Dodaj do ulubionych

Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie

24.10.09, 19:11
Od kilku lat noszę kolorowe soczewki kontaktowe i mniej więcej od tego czasu zauważyłam, że zaczynają mnie znacznie bardziej podrywać mężczyźni. A ponieważ nie chodzi o wszystkich, tylko o pewną ich grupę - mianowicie wykładowców, stąd też moje przypuszczenie, że może to mieć związek z tymi moimi soczewkami. Patrzę się na wykładowców tak jak inni studenci, nie zagaduję ich, a dziwnym trafem to zawsze tylko do mnie kieorwane są pewne subtelne oznaki podrywu. Nawet w większości wypadków są to wykładowcy, którzy w ogóle mi się nie podobają, więc odpada hipoteza "maślanych oczu". Moja atrakcyjność też nie jest tego powodem, bo nawet jeśli przyjąć, że należę do kobiet atrakcyjnych, to na pewno nie jestem jedyną atrakcyjną na sali. Dodam, że nie ubieram się prowokacyjnie.

Zaczęłam się nad tym zastanawiać. W internecie wyczytałam informacje, że ogólnie osoba z zielonym kolorem oczu (także naturalnym) jest odbierana przez otoczenie jako "namiętna", "intrygująca", "pełna temperamentu". Niezależnie od tego podobno w ogóle soczewki kontaktowe (także bezbarwne) dają wrażenie błyszczenia się oczu przy jakimś tam oświetleniu.

Jakie macie na ten temat informacje? Jestem po prostu ciekawa. Nie jest to dla mnie oczywiście wielki problem, bo te "podrywy" nie są nachalne, ale zastanawia mnie fakt, czy rzeczywiście kolorowe soczewki są jakoś szczególnie odbierane - mniej lub bardziej świadomie - przez inne osoby.
Obserwuj wątek
    • jane-bond007 Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 24.10.09, 19:17
      potwierdzam zainteresowanie, nosilam niebieskie, zielone i fioletowe
      i kazde z nich sie "podobaly"

ale jednak wole moje teczowki bo mi kazdy kolor
      cieni pasuje ;)
    • malwan Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 24.10.09, 19:20
      boże, boże, boże...

nie mam słów już na te pierdoły.
      nie było mnie tu dawno,wróciłam i co się loguję to coraz większe bzdety.
      ale tej od autobusu to nikt nie przebije.

Ja noszę od lat soczewki i nie zauważyłam zwiększonego zainteresowania moja osobą.
      jest ratunek dla wszystkich samotnych i nieszczęśliwych-kupcie se kolorowe
      soczewki, wio na studia i problem z głowy.
      • jane-bond007 Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 24.10.09, 19:26
        Ja noszę od lat soczewki i nie zauważyłam zwiększonego
        zainteresowania moja oso
        > bą.

mam ci gratulowac, wspolczuc czy cos?
        • malwan Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 24.10.09, 19:28
          a jak tam se uważasz.
          • jane-bond007 Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 24.10.09, 19:31
            zalatwione
        • jan_hus_na_stosie Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 24.10.09, 19:30
          wbrew temu co piszą poeci kolor oczu kobiety jest naprawdę sprawą drugorzędną w
          jej wyglądzie
          • jane-bond007 Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 24.10.09, 19:36
            ale barwa ktora jest niespotykana (nie pisze o okropnych sztucznych
            odcieniach) ale np czysta jasna zielen, wierz mi Janie ze wzbudza
            zainteresowanie, nawet idac ulica czulam ze ktos łapie moje
            spojrzenie
            • ritsuko Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 26.10.09, 12:12
              Ja sama zawsze marzyłam o fiołkowych oczach, z opowieści wiem, że jedna z sióstr
              babci takie miała- wątpię czy można by było przejść obok takich obojętnie :)
          • nascituruska Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 24.10.09, 22:57
            jan_hus_na_stosie napisał:

> wbrew temu co piszą poeci kolor oczu kobiety jest naprawdę sprawą drugorzędną w
            > jej wyglądzie

Zgodzę się, świadomie nie gra to roli, zresztą sporo mężczyzn ma problemy z rozróżnianiem kolorów (bez obrazy). Ale podświadomie takie oczy o intensywnej barwie mogą oni interpretować jako "intrygujące", "iskrzące" itd. Być może moje oczy się odróżniają od innych na sali i stąd to nieuzasadnione zainteresowanie moją osobą.
          • 2szarozielone Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 26.10.09, 19:23
            jan_hus_na_stosie napisał:

> wbrew temu co piszą poeci kolor oczu kobiety jest naprawdę sprawą drugorzędną w
            > jej wyglądzie

Na mój kolor oczu zwracają uwagę nie tylko poeci ;) To zresztą chyba
            najmocniejszy punkt mojego wyglądu - mam jasnoniebieskie oczy, przy bardzo
            ciemnej oprawie oczu i ciemnych włosach.
          • skarpetka_szara Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 26.10.09, 21:55
            swietna jest ta Twoja sygnaturka
    • puma_z_gminy_biala Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 24.10.09, 19:21
      Nie chciałoby mi się męczyć z soczewkami po to żeby zwracać na
      siebie uwagę :D Zreszta jako zdrowa puma mam doskonały wzrok.
    • aska844 Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 24.10.09, 19:51
      haha, to prawda, ja nosiłam tylko zwykłe soczewki korekcyjne, ale
      otrzymałam morze komplementów na temat moich pięknych, czarnych,
      duuużych oczu ;) większość spotkanych osób zwracała na to uwagę :)
      • wyssana.z.palca Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 24.10.09, 19:57

moich pięknych, czarnych,
        > duuużych oczu ;) większość spotkanych osób zwracała na to uwagę :)

heloł, a kto by nie zwrocil uwagi na czarne oczy?? jak zyje,
        czarnych oczu nie widzialam i tez bym uwage zwrocila.
        • skarpetka_szara Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 26.10.09, 21:58
          Pewnie napalila sie trawy i tak zrenice sie powiekrzyly.

wyssana.z.palca napisała:

>
          > moich pięknych, czarnych,
          > > duuużych oczu ;) większość spotkanych osób zwracała na to
          uwagę :)
          >
          >
          > heloł, a kto by nie zwrocil uwagi na czarne oczy?? jak zyje,
          > czarnych oczu nie widzialam i tez bym uwage zwrocila.
          >

>
          >
          >
          >
      • malwan Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 24.10.09, 19:58
        ale na co?
        Na soczewki czy na twoje duże, piękne oczy?
        z tego co wiem, to soczewki zdolności powiększania oka nie mają.
        Nie sądzę też, żeby przez nie oczy nagle zaczynają być piękne.
        • nascituruska Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 25.10.09, 22:42
          Mam nadzieję, ze nie zostałam źle zrozumiana. To nie chodzi o to, że ja chcę by mnie podrywali, bo oni w ogóle mi się nie podobają. To chodzi o to, że dziwi mnie, że akurat to zawsze mnie zaczepiają. I szukam tego przyczyny. Hipoteza moja jest taka, że być może te soczewki w określonym oświetleniu dają efekt zamglonych oczu. I oni myślą, że to ja na nich lecę, skoro mam takie dziwne oczy.
      • skarpetka_szara Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 26.10.09, 21:56
        bo wczesniej mialas oczy za okularami.
    • potworski Dobre 25.10.09, 23:35
      Hahaha!
      Ja osobiście w teorię wielkiego podrywu na sztuczne gały nie łykam, bo faceci
      zazwyczaj mają niezły polew z lasek, których oczy na żywo wyglądają jak zrobione
      w photoshopie.
    • rzeka.chaosu Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 26.10.09, 11:10
      Mam naturalnie zielone oczy (w pewnym świetle nawet bardzo bardzo zielone)i nie
      zauważyłam, żeby ktoś się wgapiał :P
      Natomiast ja często zwracam uwagę na osoby o jasnoniebieskich oczach. Ładnie
      błyszczą i przyciągają wzrok :)
      Kolorowe soczewki na ogół wyglądają sztucznie (często widać np. obramówkę z
      koloru wokół tęczówki), szczególnie gdy nie pasują do reszty urody danej osoby.
      Mi to się średnio podoba, ale nie wątpię, że są osoby które gustują w takich
      oczach :)
      • aurelia_aux Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 26.10.09, 12:21
        Kolor oczu może nie jest naj istotniejszy, ale mam kolegę z pracy który ma oczy
        granatowe:) Takie jak mają noworodki, ciemny żywy granat, ojjj.. w tych oczach
        to się zakochać można, coś pięknego:)
      • nascituruska Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 26.10.09, 19:15
        To zależy jakie soczewki - przecież są różne firmy. Poza tym moim zdaniem trzeba dobrać kolor zbliżony do naturalnego. Ja naturalny też mam zielonkawy (z domieszką szarego), więc na pewno mi pasuje do urody.
      • jane-bond007 Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 26.10.09, 22:03
        (często widać np. obramówkę z
        > koloru wokół tęczówki)

to jakies na maksa siarowate soczewki
        • mullosca Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 28.10.09, 22:11
          A ja uważam, że jeśli są dobrze dobrane i mają ciekawy kolor, bo nie mówię już o
          soczewkach w panterkę czy kropki, tylko o jednolitym kolorze to wygląda to
          ciekawie www.szkla.com/70_freshlook-colors-2-szt.html tak jak tutaj na
          zdjęciach. A jeśli ktoś zamierza kupić to polecam ten sklep ze względu na jego
          renomę
    • skarpetka_szara Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 26.10.09, 22:00
      Wiesz... te kolorowe soczewki nie do konca wygladaja naturalnie.
      Wiec moze dlatego sie na Ciebie patrza, bo jednak pewnie ten
      zielony kolor jest bardziej intensywny niz naturalny.

A jak cos "odstaje" to ludzie maja tendencjie sie gapic.
    • ferero Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 26.10.09, 22:41
      nie mam kolorowych oczów, ale namiętne usta i też się gapią. oni gapia się na
      wszystko nawet na chińskie podróbki prezerwatyw
    • nochenegra Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 13.11.09, 11:29
      Z tym zielonym kolorem to absolutna prawda. Amerykańscy naukowcy (bo kto inny:))
      stwierdzili, że kobiety z zielonymi oczami są uważana za bardzo seksowne (dla
      porównanie niebieskie oczy kojarzą się z dobrocią i naiwnością, a brązowe z
      siłą). Jeśli do tego masz rude włosy to możesz być odbierana jako bardzo
      uwodzicielska. Zielony kolor oczu jest ponadto najrzadszy, wiec również z tego
      może wynikać zainteresowanie płci przeciwnej.
    • kaska82 Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 13.11.09, 12:28
      Soczewki, kolorowe lub nie, to z mojego punktu widzenia najlepszy
      wynalazek człowieka. Zaczęłam je nosić 6 lat temu i od tego czasu
      relacje damsko-męskie baaaaardzoooo się poprawiły. Dziesiątki razy
      już usłyszałam, że mam piękne oczy, a wcześniej ni hu hu ; ). Kolega
      mojego brata nie poznał mnie na weselu. Zaliczył niezły ZONK. Nie
      wyobrażam już sobie życia w okularach choć mam parę koleżanek które
      mają fantastycznie dobrane oprawki.
    • majkelowna Re: Kolorowe soczewki a męskie zainteresowanie 03.12.09, 10:22
      Generalnie mężczyźni są bardzo wrażliwi na spojrzenia kobiet, a jeśli są one
      ubarwione jakimś interesującym kolorem to już w ogóle ich to przyciąga.
      Pewnie słyszałaś o tym, ze osoby z szerzej otwartymi źrenicami sa bardziej
      atrakcyjne. Jest to oznaka podekscytowania, podniecenia. Zatem dlaczego podobnie
      nie miało by być z kolorowymi oczami? :)
      Sama ostatnio się zastanawiam nad zmianą koloru oczu, albo raczej podrasowaniem
      ich kolorystyki. Mam naturalnie niebieskie oczy, ale chciałabym by były bardziej
      wyraźne, a są takie ładne szafirki na szkla.com :)
      Jeśli zauważę na swoim przykładzie jakieś zmiany w stosunku panów do mnie to nie
      omieszkam się nimi z wami podzielić ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka