Dodaj do ulubionych

halo Wrocławianie :)

09.10.07, 21:26
Hej wszystkim cromaniakom :)
Post ten jest głównie skierowany do osób zamieszkujacych Wrocław i
jego okolice. Tak sobie pomyślałem, że może z braku jakiś większych
możliwości nauki jezyka są chętni do spotykania i uczenia się go
razem, np. w Mediatece albo może czyimś mieszkanku. Wiem, że to
wszytsko jest dość surowe, ale może ktoś ma jakiś konkretniejszy
pomysł?? Po prostu rzucam propozycję.

Mam na imię Maciek, mój @ to: ciesiu5@wp.pl...albo piszcie na tym
forum
Zapraszam chętnych
Obserwuj wątek
    • yuhime Re: halo Wrocławianie :) 10.10.07, 18:46
      Jesli chcesz pogadac po chorwacku przez gg to daj znac, gramatyki za bardzo wytlumaczyc pewnie nie bede umiala ale uzbroje sie takze moze nie bedzie tak zle. Na jakim jestes poziomie?
      Moj mail to etatowa_wiedzma@yahoo.com
    • yuhime Re: halo Wrocławianie :) 16.10.07, 22:33
      Hmm jak chcesz moge sprobowac przez gg poduczyc cie w oparciu o Dobro došli. Jak co mail masz powyzej.
      • agulek_wroc Re: halo Wrocławianie :) 21.10.07, 22:10
        jestem z Wroclawia, chetnie bym sie pouczyla chorwackiego :))
        • goldi54 Re: halo Wrocławianie :) 23.10.07, 18:55
          ...no to jest nas już dwoje, przydało by sie jeszcze kilka osób i
          jakiś lektor, albo ktoś kto by miał pomysł na zajęcia, ja coś tam
          umiem, ale nie mam zadnych podręczników
          • agulek_wroc Re: halo Wrocławianie :) 24.10.07, 11:17
            no, wlasnie kilka osob + lektor :) ale skad wziac tego lektora? malo jest
            ogloszen o jezyku chorwackim ;(
            • kamilica Re: halo Wrocławianie :) 25.10.07, 15:12
              Witam!

Mogę się polecić, jestem po studiach o specjalności filologia serbska i
              chorwacka, problem tylko z miejscem.
              Jeśli ktoś ma propozycje, czekam na mail: kamilasz@net.hr lub 0503987328

Lijep pozdrav svima vama!
              Kamila
              • agulek_wroc Re: halo Wrocławianie :) 26.10.07, 14:46
                no np Mediateka???
                A Kamilica, moglabys mi przetlumaczyc krotki tekst z chorwackiego? bylabym
                bardzo wdzieczna...
                • agulek_wroc Re: halo Wrocławianie :) 26.10.07, 14:48
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15806&w=70918012
                  tu jest link do tego tekstu ktory chcialabym bardzo przetlumaczyc...
                  z gory dziekuje!!!
                  • goldi54 Re: halo Wrocławianie :) 26.10.07, 20:45
                    Hej dziewczyny to chodzcie się rzeczywiście umówimy w tej mediatece
                    w jakimś najblizszym dniu, pogadamy, zobaczymy co i jak, moze ktoś
                    dołączy w trakcie, bo takie pisanie na forum to moze trwać w
                    nieskończoność. Ja akurat teraz mam cały weekend zajęcia i tak co
                    dwa tygodnie, ale w tygodniu jak najchętniej. Moze w ten wtorek,
                    jakoś ? od 17 godziny w górę? Co Wy na to? Podaje odrazu datę, żeby
                    nie było ustalania. Dajcie znać, pozdrawiam.
                    Maciek
                    • agulek_wroc Re: halo Wrocławianie :) 27.10.07, 23:42
                      proponuje 18?
                      • agulek_wroc Re: halo Wrocławianie :) 27.10.07, 23:42
                        18 godzine oczywiscie ;) wczesniej nie dam rady ;(
                        • goldi54 Re: halo Wrocławianie :) 29.10.07, 06:52
                          Ja jestem za :), umówmy się koło działu turystycznego czyli tam w
                          głębi sali trochę
                          • agulek_wroc Re: halo Wrocławianie :) 29.10.07, 08:54
                            a co na to kamilcia???
                            • agulek_wroc Re: halo Wrocławianie :) 29.10.07, 08:54
                              bez niej spotkanie chyba nie ma sensu, chyba ze bysmy sie we dwojke tylko
                              spotkali i umowili co i jak i potem poszukali lektora :> ale to juz sie kamilcia
                              zaoferowala wiec nie wiem :P
                              • kamilica Re: halo Wrocławianie :) 29.10.07, 14:11
                                Czesc Wam!

