Re: Życzenia 16.12.05, 10:50 Po mojemu serbsku ;) to będzie w takim razie Srećan Bożić Hvala i pozdrav Odpowiedz Link
dragica Re: Życzenia 17.12.05, 15:16 tyle, ze Serbowie obchodza Boze narodzenie dopiero w styczniu... svima zelim sretan Bozic. Odpowiedz Link
momo_wrc Re: Życzenia 17.12.05, 16:55 to znowu ja;) jak jesteśmy przy słowiańskich życzeniach Bozonarodzeniowych, znalazłam stare tradycyjne życzenia w jęz słowackim;): ...Vinsujem Vam v tieto slavne sviatky Krista Pana narodenie, dobre zdravie, svate bożske pożehnanie, hojnost' vina, hojnost' chleba. Vsetko, co si od Pana Boha prajet'e a po smrti Kral'ovstvo nebeske.... pozdrawiam;) Odpowiedz Link
lovcen Re: Życzenia 19.12.05, 11:12 dragica napisała: > tyle, ze Serbowie obchodza Boze narodzenie dopiero w styczniu... > svima zelim sretan Bozic. Zgadza sie. Dokładnie 7-go ;) Dzięki za życzenia wszystkim, wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link
richardek Cestita Bozic i zeli puno uspeha u Novoj Godini. M 21.12.05, 19:10 Cestita Bozic i zeli puno uspeha u Novoj Godini. Mir Bozji - Hristos se rodi !!! Takie znalazlem w necie ponoc prawoslawne po serbsku. Nie bylo niestety w cyrylicy. Odpowiedz Link
dragica Re: Cestita Bozic i zeli puno uspeha u Novoj Godi 22.12.05, 09:03 richardek napisał: > Cestita Bozic i zeli puno uspeha u Novoj Godini. Mir Bozji - Hristos se rodi !! > ! > > Takie znalazlem w necie ponoc prawoslawne po serbsku. Nie bylo niestety w cyryl Чецтитам Божић и желим пуно успеха у Новој Години.Мир Божји - Христос се роди!! ето, доволјна је тастатура са ћирилицом > icy. Odpowiedz Link
dragica Re: Cestita Bozic i zeli puno uspeha u Novoj Godi 22.12.05, 09:04 ЈАО КОЈА ГРЕШКА!! Д о б о љ н о се каже Odpowiedz Link
lovcen Re: Cestita Bozic i zeli puno uspeha u Novoj Godi 22.12.05, 11:42 richardek napisał: > Cestita Bozic i zeli puno uspeha u Novoj Godini. Mir Bozji - Hristos se rodi !! > ! Lijepe, hvala i pozdrav! Odpowiedz Link