Dodaj do ulubionych

Świńska Grypa!!!!!!!!!!!!

26.01.10, 14:35
fakty.interia.pl/raport/swinska-grypa/news/pandemia-ah1n1-pod-naciskiem-koncernow,1430055
Czy to jest dla kogoś nowość? Jakim trzeba być nawinym debilem żeby się
zaszczepić?

I w ogole czy WHO jeszcze dla kogokolwiek moze byc autorytetem?
I raz w zyciu i ostatni to powiem: brawo dla kogos z rzadu kaczora donalda,
brawo pani kopacz!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 15:21
      dziwi mnie, że ten wątek jeszcze jest na forum, bo kiedyś podby popełnił Janek
      Hus na stosie i wątek się szybko zniknął.
      • skarpetka_szara Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 22:12
        Ba! kiedys komus nie podobala sie moja sygnaturka wiec mi
        zablokowali sygnaturki ze zdjeciem.
    • steffie Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 16:09
      > I w ogole czy WHO jeszcze dla kogokolwiek moze byc autorytetem?

Dla RPO chyba jest... Kochanowski przez biernosc rzadu oraz grype
      swinska stracil ponoc miesiac zycia :)
    • masher Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 16:24
      jesli myslisz ze ktos za to odpowie, kogos skaza to sie mylisz. tam reka reke
      myje... ktos uzna ze popelniono pomylke, chciano dobrze ale nie wyszlo. na tym
      sie skonczy. a to ze od szczepionek padali ludzie czy tez niczylo im to zdrowie
      to juz nikogo nie bedzie obchodzilo. w imie pieniadza zarzna kazdego w bialy
      dzien bez mrugniecia okiem...
    • minasz Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 16:53
      naiwnym debilem to trzeba byc zeby lekcewazyc takie zagrozenie

kopacz powinna isc do wiezienia za to ze nie sprowadziła szczepionek(i naraziła
      mnóstwo ludzi na smierc)
      to jest ruletka 98 przypadkach na 100 bedzie tak jak teraz ale w 2 wykosi milony
      ludzi
      • steffie Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 16:59
        > naiwnym debilem to trzeba byc zeby lekcewazyc takie zagrozenie

Jakie zagrozenie?? Ilu znasz chorych na grype (tych wokol Ciebie, a
        nie z TV). W przypadku pandemii to powinna byc calkiem spora czesc
        Twoich znajomych. Ja nie znam ani jednego przypadku. W przypadku
        grypy sezonowej jest inaczej, a i moich 2 znajomych zmarlo z powodu
        powiklan pogrypowych (mowa wciaz o sezonowce).
        • minasz Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 17:03
          to jeszcze raz powtorze to ze pandemia grypy w 98 przypadkach na 100 bedzie
          miała podobny przebieg nie oznacza ze tak jest zawsze w pozostałych 2
          przypadkach moze wykosic miliony ludzi jak np zrobiła to hiszpanka - to ze nas
          nie wykosiła oznacza tylko to ze mielismy farta
          • jane-bond007 Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 17:12
            pierwsze co mie rozbawiło to hiszpanka... drugie to fart, he he :)
            masz poczucie humoru

Ps. czekam na wpis: śmiej sie śmiej, jak zachorujesz i padniesz bo
            się nie zaszczepiłaś to ja się będę śmiał
            • minasz Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 20:34
              co cie niby rozbawiło w hiszpance? albo w farcie??
              • jane-bond007 Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 20:48
                bo widać jak mało wiesz o temacie którego zaciekle bronisz
                • minasz Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 20:51
                  no to mnie dokształc skoro jestes taka madra
                  • jane-bond007 Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 20:54
                    nie chce mi się a poza tym (chociażby) google nie gryzą
                    • minasz Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 20:58
                      no dawaj pokaz ze to nie pustosłowie ze faktycznie posiadasz jakies rzeczowe
                      argumenty
                    • pencerfum Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 20:58
                      Internet wcale nie jest dobrym źródłem informacji, nigdy nie wiesz czy trafiłaś
                      na śmieci czy bredzenie domorosłych "fachowców". Jęsli naprawdę się na sprawie
                      znasz, jesteś wirusologiem/epidemiologiem etc to nie wierzę, ze rozbawiłaby Cię
                      epidemia hiszpanki. Czy inne epidemie grypy. Więc zamiast odsyłać pytającą do
                      skądinąd dennego źródła informacji powiedz co wiesz. Tylko nie z artykułów
                      prasowych ale z podręczników i/lub własnego doświadczenia.
                      • jane-bond007 Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 21:14
                        można można trzeba tylko poszukać, poczytać i sprawdzić czy
                        faktycznie takie sa fakty, sprawdzić cytaty, kupić książkę
                        przeczytać i się zastanowić - tyle, bo można też trafuć na bredzenia
                        fachowców :) a odwołania do hiszpanki w przypadku każdej ostatniej
                        grypy są poprostu śmieszne, tak tak mieliśmy farta, natomiast ja
                        mogę sobie uprawiać co mnie się spodoba :) a tym bardziej po tym co
                        w tym wątku zaprezentował misz czy jakoś tak
                        • pencerfum Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 21:36
                          Sorry, ale do mnie takie wodolejstwo nie trafia. Konkrety pliiz, zwłaszcza jeśli
                          się z kogoś wyśmiewasz. Jakie podręczniki? Wirusologia lekarska, Podstawy
                          epidemiologii?
                          Konkretny autor? Artykuły w pełnej wersji? Co poczytać i sprawdzić? W PubMedzie,
                          BMJ, NEJM, cokolwiek? Bo chyba nie w googlach
                          Oczywiście, ze możesz sobie uprawiać co Ci się podoba, wolne forum. Uprawiasz
                          pitu pitu dla zabawy? Wolno Ci. Jak dla mnie możesz udawać noblistkę. Tylko po
                          co? Jeśli jest temat, na którym się akurat znamy, to znacznie fajniej i
                          ciekawiej jest się podzielić tym, co się wie.

jane-bond007 napisała:

> można można trzeba tylko poszukać, poczytać i sprawdzić czy
                          > faktycznie takie sa fakty, sprawdzić cytaty, kupić książkę
                          > przeczytać i się zastanowić - tyle, bo można też trafuć na bredzenia
                          > fachowców :) a odwołania do hiszpanki w przypadku każdej ostatniej
                          > grypy są poprostu śmieszne, tak tak mieliśmy farta, natomiast ja
                          > mogę sobie uprawiać co mnie się spodoba :) a tym bardziej po tym co
                          > w tym wątku zaprezentował misz czy jakoś tak
                          • jane-bond007 Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 21:57
                            taa z tymi podręcznikami to juz drugi raz wyskoczyłaś :)
                            przepraszam jakie podręczniki? temat jak widać wzbudza emocje i jest
                            obtłuczony konkretnie a ja nie mam ani czasu ani ochoty aby odpierać
                            tu zmasowane ataki, nie potrzebuję wojny forumowiej :) usiądź i
                            poczytaj, materiałów jest mnóstwo, wystarczy chcieć

poza tym odp Minaszowi (wybacz przekręcenie) bo dla mnie zabawne
                            jest zestawienie cyt. naiwny debilizm oraz fart że nie
                            zachorowaliśmy bo hiszpanka siała spustoszenie

a co co Ci chodzi to już nie wiem
                            • minasz lepiej sie nie odzywaj 26.01.10, 22:08
                              i tak juz wyszłas na idiotke nikt kto ma choc troche rozumu nie bedzie z toba
                              dyskutował hehe
                              • jane-bond007 Re: lepiej sie nie odzywaj 27.01.10, 17:12
                                no pojechałeś mi naprawdę, trzymasz poziom - swój oczywiście
                                • minasz Re: lepiej sie nie odzywaj 27.01.10, 17:25
                                  no tak tak poziom dyskusji z toba jest tak wielki i merytoryczny ze nie mam
                                  szans ci dorównać hehehe
                                  • jane-bond007 Re: lepiej sie nie odzywaj 27.01.10, 17:26
                                    Ty zacząłeś więc miej żal do siebie :)
                            • pencerfum Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 23:34
                              I tak sobie możemy przez kilka dni. Ja Cię pytam o konkrety, Ty odpowiadasz
                              książki (może Clarkson i jego felietony, może jakieś romansidło, może "Historia
                              Filozofii"). Czyli nic do powiedzenia nie masz, nic do zaproponowania, może i
                              odróżniasz wirusa od bakterii, kto wie, pogratulować. Bez sensu, bo takie posty
                              można do skończenia świata. Reasumując-nie masz fioletowego pojęcia o temacie.
                              Może gdzieś, coś w dziewiątym kościele, a moze był artykuł w "Dzienniku" albo w
                              "Poradniku Kuchennym". Sorry szkoda czasu... Więc wybacz, ale dyskusję bez
                              dyskusji odpuszczam i pozostawiam polskim politykom
                              Pozdrawiam i wielu ciekawych chwil przy studiowaniu uniwersyteckich podręczników
                              życzę
                              • steffie Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 27.01.10, 09:14
                                >Dokladnie: rzad Tuska nie zamowil szczepionkek, bo nie mieli kasy.

A nie dziwi Cie fakt, ze producenci tych szczepionek nie chca brac
                                odpowiedzialnosci za swoj produkt? Naprawde wstrzyknelabys sobie cos
                                niewiadomego, co ma nazwe szczepionka? A moze ironia losu i powiklan
                                poszczepionkowych czekalby Cie los ofiar swinskiej grypy...?

>Gdyby pandemia wybuchla, to juz polowa ludzi z tego forum juz by
                                >nie zyla!

Wedlug WHO pandemia wybuchla, co wiecej, nie minela!! Strasznie
                                zastanawiajace, czemu tylu ludzi wciaz zyje, prawda? :)

>Wole rzad, ktory kupi szczepionki oraz maski na "wszelki wypadek",
                                nawet jesli da sie zrobic w bambuko, ale CHRONI SWOICH OBYWATELI niz
                                >taki, ktory liczy tylko na cud.

Jak sie daje robic w bambuko to nie chroni swoich obywateli.
                                Gdybysmy chcieli sie przed wszystkim zabezpieczac “na wszelki
                                wypadek”, to by sie zyc nie dalo.

>Tym razem sie udalo a rzad Tuska ze swoim PR chce przekuc
                                niemoznosc
                                >kupienia szczepionek w sukces, choc ryzykowal naszym zyciem!!! A wy
                                to lykacie.

To Ty lyknelas bajeczke o Tym, ze ryzykowano Twoim zyciem, a moze Ci
                                je uratowano i nie podzielilas losu kilku zaszczepionych (i juz
                                swietej pamieci) Niemcow i Szwedow
                                • minasz Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 27.01.10, 09:55
                                  A nie dziwi Cie fakt, ze producenci tych szczepionek nie chca brac
                                  > odpowiedzialnosci za swoj produkt?

a ktory producent leków bierze??????
                                  hehehe

Pandemia wybuchła ale miała łagodny przebieg
                                  ale nawet mimo tak łagodnego przebiegu były problemy z respiratorami(co by
                                  zrobiła pani kopacz jakby np milion osob miało problemy z oddychaniem?????
                                  jak sie rozwinie taka pandemia nie sposob przewidziec bo wirusy grypy mutuja
                                  • steffie Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 27.01.10, 10:17
                                    > a ktory producent leków bierze??????

A ktory producent przerzuca odpowiedzialnosc na panstwo? ktory
                                    producent nie ma pojecia o dzialaniach ubocznych produkowanego przez
                                    siebie produktu? A no ten od szczepionek przeciw swinskiej grypie :)

> Pandemia wybuchła ale miała łagodny przebieg

Nie wazne jaki ma przebieg, jak jest pandemia to zachorowania na
                                    dana chorobe nie powinny byc sporadyczne, jak w tym przypadku.
                                    Powtarzam pytanie - znasz kogos w swoim otoczeniu, kto zachorowal na
                                    swinska grype? Przypominam, ze w przypadku pandemii to powinna byc
                                    spora czesc znajomych, a juz na pewno wypadalo by miec kilka
                                    przypadkow w rodzinie :)
                                    • minasz Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 27.01.10, 17:16
                                      a to ciekawe co napisałas według ciebie kiedy producent wprowadza nowy lek wie
                                      juz jakie ma działanie uboczne - mozna by sie z tym zgodzic jezeli to zamienik
                                      ale jezeli to nie jest zamienik i jest nowa substancja czynna to niby skad maja
                                      to wiedziec
                                      (pomysl troszke zanim cos napiszesz)

jezeli chodzi paniusiu o pandemie to charakteryzuje sie ona miedzy innymi tym ze
                                      choruja na nia i umieraja ludzie młodzi w 95% do 50 roku życia W Polsce
                                      najstarsza osoba ktora zmarła miała cos około 50ki
                                      • steffie Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 28.01.10, 09:16
                                        > jezeli chodzi paniusiu o pandemie to charakteryzuje sie ona miedzy
                                        innymi tym ze
                                        > choruja na nia i umieraja ludzie młodzi w 95% do 50 roku życia W
                                        Polsce
                                        > najstarsza osoba ktora zmarła miała cos około 50ki

Mogl(a)bys mi przypomniec ile osob do 50. roku zycia zmarlo w Polsce
                                        na powiklania (swinsko-)pogrypowe? Jesli to bedzie 95% wsrod
                                        wszystkich chorych to bedziemy miec jakis obraz liczebny tej
                                        strasznej pandemii w naszym kraju :)
                                        Trzeci raz pytam - czy znasz kogos, kto chorowal na swinska grype?
                                        Tylko badz szczery(a) prosze...

Uwazaj z tym "pomysl troszke zanim cos napiszesz", zeby nie obrocilo
                                        sie to przeciw Tobie :)

Milego dzionka :)
                                        • minasz Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 28.01.10, 17:12
                                          jestes niesamowicie ograniczona intelektualnie
                                          zastanów sie troszke - spróbuj pomyslec dopiero potem zadawaj pytania

pandemia przebiega bardzo łagodnie w wiekszosci wypadków - ludzie nawet nie
                                          wiedza ze sa zarazeni- z tego co pamietam szacowało sie ze w angli mogło
                                          chorowac nawet kilka milionów osob
                                          • steffie Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 29.01.10, 14:06
                                            >pandemia przebiega bardzo łagodnie w wiekszosci wypadków - ludzie
                                            >nawet nie wiedza ze sa zarazeni- z tego co pamietam szacowało sie
                                            ze w >angli mogło chorowac nawet kilka milionów osob

I z tych kilku milionow zmarlo ilu? Skoro pandemia przebiega
                                            lagodnie i niezauwazalnie, a smiertelnosc jest znikoma (biorac pod
                                            uwage ilosc zarazonych) po co to straszenie?
                                            Skoro WHO mialo wszelkie przeslanki do ogloszenia pandemii dlaczego
                                            teraz jest posadzane o dzialanie na szkode ludzi, podawanie
                                            falszywych informacji i musi sie tlumaczyc z zarzutow m.in.
                                            wspolpracy z koncernami farmaceutycznymi?

Unikasz jak ognia odpowiedzi na pytania (jedno z nich zadalam 3 razy
                                            i juz domyslam sie odpowiedzi), albo probujesz obrazac osobe, ktora
                                            ci je zadala. Najlepsza forma obrony - atak? :) A moze tez chorujesz
                                            i nie wiesz o tym? Albo sie szczepile(a)s i to jeden z efektow
                                            ubocznych...? :) Zartuje oczywiscie, niech ci cisnienie znow nie
                                            skoczy :)

A tak na powaznie – bez odbioru.
                                            • minasz Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 29.01.10, 20:36
                                              wszystko mieszasz
                                              nikt nie mógł przewidziec ze pandemia bedzie łagodna - to był własnie fart-
                                              98/100 bedzie a w 2 nie
                              • jane-bond007 Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 27.01.10, 17:17
                                powtarzać 10x nie bedę, sorki, i to Ty ciągniesz ten temat :)
                                zresztą niezbyt sprecyzowany ... ja już dawno napisałam że szkoda mi
                                czasu
                                • minasz jak tam głowka dobrze?????? 27.01.10, 17:21
                                  hehehe
                                  • jane-bond007 Re: jak tam głowka dobrze?????? 27.01.10, 17:35
                                    dzięki za potwierdzenie :) i pa!
    • minasz ciemnota pospolstwa nie zna granic hehe 26.01.10, 16:56
      tak liz pania kopacz po dupie jak to fajnie postapiła
    • pencerfum Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 26.01.10, 21:10
      Pani Kopacz nie kupiła szczepionki bo nie miała kasy. Jak bardzo mizernie jest z
      tą kasą widać do dostępie chorych do niektórych leków czy niedawnej aferze z
      dostępem do niestandardowych terapii w chorobach nowotworowych. Zagrała vabank,
      wiedząc ze niewiele traci. Lud polski uwielbia teorie spiskowe więc tutaj nie
      trzeba było wielkiego wysiłku. Gdyby się jednak okazało, ze ta grypa jest
      problemem, okazałoby się, ze na szczepienia jest już za późno (zresztą zgodnie z
      prawdą). To była taka mała manipulacja. Jak wiele innych rzeczy w naszej służbie
      zdrowia.
      A sprawa z koncernami mnie osobiście trochę śmieszy. Bo firma farmaceutyczna to
      nie jest organizacja pro publico bono. Ma zarabiać i już. Nadarzyła się super
      okazja, zeby trochę kasy zarobić ekstra to i ją wykorzystano.Rządy sie
      popisywały troską o wyborców. Wyborcy w wielu krajach pokazali środkowy palec,
      grypa na szczęście też. I rozpoczęło się szukanie kozła ofiarnego. A tu tak
      bywa, medycyna to nie matematyka.
      Wracając jeszcze do firm, tak samo nas doją deweloperzy, firmy produkujące
      żywność i masa innych.

[/b]baba_jaga_100 napisała:

> fakty.interia.pl/raport/swinska-grypa/news/pandemia-ah1n1-pod-naciskiem-koncernow,1430055
      > Czy to jest dla kogoś nowość? Jakim trzeba być nawinym debilem żeby się
      > zaszczepić?
      >
      > I w ogole czy WHO jeszcze dla kogokolwiek moze byc autorytetem?
      > I raz w zyciu i ostatni to powiem: brawo dla kogos z rzadu kaczora donalda,
      > brawo pani kopacz!!!!!!!!!!!!!!
      • venettina Lykacie PR rzadu?! Szok. 27.01.10, 00:00

Dokladnie: rzad Tuska nie zamowil szczepionkek, bo nie mieli kasy.
        Gdyby pandemia wybuchla, to juz polowa ludzi z tego forum juz by
        nie zyla!

Wole rzad, ktory kupi szczepionki oraz maski na "wszelki wypadek",
        nawet jesli da sie zrobic w bambuko, ale CHRONI SWOICH OBYWATELI niz
        taki, ktory liczy tylko na cud.

Tym razem sie udalo a rzad Tuska ze swoim PR chce przekuc niemoznosc
        kupienia szczepionek w sukces, choc ryzykowal naszym zyciem!!!
        A wy to lykacie.
        • you_can_write Re: Lykacie PR rzadu?! Szok. 27.01.10, 01:59
          > Wole rzad, ktory kupi szczepionki oraz maski na "wszelki wypadek",
          > nawet jesli da sie zrobic w bambuko, ale CHRONI SWOICH OBYWATELI
          niz
          > taki, ktory liczy tylko na cud.

cud Tuska :)) w nieco innej formie, niz obiecywał, ale jest :)
        • silic Re: Lykacie PR rzadu?! Szok. 27.01.10, 17:31
          > Gdyby pandemia wybuchla, to juz polowa ludzi z tego forum juz by
          > nie zyla!

Zamiast pisać głupoty sprawdziłabyś sobie jaka była śmiertelność przy tej grypie
          w krajach Europy. Nie mówiąc już o tym ile przypadków przeszło
          niezarejestrowanych bo wirusy nie dały rady systemowi odpornościowemu.
          Cała akcja z tą grypą to od początku była medialna nagonka i szukanie sensacji.
          Dodatkowo podejście koncernów w sprawie sprzedaży szczepionek (tylko w wielkich
          pakietach kupowanych przez kraje) śmierdziało na kilometr.
          Od początku popierałem podejście pani Kopacz do tej sprawy.
    • lolcia-olcia Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 27.01.10, 09:58
      Nooo masz nawet nie zdążyłam na nią zachorować;p
    • elizabeth260 Re: Świńska Grypa!!!!!!!!!!!! 27.01.10, 17:43
      Mapa zachorowan.Confirmed/Probable Cases: 108844
      Statystyki pewnie zanizone...
      link: www.swinska-grypa.org.pl/mapa-zachorowan/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka