iiness 08.12.05, 18:21 MAM DUŻY PROBLEM. NIE MOGĘ ZNALESĆ SŁOWA W JEZYKU ROSYJSKIM ,,WARSZTATY'' W NASTĘPUJĄCYM KONTEKŚCIE ,,....WYKŁADY, WARSZTATY, DYSKUSJE I PREZENTACJE...'' Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grazka100 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC!!! TO PILNE !!!! 09.12.05, 08:01 Może практические занятия?????? Odpowiedz Link
zayatz4 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC!!! TO PILNE !!!! 09.12.05, 09:23 Я рекомендую "семинар-практикум":) Коля Odpowiedz Link
iiness Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC!!! TO PILNE !!!! 09.12.05, 10:23 W słowniku jako warsztat jest słowo ,,мастерская'', ale to nie w tym kontekście, w ktorym jest mi potrzebne. Dziekuję za propozycje :) Odpowiedz Link
grazka100 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC!!! TO PILNE !!!! 09.12.05, 14:21 Ten wyraz мастерская oznacza pomieszczenie, w którym coś sie robi warsztat ślusarski, stolarski itd.Może byc tak przetłumaczone jak podaje Kola, lub jak ja Ci podałam, też kontekst odgrywa pewna rolę. Odpowiedz Link
jakutianka Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC!!! TO PILNE !!!! 12.12.05, 11:44 warsztaty = мастер-классы Odpowiedz Link
grazka100 Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC!!! TO PILNE !!!! 12.12.05, 16:58 Mam wrażenie, że chodzi o ćwiczenia, wypracowujące konkretne umiejętności, nota bene bardzo ostatnio modne. Odpowiedz Link
znak Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC!!! TO PILNE !!!! 16.12.05, 21:20 jakutianka napisała: > warsztaty = мастер-кла > 089;сы masz rację :) Odpowiedz Link
znak Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC!!! TO PILNE !!!! 16.12.05, 21:10 iiness napisała: > MAM DUŻY PROBLEM. NIE MOGĘ ZNALESĆ SŁOWA W JEZYKU ROSYJSKIM ,,WARSZTATY'' W > NASTĘPUJĄCYM KONTEKŚCIE > ,,....WYKŁADY, WARSZTATY, DYSKUSJE I PREZENTACJE...'' > Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC. практические занятия. коллоквиумы ? Odpowiedz Link
znak Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC!!! TO PILNE !!!! 16.12.05, 21:17 iiness napisała: > MAM DUŻY PROBLEM. NIE MOGĘ ZNALESĆ SŁOWA W JEZYKU ROSYJSKIM ,,WARSZTATY'' W > NASTĘPUJĄCYM KONTEKŚCIE > ,,....WYKŁADY, WARSZTATY, DYSKUSJE I PREZENTACJE...'' > Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC. no bo przxecież nie "мастерские" :) а может быть: "творческая лаборатория" ? Odpowiedz Link
znak Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC!!! TO PILNE !!!! 16.12.05, 21:30 Jakutianka ma rację: warsztaty = master-klassy (мастер классы) Odpowiedz Link