zx-spectrum 07.02.10, 21:25 Jaruzelski, Wałęsa, Kwaśniewski, Kaczyński. Pora na kobietę. A tu nawet kandydatki nie widać. Macie jakieś propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedenpro.cent Re: Kobieta Prezydentem RP 07.02.10, 21:32 Daj spokój. Dzisiejsze Polki tylko narzekają i marudzą. Nawet nie chce sie im zadbać o swoje prawa a właściwie przestrzeganie ich. Wybiorą kolejnego chłopa. Pewnie z lenistwa tego samego który jest obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Kobieta Prezydentem RP 07.02.10, 21:37 jedenpro.cent napisał: > Dzisiejsze Polki tylko narzekają i marudzą. bo faceci to zacofane świnie, które nie potrafią docenić ich niezależności i wyemancypowania :D Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Kobieta Prezydentem RP 07.02.10, 21:45 chciałam tylko zauważyć, ze ostatnio na forum Twoje narzekanie przebiło wszystkie inne narzekania Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Kobieta Prezydentem RP 07.02.10, 21:49 kobiet w narzekaniu (zwłaszcza na facetów w Polsce) nikt nie przebije :) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Kobieta Prezydentem RP 07.02.10, 22:55 myślę, że obi epłcie narzekają, jeśli mają ku temu powody Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Doda 07.02.10, 21:43 Chyba nie masz wieku prezydenckiego Avital84. Ale daj program. Ja bym Dodę widział na tym stanowisku. Wysokie IQ, wygadana, antyklerykał, urodziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
puma_z_gminy_biala Re: Doda 07.02.10, 23:30 To będziemy mieli oficjalny burdel z RP, albo w wersji light - rozbierany show bez majtek i z biustem na wierzchu. Wielu sie ucieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Kobieta Prezydentem RP 07.02.10, 21:42 A może jakiś gej albo czarny?:) Płeć nie ma znaczenia, liczą się kompetencje. Nie widzę żadnej baby na horyzoncie, która mogłaby być dobrym prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia dobry prezydent 07.02.10, 21:48 anwad napisała: > Nie widzę żadnej baby na horyzoncie, która mogłaby być dobrym prezydentem. Ja w ogóle nie widzę chwilowo nikogo, kto mógłby być dobrym prezydentem... wymieńmy cechy DOBREGO prezydenta: a)wykształcony, b)niezacietrzewiony, umiejący rozwiązywać konflikty... c)....? aaa... Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: dobry prezydent 07.02.10, 21:52 anwad napisała: > Ja widzę:) Cimoszewicz i Tusk nie starują ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: dobry prezydent 07.02.10, 22:00 Na kandydata, który uchroni nas przed opanowaniem Polski przez mafię czerwonych i różowych. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: dobry prezydent 07.02.10, 22:33 Taki, dla którego ważniejszy jest nasz interes, a nie interesy wąskiej grupy kolesi. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: dobry prezydent 07.02.10, 22:03 anwad napisała: > Na kandydata, który uchroni nas przed opanowaniem Polski przez mafię czerwonych > i różowych. Oj... Zaraz powiesz,że oplatają nas macki UB i żydokomuny... Odpowiedz Link Zgłoś
zx-spectrum Re: dobry prezydent 07.02.10, 22:17 Paradoksalnie to najlepszy był Jaruzelski. Mimo, że komuch, to nie miał wpadek. Nie mówię o pijackich ale w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: dobry prezydent 07.02.10, 22:25 Oj oj, nawet jak miał to cenzura robiła swoje. Mogli go przyłapać "w wannie z kaczuszką", a i tak nikt nie mógł tego opublikować :P Chyba (nie pamiętam, rodziłam się wtedy :)). Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: dobry prezydent 07.02.10, 22:56 > Paradoksalnie to najlepszy był Jaruzelski. Mimo, że komuch, to nie miał wpadek. > Nie mówię o pijackich ale w ogóle. z punktu widzenia sowietów i kgb jaruzelski był rzeczywiście najlepszym prezydentem i to oni go wywindowali, bo nie pamiętam by naród kiedykolwiek go wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad "Czyja Polska?" 07.02.10, 22:32 "Czyja Polska? O przełamywaniu oporu", polecam spokojną lekturę: www.polis2008.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=556:czyja-polska-o-przeamywaniu-oporu&catid=209:dzielnica-publicystow&Itemid=267 Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Kobieta Prezydentem RP 07.02.10, 21:44 w chwili obecnej damskiej kandydatki po prostu brak, więc jestem na nie Odpowiedz Link Zgłoś
zx-spectrum Re: Kobieta Prezydentem RP 07.02.10, 21:47 Brak, bo nie wystawiacie. Nawet Polska Partia Kobiet. Na pewno by się kandydatka znalazła. Była kiedyś pani Gronkiewicz Waltz ale nie poparłyście. Odpowiedz Link Zgłoś
wrr2 Re: Kobieta Prezydentem RP 08.02.10, 16:29 W chwili obecnej to w ogóle brak sensownego kandydata, również płci męskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Kobieta Prezydentem RP 07.02.10, 21:52 Gdyby chciała się zajmować czynnie polityką to myślę że Jadwiga Staniszkis nadawałaby się na to stanowisko, jest osobą wyrazistą, znaną za granica i mającą bardzo trzeźwe spojrzenie na politykę, całkowicie pozbawione oszołomstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Kobieta Prezydentem RP 07.02.10, 21:54 zeberdee24 napisał: > Gdyby chciała się zajmować czynnie polityką to myślę że Jadwiga Staniszkis matko boska, ona ma schizę na punkcie "komuchów" oraz gdy PiS doszedł do władzy to w początkowej fazie chwaliła rządy Jarosława... Odpowiedz Link Zgłoś
zx-spectrum Re: Kobieta Prezydentem RP 07.02.10, 21:57 Opowieści pani prof.Staniszkis, to political fiction. Nic się z jej prognoz nie sprawdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
zx-spectrum Re: Kobieta Prezydentem RP 07.02.10, 21:55 Moim zdaniem lepszymi prezydentkami byłyby Danuta Wałęsowa zamiast Lecha Jolanta Kwaśniewska zamiast Aleksandra Maria Kaczyńska zamiast Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: Kobieta Prezydentem RP 07.02.10, 22:01 zx-spectrum napisał: > Moim zdaniem lepszymi prezydentkami byłyby > Danuta Wałęsowa zamiast Lecha > Jolanta Kwaśniewska zamiast Aleksandra > Maria Kaczyńska zamiast Lecha. Jolanta byłaby ok - umie się zachowac i dobrze pełni role reprezentacyjne. Kaczyńska jest zaskakująco OK (w przeciwieństwie do męża-oszołoma). Interweniowała nawet w sprawach praw kobiet i podpisała pewną deklarację, po którym to akcie politycy prawicy stwierdzili,że "nie wiedziałaco podpisywała" (he he). Języki znają obie panie i nie narobiłyby obciachu np. upijając się (jak Kwaśniewski) czy nie rozumiejąc nikogo, kto mówi w języku innym niż polski (Kaczyński). Wałęsowa jednak zbyt prosta. Odpowiedz Link Zgłoś
arturprzezywacz Re: Kobieta Prezydentem RP 07.02.10, 23:06 > Pora na kobietę. Nie. > Macie jakieś propozycje? Tak, dla ciebie: poplacz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Ano była taka 08.02.10, 10:10 Henryka Bochniarz, moje pierwsze wybory i pierwszy głos. Dla mnie wciąż jest dobrą kandydatką, choć wielkiego poparcia nie miała Odpowiedz Link Zgłoś
sleepsafe Re: Kobieta Prezydentem RP 08.02.10, 10:37 Gdyby Pani Marii Kaczyńskiej przyszło do głowy kandydować, poważnie zastanowiłabym się nad oddaniem głosu na nią. Myślę, że byłaby lepszym prezydentem niż jej małżonek. Bardzo ją cenię. Ale to chyba political fiction... Odpowiedz Link Zgłoś
kkkkota Re: Kobieta Prezydentem RP 08.02.10, 12:10 Kwaśniewska, Senyszyn , Gronkiewicz- Waltz, Bochniarz, Applebaum , Kaczyńska Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynawitryna Re: Kobieta Prezydentem RP 08.02.10, 19:42 A co to za dyskryminacja płciowa??? Głosujecie na człowieka czy na płeć? Odpowiedz Link Zgłoś
kkkkota Re: Kobieta Prezydentem RP 08.02.10, 20:01 Dyskryminacja to teraz jest jeśli nie zauważyłaś. Jest faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: Kobieta Prezydentem RP 08.02.10, 20:15 Henryka Bochniarz, Izabela Jaruga-Nowacka. Odpowiedz Link Zgłoś