aniord 02.11.06, 16:29 Mam pytanie do tych ktorzy studiuja albo wlasnie za to sie zabiaeraja. Jak przedmioty powinnam wybrac na maturze zeby miec wieksze szanse na dostanie sie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elapietrusiak Re: Arabistyka. 03.11.06, 13:16 obcy rozszerzony - to naaaaaaaaaajwazniejsze! ;) salam! ;) Odpowiedz Link
aniord Re: Arabistyka. 03.11.06, 13:55 No tak tak, obcy oczywisty ale chodzi mi tutaj np o geografie, historie itp. :) Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Arabistyka. 04.11.06, 13:19 z reguły "patrzą" na wynik egzaminu z jezyka obcego, pisemnego tylko i wyłacznie na poziomie ROZSZERZONYM. ( tak na pewno jest na UAMie . jest to nawet podkreslone ,ze w rekrutacji biora pod uwage tylko rozszerz.obcy) Popatrz jak to jest na innych uczelniach, ale nie sądzę, zeby bylo inaczej( ja juz skapitulowałam , przez moją niemoznosć zrozumienia gramatyki angielskiej, jaka jest na rozszerzonej maturze, do której z obcego nie przystępuję, nie sety - no ale nic to - za rok poprawie ;P ) pozdrawaim ! ;) Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Arabistyka. 04.11.06, 13:20 acha, a uczyć się na arabistyce będziesz i geografii i historii i religii i oczywiscie jezyka - więc warto mieć zamiłowanie do tych dziedzin, kiedy juz się studiuje myślę ;) Odpowiedz Link
aniord Re: Arabistyka. 04.11.06, 14:49 Kurcze zamilowanie do obcego i gegry oczywiste :) Z historia gorzej ale czego nie robi sie dla marzen :) Brak mi jeszcze jednego :) Zrozumienia moich marzen dla mojego pieknego pana ktory jest przeciwko arabistyce :) Pozdrawiam bardzo cieplutko w te mrozne dni :) Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Arabistyka. 04.11.06, 15:15 www.rekrutacja.uw.edu.pl/UserFiles/pdf/rekrutacja/20_Instytut_Orientalist yczny.pdf <- Odpowiedz Link
beduinka Re: Arabistyka. 06.11.06, 21:53 zaptraszam na forum "kraje arabskie" - tam znajdziesz więcej osób o podobnych zainteresowaniach Odpowiedz Link
ayka2 Re: Arabistyka. 19.11.06, 23:46 Andzia zaczęłaś myśleć na poważnie :) ja też postaram się w tym roku, decyzja zapadła. Jak się nie uda... no, nie od razu Kraków zbudowano :) Odpowiedz Link
aniord Re: Arabistyka. 20.11.06, 15:48 Juz nawet tutaj zostalam rozpoznana :) Anul no trza sie zabrac wreszcie do roboty a nie obijac sie :) Odpowiedz Link
ayka2 Re: Arabistyka. 22.11.06, 12:14 Jasne że nawet tutaj Cię rozpoznam, skoro wszędzie posługujesz się tym samym nickiem zmieniając jedynie formę z męskiej na żeńską Aniordku vel Aniordko :):):):) Zazdroszczę Ci, masz jeszcze full czasu na przygotowania. Ubiegłoroczne statystyki skutecznie zniechęcają do zdawania na arabistykę- 23 osoby na miejsce na UW (22 + części dziesiętne, nie pamiętam dokładnie). Ale, ale... praca wre. Damy radę :D Kto trzyma kciuki???? Odpowiedz Link
elapietrusiak Re: Arabistyka. 24.02.07, 00:22 ayka2, Ty czasami nie udzielasz sie na forum "kraje arabskie" ? jesli tak, to trzymam kciuki za Ciebie :P Odpowiedz Link
ayka2 Re: Arabistyka. 03.03.07, 02:15 elapietrusiak napisała: > ayka2, Ty czasami nie udzielasz sie na forum "kraje arabskie" ? jesli tak, to > trzymam kciuki za Ciebie :P udzielam się od czasu do czasu :D dziękuję!!!! Odpowiedz Link