salatka_owocowa 03.02.10, 16:41 Jak jest z brytyjczykami? Sliczne sa dlatego sie zastanawiam. A ze bedzie to druga kotka w moim domu(obecnie mam perska) mysle sobie czy potrafia takie kotki sie ze soba pogodzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamba30 Re: Kot brytyjski 03.02.10, 16:42 Nie znam brytków, bom milosniczka rasy europejskiej :) A zwykły burek nie może być? Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Kot brytyjski 03.02.10, 16:43 Europejczyk też zacny sierściuch. Mój nawet szczeka :O Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Kot brytyjski 03.02.10, 16:45 pompeja napisała: > Europejczyk też zacny sierściuch. Mój nawet szczeka :O jeden z moich to cyckuje, ugniata ciasto i kawę nawet pija. Aaa, zapomnialabym - z rana na śniadanie kamemberta zjada :D Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Kot brytyjski 03.02.10, 16:56 U mnie też piersiowcy, tyle że w konsumpcji i to jedynie młode. Chciałabym kocura maine coon. Ale dopiero, gdy zmienię blok na dom. Piękne kocury. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Takiego o :) 03.02.10, 17:04 cudne, tez je uwielbiam i jeszcze Norweskie Lesne. ostatnio (w grudniu) bylismy na międzynarodowej wystawie i o maly wlos.... byłabym lżejsza o połtora tysie i z kolejnym kotem. Dobrze że mąż mnie wyhamował. Na poczatku byłam zla, a potem przyznalam racje - jak już, to w naszym domu będzie kolejna bida, której nikt nie chce. jak ta chociazby: forum.gazeta.pl/forum/w,664,40501533,0,K_O_T_chory_biedny_ale_moze_.html Jak chcesz, to moge wkleić teraźniejsze zdjatka Baźka :) Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Takiego o :) 03.02.10, 17:10 Dawaj! Też mam dwie znajdy (ze schroniska). Na tego rudzielca wręcz choruję, sama nazwa krzyczy main main maaain.. Mnie dziś mało brakowało, by kolejna znajda zagościła na mej kabinie (Oskar uwielbia przesiadywać na kabinie w łazience, takie miejsce schadzek i obgadywania panci). W domku będę miała normalnie kociniec. Starego wywalę :P Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Takiego o :) 03.02.10, 17:20 u mnie na raz najwięcej było kotów sztuk 6, pies, szczur i rybki. Ale w sumie czego u mnie nie było? Ptaszyska, królik z lasu, wiewiór, jakis czas temu jeż - wyslalam menzu po bronka, a on wrócil z jeżem w reklamówce, taki lajf :) img51.imageshack.us/img51/6668/dsc00053lz.jpg nie mam pewności, czy dobrze link wstawilam, bo 100 lat juz zdjęć nie wklejalam :) Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Takiego o :) 03.02.10, 17:42 Ahahaha zaj*bista fota :D Fajnie widzieć go zdrowego. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Takiego o :) 03.02.10, 17:45 Bazyl ziewał, a Zygmunt HGW co robił, jęzor mu sie do paszczy przykleil :D Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Takiego o :) 04.02.10, 09:55 To jest kot?? Toż to potwór jakiś, bliżej tygrysa! Bałabym się z takim spać, chociaż piękne bydle jest, nie da się ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Takiego o :) 04.02.10, 10:00 Z takim kocurem to odrazu sofkę w komplecie trzeba zakupić :D Ale piękny tygrysio misio, oj piękny. Jak to mówią 13tolatki Słitaśny :P Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_owocowa Re: Kot brytyjski 03.02.10, 17:01 :D o te lwy mi chodzi hehe..images.google.com/images? client=safari&rls=en&q=koty+brytyjski&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&ei=kZ1pS- LBBJb- sQaAnMGKCg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CBQQsAQwA A Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_owocowa Re: Kot brytyjski 03.02.10, 17:02 mala poprawka:) www.koty-brytyjskie.republika.pl/KOCUR/kocury_Apollo2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
layale Re: Kot brytyjski 03.02.10, 17:41 Ja mam brytyjkę, vide sygnaturka, i muszę powiedzieć, że jest to super kot. Brytyjczyki są znane ze swego łagodnego, miłego usposobienia, są ciepłymi, pogodnymi kotami. Oczywiście - w obrębie każdej rasy zdarzają się różne charakterki, ale ja wybierałam kota kierując się właśnie jego usposobieniem, i rzeczywiście - trafiłam na najfajniejszego kota na świecie:). Natomiast to, jak dwa koty dogadają się ze sobą, pozostaje zawsze otwartą kwestią, bo koty mogą mieć swoje antypatie i sympatie. Ale dopóki nie spróbujesz, to się nie przekonasz;) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina26 Re: Kot brytyjski 04.02.10, 08:33 Brytyjczyki są grzeczne i nieśmiałe. Bardzo ładne, chociaż dla mnie wyglądają jak ludzki odpowiednik lalki Barbi:> Mam jednego rasowca - kotke rosyjską - i jest wspaniała i genijalna, spokojna, grzeczna i szalenie absorbująca:) Mam też śmetnikowca - wariatka i schzolka:) A wczoraj do pracy przyplatał się jakiś wychudzony zamorzony kociak, najprawdobodobniej wyrzucony z domu, więc też chyba będzie mój jak nie znajde mu innego domu. Odpowiedz Link Zgłoś