Dzięki, że bierzecie mnie pod uwagę. Tyle, że mi pasuje w piątki lub w soboty, w
                                wyjątkowych przypadkach we wtorki lub czwartki. Dlaczego nie w tygodniu? Otóż
                                mieszkam pod Wrocławiem, (Oława) i muszę dojechać. Z pracy wracam ok. 14. Już
                                wtedy jestem padnięta. Nauka z osobą zmęczoną nie jest efektywna. Jutro nie
                                pasuje mi z innego powodu. Możecie się spotkać, a ja dołączę w innym terminie, o
                                ile pasuje wam pt lub sb. W piątki mam tylko 2 lekcje, pracę kończę o 10 rano i
                                już po 11 mogę się pojawić. Sobota byłaby najlepsza. Co Wy na to?
                                • goldi54 Re: halo Wrocławianie :) 29.10.07, 16:55
                                  Ze mną jest tak jak pisałem wcześniej:
                                  co dwa tygodnie mam zajęcia na Uniwerku, systemem:
                                  piatek-sobota-niedziela.... od rana do wieczora :/
                                  W tygodniu nie ma sprawy, ale po 16.30 mniej więcej, no i co drugi
                                  weekend.
                                  • kamilica Re: halo Wrocławianie :) 29.10.07, 18:52
                                    to może co 2 tygodnie, ale po 2 godziny?
                                    • agulek_wroc Re: halo Wrocławianie :) 29.10.07, 22:20
                                      a ile kosztuje u Ciebie 1h?
                                      • goldi54 Re: halo Wrocławianie :) 30.10.07, 06:10
                                        do "agulek": To co z tym spotkaniem dzisiejszym ? Ja ide zaraz do
                                        pracy i potem nie wracam do domu, nie mam też przez cały dzień
                                        dostępu do neta, napisz mi smsa - 509/689/017
                                        Maciek
                                      • kamilica Re: halo Wrocławianie :) 30.10.07, 06:19
                                        Agulek, podaj mi komórkę, gg lub maila, to wszystko napiszę.Pozdrawiam!
                                        • agulek_wroc Re: halo Wrocławianie :) 30.10.07, 18:59
                                          no wlasnie ja dzisiaj tez nie mialam dostepu do neta, dopiero teraz jestem...
                                          moje gg: 236 93 54
                                          Pozdrawiam i czekam na informacje :)
    • ramka77 Re: halo Wrocławianie :) 17.11.07, 10:36
      hej! ja też jestem zainteresowana nauką chorwackiego. napiszcie czy coś z tego wyszło, a jeśli można to chętnie się przyłączę.
      pozdrawiam
      • ramka77 Re: halo Wrocławianie :) 17.11.07, 10:37
        moj nr gg: 2196567
        • kamilica Re: halo Wrocławianie :) 17.11.07, 15:50
          Witaj!

Ja pod koniec października próbowałam umówić się z 2 osobami (jestem
          nauczycielem).Proponowałam spotykać się raz na 2 tygodnie przez 2 h w piątek lub
          sobotę.Niestety, kontakt się urwał. Jeśli chodzi o mnie, wszystko aktualne. Mój
          gg 7707651, tel.503987328. Problemem mogą być dni od poniedziałku do czwartku,
          gdyż mieszkam pod Wrocławiem, wracam z pracy po południu i wieczorem jestem, po
          prostu padnięta.Jeśli ktoś jest zainteresowany niech się odezwie. Czekam!
          Kamila
          • miwako86 Re: halo Wrocławianie :) 27.08.08, 13:33
            witam :)
            Czy propozycja spotkan jest nadal aktualna? pytam, bo chcialabym sie
            nauczyc tego jezyka (najpierw naucze sie sama podstaw, ale
            przydalaby mi sie pomoc przy bardziej skomplikowanych zagadnieniach).
            Jestem z Wroclawia.
            Pozdrawiam :)
            • kamilica Re: halo Wrocławianie :) 28.08.08, 07:31
              Tak, aktualne. Odezwij się na kamilasz@net.hr
    • zagreb1 CHORWACKI WE WROCŁAWIU 11.05.09, 11:52
      Dla osób zainteresowanych nauką - konwersacjami z języka chorwackiego we
      Wrocławiu. Jestem lektorką j. chorwackiego wykształceniem kierunkowym,
      językoznawczym, z bardzo dużym doświadczeniem i ciekawymi metodami nauki, a w
      swoją pracę wkładam dużo serca. Osoby NAPRAWDĘ zainteresowane i CHCĄCE SIĘ
      NAUCZYĆ języka mogą się skontaktować ze mną pod nr tel. 604651603.

Proszę wziąć pod uwagę, że nauka języka to intensywna, systematyczna praca,
      która przynosi efekty po dłuższym okresie nauki, a na kilka lekcji chorwackiego
      lub nauki bez samodzielnej pracy w domu szkoda czasu i pieniędzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka