Dodaj do ulubionych

jak postąpić?

29.09.09, 10:07
Moze moje wątpliwości beda przypominac list 14latki wyslany do bravo, ale widzę, ze pojawiaja się tutaj rozne wątki tak wiec i ten nie powinien bardzo odstępować od niektorych. A wiec spotykam sie z facetem, ktory jest troche starszy ode mnie, ostatnio mialam watpliwa przyjemnosc spr co ma na swoim pendrivie (wiem, to jego rzecz i moze nie powinnam spr, ale sadze, ze wiekszosc z czytających zrobiłaby podobnie) i co sie okazało, oprocz jednego mojego zdjecia schowanego jeszcze w jakims dziwnym folderze, bylo duzo roznych zdjec dziewczyn (ubranych) sciagnietych z roznych portali (wszystkie te dziewczyny sa z miasta w ktorym mieszkamy) i przerobione zdjecia kolezanki z pracy słodko opisane. Szczera rozmowa nic tutaj chyba nie pomoze, tym bardziej, ze oddalamy sie od siebie, odnosze wrazenie, ze koledzy sa nie raz wazniejsi ode mnie, a on traktuje mnie jako jakąś bezrozumną dziewuszkę. Tylko tyle chcialam napisac, bo akurat nie mialam na chwile obecną komu o tym powiedziec. Ale oceniając z boku nie wydaje mi się to byc do końca w porządku.
Obserwuj wątek
    • deczko Re: jak postąpić? 29.09.09, 10:15
      Tylko tyle chcialam napisac, bo akurat nie mialam na
      > chwile obecną komu o tym powiedziec. Ale oceniając z boku nie wydaje mi się to
      > byc do końca w porządku.

Moze on z tymi dziewczynami nawiazywal kontakty i w pewien sposob je "zbieral".
      Albo fotki mu sie podobaly, moze je pokazywal kumplom. czy to w porzadku? Hmmm a
      znalazlas tam swoje zdjecie?? I ile lat on jest od Ciebie starszy?
    • real_mayer Re: jak postąpić? 29.09.09, 10:15
      Szczera rozmowa nic tutaj chyba nie pomoze, tym bardziej, ze oddalamy sie od
      siebie

Skąd wiesz, że nie pomoże?
      Zresztą dla mnie to dziwne i facet coś kombinuje. Może pogadaj z koleżanką ze
      zdjęcia i podpytaj o co chodzi?
    • alpepe Re: jak postąpić? 29.09.09, 10:17
      przeczytaj swój post, a poznasz odpowiedź, tu nie ma się co zastanawiać, chyba,
      że jesteś faktycznie bezrozumną dziewuszką.
      • baro123 Re: jak postąpić? 29.09.09, 10:25
        Jest starszy ode mnie o 9 lat, ta kolezanka, to kolezanka z jego pracy, tak wiec ja jej nie znam.
    • mahadeva Re: jak postąpić? 29.09.09, 10:25
      w powaznym zwiazku jest zaufanie, ja nigdy nie grzebie w pen drivach
      widac, ze oboje nie traktujecie zwiazku powaznie
      jesliby mi zalezalo, olalabym zdjecia, wiecej nie grzebala i starala
      sie budowac zwiazek
    • karlajn_27 Re: jak postąpić? 29.09.09, 10:28
      jedyne rozsadne wyjscie to niestety rozmowa. zapytaj go co to za babki i po co
      mu to.

Bedziesz wiedziala czy klamie czy mowi prawde.
    • jan_hus_na_stosie Re: jak postąpić? 29.09.09, 10:29
      to na pewno jakiś zboczeniec, mieć na pendrivie zdjęcia ubranych kobiet? Straszne ;)
      • baro123 Re: jak postąpić? 29.09.09, 10:35
        Rzeczywiscie, moze brzmi to smiesznie. Ale dla mnie to dziwne, ze nawet jak chce
        spr poczte u niego na komputerze, to strzeże go tak, jakby co najmniej mial tam
        dane z Pentagonu. Wiem tez ze kiedys wlasnie spotykal sie z dziewczyna wyszukana
        na jakims tam portalu.
        • dziabdzik Re: jak postąpić? 29.09.09, 11:05
          A ty jak często usuwasz stare pliki z kompa i pena? Nie możesz domniemywać, że z bazy panienek korzysta obecnie.

To, że facet ma nową dziewczynę nie znaczy, że ma wywalić zdjęcia, wymazać wszystko co związane z poprzednimi i chyba normalne jest, że nie jest to do udostępniania ogólnego. Baza panienek może się jeszcze przydać. Związki nawiązują się i rozpadają, sama myślisz o odejściu i tak chyba będzie, bo przez swoje wścibstwo już mu nie zaufasz, choćby był niewinny.

Mój koleś ma np ostre filmiki z exkami, których mu szkoda wywalić, choć ma stałą partnerkę, a których nikomu nie pokazuje. Oczywiście szczeka na wszystkich, co bez kontroli dobierają sie mu do komputera.

To co znalazłaś nie może być dowodem ani podstawą do podejmowania decyzji. Dla mnie to za mało.
          • baro123 Re: jak postąpić? 29.09.09, 11:24
            No wiesz rozumiem, ze mozna miec takie zdjecia i to by mi nie przeszkadzalo
            (sama mam zdjecia ex, ktore mu pokazywalam), ale chyba inaczej jest jak masz
            swiadomosc, ze jestes z kims od jakiegos czasu, jestes wobec niego w porzadku, a
            on uzupelnia swoja kolekcje bardzo intensywnie, mowiac Ci, ze idzie spac, a ty
            widzisz, ze loguje sie na tym portalu. Głupi problem, bo pierwszy raz mam z
            czyms takim do czynienia.
            • dziabdzik Re: jak postąpić? 29.09.09, 12:15
              Facet szuka wrażeń, ciekawe tylko jakich. Przyłap go na czymś niewinnym i będzie pretekst do nieroszczeniowej rozmowy o waszych potrzebach.
              • baro123 Re: jak postąpić? 29.09.09, 22:21
                Zobaczę przez najblizsze kilka dni jak sprawa sie potyczy, ale sa jeszcze inne
                kwestie, ktore utwierdzają mnie w przekonaniu, ze chyba juz coraz mniej w tym
                sensu, aby to ciągnąć dalej.
    • sootball Re: jak postąpić? 29.09.09, 10:44
      pościągaj zdjęcia urodziwych chłopców z Twojego miasta. Zmień im nazwy na
      dokładnie na takie, jak tamte zdjęcia lasek. Zamień. Po pierwsze zobaczysz kiedy
      się zorientuje, po drugie będziesz mogła słodkim głosem odpowiedzieć, że w
      takiej wersji zdjęcia bardziej Ci się podobają i czy ma z tym problem.
    • mamba8 Re: jak postąpić? 29.09.09, 10:45
      A to napewno fotki zbierane w czasie trwania waszego zwiazku? Nie pytalabym sie
      go a raczej baczniej obserwowala. Moze ewentulnie wyrywkowo sprawdzila telefon
      czy sprobowala lepiej poznac jego kolezanke.
      • baro123 Re: jak postąpić? 29.09.09, 10:50
        Tak, są w folderach, i łatwo spr datę. Wiem tez, ze caly czas wchodzi na ten
        portal, bo ustalenie jego loginu trudne nie bylo.
        • mamba8 Re: jak postąpić? 29.09.09, 10:54
          ok, wstaw fotki jakiejs megalaski takiej bardzo w jego typie i napisz cos
          niezobowiazujego. Rozpocznie sie korespondencja. Za jakis czas jak dojdzie do
          umowienia sie na spotkanie (najlepiej by bylo jakby ktos za Ciebie pisal, jakas
          twoja kolezanka bo nie moze rozpoznac twojego stylu pisania) i on przyjdzie na
          to spotkanie to spotkasz sie z nim i powiesz zeby spadal.

A jak on nie bedzie dazyl do spotkania a jedynie sobie rozmawial, zastanowilabym
          sie nad podjeciem jeszcze rozmow, walki o zwiazek.
    • deczko Re: jak postąpić? 29.09.09, 11:43
      Internetowy podrywacz, moze nawet uzalezniony od tego typu znajomosci, stad
      katalogowanie fotek panien na pendrivie.

Spora roznica wieku, sadze, ze on jest po 30. jesli tak, to takiego nie
      zmienisz, a jego dotychczasowe poczynania nie sa zbyt chwalebne.

Ja bym odpuscila, bo szczera rozmowa nie doprowadzi do tego czego Ty chcesz, ze
      bedziesz ta jedyna.
    • butterflymk Re: jak postąpić? 29.09.09, 12:11
      szkoda Twojego czasu na tą sprawę
      lepiej poczytać bravo ;D
      przecież widzisz że u tego typa jesteś na poziomu podfolderu
      ukrytego w cholerę....
      pierwszy plan mają inne dziewczynki...
      więc nie upadlaj się jeszcze bardziej i olej go...
    • figgin1 Re: jak postąpić? 29.09.09, 23:23
      baro123 napisała:

ostatnio mialam watpliwa przyjemnosc spr co ma na swoim pendrivie (wiem,
      > to jego rzecz i moze nie powinnam spr, ale sadze, ze wiekszosc z czytających z
      > robiłaby podobnie)

To źle sądzisz. I kretyńskim usprawiedliwieniem dla wścibstwa jest podejrzewanie
      o to innych.

oprocz jednego mojego zdjecia schowanego j
      > eszcze w jakims dziwnym folderze,

Lol, a w jakim folderze powinno być?

Nie dość, ze chamka to jeszcze głupia.
      • kag73 Re: jak postąpić? 29.09.09, 23:38
        A jak dlugo sie juz z nim spotykasz?

Mnie ten gosciu cos jest podejrzany.
        Wiem, wszyscy tutaj ciagle mowia o prywatnosci i sferze intymnej czy
        jak to nazywaja, ja uwazam, ze jak ktos nie ma nic do ukrycia, to
        sie tak nie zachowuje. Jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby maz cos
        zamykal przede mna, ukrywal maile, czy skrzetnie wszystko zamykal
        wstajac od komputera. Ja zreszta tez nie, bo nie mam nic do ukrycia.
        Znam jego haslo na skrzynke, on moje tez. Nic nie kontroluje i nie
        musze potajemnie, bo nic nie jest pozamykane.

I uwazam, ze nie jest normalne kolekcjonowanie zdjec innych kobiet
        bedac w zwiazku.

Hmm, mnie by taki facet nie bawil, serio.
        Moze sie rozglada za inna, albo lubi te klocki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka