dlacdda 15.09.09, 14:10 Czy wybaczacie drobne odkryte klamstwa czy po tym ufacie tak samo? klamstwo typu: nie bede pij piwa a pije... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kontrowersja_a Re: drobne klamstwa 15.09.09, 14:14 dlacdda napisała: > klamstwo typu: nie bede pij piwa a pije... to akurat nie jest dla mnie drobne kłamstwo. drobne to typu: jadłem już obiad, a faktycznie nie jadłem. chociaż i tak bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: drobne klamstwa 15.09.09, 14:24 Z tym piwem to taki troche cienki przyklad. Bo jesli ja powiem, ze nie bede dzis pila piwa, a pojde do miasta, spotkam znajomych i piwo wypije - nie wydaje mi sie to problemem. Ale jesli facet ma problem z piciem i obiecuje z premedytacja, ze pic nie bedzie, a zrobi i tak, co chce - to drobne klamstwo urasta do rangi wielkiego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: drobne klamstwa 15.09.09, 15:29 To akurat nie klamstwo, a zmiana decyzji. Ktos autentycznie moze nie miec zamiaru picia piwa, ale sytuacjia moze sie zmienic, a z nia i checi do picia. A swoja droga to faceci czesto mowia klamstwa aby uniknac konfrontacji (zrzedzenia). I nie czesto znajdziesz calkowicie prawdomownego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: drobne klamstwa 15.09.09, 15:33 Kobietki też często kłamią. Mam kilka koleżanek, które ukrywają to że palą, przed swoimi facetami. Nigdy nie mogę uzyskać odpowiedzi na pytanie "po co?" zawsze pada coś w stylu "a bo się wkurzy", czy "po co ma wiedzieć?" Ja drobne kłamstwa wybaczam. Wiem z doświadczenia bo mój mąż swego czasu też "nie-palił" :D Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: drobne klamstwa 15.09.09, 23:10 To prawda, kobietki tez klama, i czasami ich klamstwa sa o wiele ciezsze ("Kochanie, jestem w ciazy - to TWOJE" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
flesh_for_lulu Re: drobne klamstwa 15.09.09, 23:15 Ja nie toleruje żadnych kłamstw, nawet tych błahych. Byłam kiedyś świadkiem sytuacji jak do kolegi zadzwoniła dziewczyna z prośbą żeby do niej przyszedł, a on na to, że nie może, bo się uczy (a byliśmy wtedy na piwie). Załamałam się jacy ludzie potrafią być podli. Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: drobne klamstwa 15.09.09, 23:53 flesh_for_lulu napisała: Ja nie toleruje żadnych kłamstw, nawet tych błahych. No to musisz byc strasznie samotna. Niestety, zycie w grupie (rodzina, praca, znajomi) wymaga malych klamstw. Skoro twierdzisz, ze nie klamiesz, to albo: - klamiesz - albo jestes sama jak palec i nikt Cie nie lubi Odpowiedz Link Zgłoś
flesh_for_lulu Re: drobne klamstwa 16.09.09, 22:57 Tak, trafiłaś w sedno! Nikt mnie nie lubi. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: drobne klamstwa 16.09.09, 10:58 To nie jest kłamsto, a zmiana decyzji. Przecież w danym momencie możesz nie chcieć pić piwa, ale zmieni się sytuacja i zmieni się decyzja. A takie malutkie, drobniutkie kłamstwka wybaczamy, o ile pozwalają dalej ufac. Odpowiedz Link Zgłoś
toykabeauti Re: drobne klamstwa 16.09.09, 21:10 moim zdaniem mozna zaakceptować :) Odpowiedz Link Zgłoś
nanai11 Re: drobne klamstwa 16.09.09, 21:13 Generalnie to ten co mówi że dzisiaj nie pije, jest najbardziej pijany na imprezie. Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: drobne klamstwa 16.09.09, 21:25 ja robie afere, potem chwila ciszy, potem tzw. normalnosc, ale nigdy nie jest juz jak dawniej. ufam mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: drobne klamstwa 16.09.09, 21:24 To niedotrzymane nie będę pił piwa to nie kłamstwo, a złamana obietnica. Tutaj wszystko zależy od powagi tej obietnicy oraz okoliczności i powodów jej złamania. Inna sprawa zupełnie. Drobne kłamstwa natomiast... W życiu codziennym zdarza mi się takowych dokonywać, choć rzadko. Np. czasem zamiast przyznać się, że zaspałam mówię szefowi, że musiałam coś z rana załatwić. Staram się z tym walczyć. Nie stosuję jednak takich zagrań w stosunku do Mężczyzny. Pełna szczerość. I tego samego wymagam. Odpowiedz Link Zgłoś
fotozwierz Re: drobne klamstwa 21.09.09, 19:32 drobne klamstwa jak sama nazwa wskazuje sa drobne i robiacy to zapewne uwaza ze nas nie krzywdzi, bo gdyby bylo inaczej nie robilby tego, wiec wybaczamy:) Odpowiedz Link Zgłoś